Ugrás a fő tartalomra

Időutazás a VIVA-n!

A VIVA egy teljes napra leporolja az időgépet és visszaröpít mindenkit a múltba! Április 1-jén reggel 6 és éjfél között Retro nappal várja az érdeklődőket a zenecsatorna, a különleges időutazáson a korszak legnagyobb hazai és nemzetközi slágerei mellett régi jól ismert műsorvezetőkkel és rengeteg archív műsorrészlettel is találkozhatnak a nézők.

Magastalpú cipő, neonszínek, barna rúzs, walkman - mindenki imádta a ’90-es éveket, akik pedig még nem voltak elég idősek hozzá, hogy élvezzék, most belekóstolhatnak az ízébe. A VIVA április 1-jén pénteken egész nap a retro jegyében jelentkezik, a legnagyobb slágerek mellett a régi VJ-kel, tematikus műsorokkal és külön erre a napra összeállított különleges chartokkal is várja a nézőket. A listák során a legjobb korabeli lány-és fiúcsapatok slágerei, a legismertebb filmzenék, a legmenőbb dívák felvételei, vagy a legismertebb szerelmes dalok közül válogathat, aki a zenecsatornára kapcsol, de Kozsó klipjeinek toplistájától is lehull majd a lepel.

Az Animal Cannibals egyike azoknak, akik a 90-es évek óta töretlenül jelen vannak a hazai zenei palettán, az egyik legnagyobb hatású magyar rap/hip-hop csapatnak, a stílus egyik hazai előfutárainak is nevezik őket. Qka MC-nek és Ricsipínek rengeteg élménye kötődik a VIVA-hoz. „A ’90-es évek a mi ifjúságunk is volt, egyszerűen imádtuk azt a korszakot, színessé vált az egész világ számunkra. Ebben az időben kezdtek elterjedni itthon a videoklipek, és nem túlzás azt állítani, hogy egy egész generáció szocializálódott ezeken a videókon. A VIVA-hoz mindig különleges élmények fűznek, hiszen nemcsak előadóként voltunk szereplői a csatornának, hanem készítői is lehettünk egyes műsoroknak. Ilyen volt pl. a Vízóra, vagy a mi nagy kedvencünk, a Hip nevű műsor, ezt a mai napig legendaként emlegetjük” - mondták el a srácok, akik 2009-ben A magyar könnyűzenéért-díjat is megkapták a zenecsatornától.

A jól ismert klipek mellett a VIVA korábbi VJ-i is láthatóak lesznek, akik olyan műsorokban szórakoztatták a nézőket, mint a Sztárvár, a Ramazuri, a Premier Pláne, a Vaktöltény, a Mizujs, a Fasírt vagy az Interaktív. Emlékezetes pillanatok elevenednek meg a képernyőn: Sebestyén Balázs vicces aerobic órát tart, Steiner Kristóf folyamatosan bakizik, Vadon Jani vicces interjúkat készít, Istenes Bence röhögőgörcsöt kap, Lilu és Zsu szupertitkos fogadalmaikról beszélnek, Balázs, a TNT, a Happy Gang és a Kozmix a Bulirepcsiben strandolnak, Kozsónak pedig élőben nyisszantják le legendás hajtincsét…

Ada, vagyis Pintér Adrienn egyike azoknak a jelenleg is népszerű műsorvezetőknek, akik a VIVA képernyőjén tűntek fel. Ada élete egyik legszebb időszakának tartja a zenecsatornás éveket. „Számomra a VIVA és a ’90es évek összekapcsolódnak, hiszen a zenecsatornánál „nőttem fel”. Itt lettem tiniből édesanya, így számomra mindig meghatározó lesz ez a korszak az életemben. Rengeteg kedves pozitív élmény fűződik a műsorvezetői éveimhez, nagyon sokat ugrattuk egymást, szívesen gondolok vissza erre az időszakra. A velem egykorúaknak ugyanazt jelentik a ’90-es évek, mint nekem: a gyerekből felnőtté válást - ez a szakasza az életemnek mindig is különleges marad.”- mondta Ada.

Jól ismert arcok, rég elfeledett legendák és a legmenőbb retro slágerek – Retro nap a VIVA-n április 1-jén egész nap!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos