Ugrás a fő tartalomra

Ismét Acappellandbe utazhatunk a Fool Moonnal

Fantasztikus koncerttel robbant be márciusban a Fool Moon vokálegyüttes az Orfeum pesti mulatóba, ahol teltház előtt énekelhették saját dalaikat, legnépszerűbb pop-acappella feldolgozásaikat, és még néhány nagyon aktuális sikerdalt. Olyan előadók közkedvelt slágerei csendültek fel, mint Michael Jackson, George Michael, vagy Sting, továbbá napjaink ismert előadói közül Pharrell Williams Happy és Bruno Mars Uptown Funk című dala pedig csak tovább fokozták a már amúgy is fergeteges hangulatot.


Magyarország legnépszerűbb, hangszeres kíséret nélküli pop-zenét képviselő, illetve népszerűsítő csapata hosszú kihagyás után tért vissza, hogy ismét egész estés bulikat adjon Budapesten. A korábbi klubkoncert helyszínétől eltérően, ebben a mulatóban a közönség akár táncra is perdülhet, ha tetőfokára hág a hangulat, ami már az első alkalommal meg is történt.

Az est folyamán egy vadonatúj feldolgozás is felcsendült, amiben egy igen hosszú rap-betét jutott a csapathoz tavaly csatlakozott Zentai Márknak, aki ezzel szinte fel is robbantotta a színpadot. A dal átdolgozásának ötlete Németh Miklós fejéből pattant ki, majd egy igazi csapatmunka lett belőle.

„Márk sokoldalú tehetség, rábízhatunk lírai, magas fekvésű dalokat és vagányabb, nagyobb szövegmennyiség megtanulását igénylő rap-betéteket is, így a tavalyi év egyik legnagyobb slágeréről rögtön ő jutott eszembe, amikor úgy döntöttem, hogy áthangszerelem a Fool Moon számára a Don’t Worry ’bout A Thing című Madcon dalt. Az első verzióval átmentem Gáborhoz, akivel tovább ötleteltünk, hogy még lendületesebb legyen a refrén, majd az első közös próbán az együttes is elkezdte beletenni az ötleteit, így a végére egy igazi, közös hangszerelés lett belőle. Nem titok, hogy ezt a dalt rövidesen rögzíteni is szeretnénk, hogy a közönséghez ne csak a koncerteken jusson el.”Nem mindennapi élmény volt látni a táncoló, éneklő, és remekül szórakozó közönséget, ahogy a koncert végén, ráadást követelve, együttes erővel állják el az öt sármos énekes útját, akik engedve a gyengéd, de határozott nyomásnak, örömmel énekeltek még a bulizó tömegnek. Várható volt tehát, hogy az Orfeum színpada továbbra is nyitva áll a Fool Moon előtt, akik április 7-én ismét Acappellandbe kalauzolják az igényes szórakoztatásra vágyó közönséget.

És, hogy mire számíthatnak legközelebb? „Ugyan a műsorunk most is hasonló lesz, mert szoknunk kell vele még az új helyszínt, hangzást, közönséget, de a dalok közti rögtönzött és szellemes konferálásokra, párbeszédekre, sztorizásokra, valamint spontán elhangzó szóviccekre ismét lehet számítani, általában ezek is maradandó (néha fájdalmas) emléket szoktak hagyni a közönségben.”

Ha a helyek korlátozott száma miatt az előző alkalommal nem jutott be, vagy a szerencsések között volt ugyan, de ismét egy kellemes és tökéletes kikapcsolódást nyújtó estére vágyik, mindenképpen foglaljon asztalt időben, mert a helyek vészesen fogynak!

Fool Moon - Acappelland 
Időpont: 2016. április 07. 21:00 óra 
Helyszín: Orfeum, a pesti mulató (1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.) 
Jegyárak: 
standard 2000 Ft
prémium 3000 Ft 


Írta: Kis Szilvia

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos