Ugrás a fő tartalomra

Jónás Vera, colorStar, Dope Calypso, Minimyst és Manoya a Jurij legújabb klipjében

„- Sziasztok, Jurij vagyok. 13 éve erősen függő. 
- Szia Jurij! Örülünk neked. Tudjuk, mit élsz át, együttérzünk veled.” - így kezdődik a nyíregyházi szocrock zenekar Nem pihen címet viselő dala. A zenekar legújabb, Armstrong című lemezének nyitódalához frissen készült klipben a zene iránti függőség érzésével foglalkozik. A videót elindítva egy terápiás csoportban találjuk magunkat, Hunyadi Máté főszereplésével (Franklin Mods) olyan zenészek társaságában, mint Keleti András (colorStar), Jónás Vera (Jónás Vera Experiment), Hodosi Enikő (Manoya), Mészáros István (Minimyst), vagy Sarkadi Miklós (Dope Calypso). A Jurij március 18-án koncerttel egybekötött, közös, offline klippremiert is tart a Gozsdu Manó Klubban.


A zenekar legutóbbi lemezét, az Armstrongot tavaly októberben hallgathatták meg először a rajongók, a Recorder blogon. Az album az öt évvel korábbi, Kitartás, I love you! fonalát vette fel és folytatta. Most a korong indító számához készített klipet a lendületes szocrockot játszó Jurij.

Ahogy az a Nem pihen első soraiból is kiderül, egy terápiás csoport napi rutinjába csöppenünk a felütéskor, ahol különböző függőségekkel küzdő emberek igyekeznek segíteni egymásnak. A függés tárgya főhősünk esetében ezúttal a zene és a zenélés élménye: erről szól maga a dalszöveg is. A zenekar saját, zenész barátait kérte meg arra, szerepeljenek ők is a klipben, mint a függőség áldozatai. Így láthatjuk a klipben Jónás Verát (Jónás Vera Experiment), Hodosi Enikőt (Manoya), Mészáros Istvánt (Minimyst), a Dope Calypso-s Sarkadi Miklóst vagy épp a colorStar frontemberét, Keleti Andrást is. A sztori főszereplője pedig nem más, mint Hunyadi Máté, akit egyrészt a Franklin Mods frontembereként is ismerhetünk, másrészt pedig a Színház- és Filmművészeti egyetem hallgatója. A sok mániákus között Máté mutatja meg nekünk, milyen is egy zenefüggő élete.

A Nem pihen online premierje után a Jurij offline klipnézést is tart, ezt pedig koncerttel kötik egybe. Az esemény március 18-án lesz, a Gozsdu Manó Klubban. A bemutató az idei Armstrong turné nyitókoncertjeként is funkcionál. A klip felvételei Wlcsek András vezetésével készültek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos