Ugrás a fő tartalomra

A Jónás Vera Experiment ránk ereszti a tigrist: Tiger,now! lemezbemutató és premier

Bő egy évvel a Wanted kislemez után minden szempontból friss albummal jelentkezik a Junior Artisjus-díjas énekes-dalszerzőnő, Jónás Vera zenekara. Új hangzás, még több izgalmas dal, a The Beatles, Halász Judit és Szabó Lőrinc is megférnek egymás mellett a Tiger, now! című lemezen. Van itt minden, ami elvárható egy nagymacskától: kecses finomság, tempó, nyers erő, játékosság, néhány karom és egy kis vicsorgás is. Lemezbemutató: április 9-én az Akvárium klubban, vendég a Fran Palermo-s Henri Gonzo és Daniel Ezra Perez duója.


A Jónás Vera Experiment megnyitja a következő fejezetet és ránk ereszti az ősragadozót. Mit is jelent ez? Leginkább azt, hogy bő egy évvel a Wanted kislemez után újult erővel, még több stenkkel és változatossággal lep meg minket a csapat új albumán. A Tiger, now! pontosan egy éve készül, s a zenekar a dalszerzéstől egészen a keverésig kivette belőle a részét. Az utómunkálatokat ugyanis házon belül, egészen pontosan Csizmás András és Fenyvesi Márton végezték.

A lemezről már ismerős lehet a Walk Away, hiszen a Stenk dalversenyében az év dala jelöltjei között volt. Itt már megvillantotta a karmait a tigris: előkerült az elektromos gitár és egy új szín került vele a Jónás Vera Experimentbe. Verának régi vágya volt az új hangzást is kipróbálni, a barátkozás pedig gyümölcsözőnek bizonyult. A zenekar sokoldalú hangulatvilágába így több nyers erő került: a rockosabb hangzást hozta meg a változás. Persze mindezt úgy sikerült összerakni, hogy a Jónás Vera Experimentre eddig is jellemző, jól megkülönböztethetően érzékeny, de játékos dalok szülessenek. Az eddigi rajongóknak sem kell tehát félniük: maradnak az Experimenttől várható különlegességek, úgy, hogy közben még egy kis vicsorgás is belefér. A kísérletezés pedig, mint tudjuk, nem ismer határokat: Vera egy szám erejéig a dobok mögé is beül.

A lemezbemutató koncert az Akvárium klubban, április 9-én lesz, előzenekarként a Fran Palermo-s Henri Gonzo és Daniel Ezra Perez duója lép fel. Az új dalokhoz külön-külön, egyenként kidolgozott új vizuál is jár majd, érdemes lesz tehát élőben is ismerkedni a tigrissel!

A Tiger, now! a Launching Gagarin Records and Management gondozásában jelenik meg, a lemezbemutató koncert pedig az NKA támogatásával jön létre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos