Ugrás a fő tartalomra

Ma a Viva TV-n kiderül, hogy kik minden idők legjobb magyar rapperei

Deego, Deniz, Dopeman, Eckü, Fluor – csak néhány nagyágyú azok közül, akik 30 további ismert rapper, neves zenei újságíró, menedzser és egyéb szakértő közreműködésével összeállították az ország hip-hop rangsorát. A VIVA ma (március 25-én), 22:00 órától mutatja be hazánk 15 legjobb előadóját és feleleveníti a sokszínű műfaj hazai történetét a Magyarország legjobb rappereiben, sőt a helyezettekről és a hip-hop életérzésről maguk a szavazók is elmondják a véleményüket az itthon úttörőnek számító műsorban.


A magyar hip-hop eddig még javarészt feldolgozatlan története a 80-as évektől eredeztethető, amikor a kezdeti amerikai hatást követően a hazai előadók is rátaláltak saját, sokszor társadalmi problémákat is feszegető hangjukra. A műfaj ezután is sokáig megmaradt szubkultúrának és zenei undergroundnak, amíg a lemezkiadók elzárkózásának véget vetett az internet elterjedése. Ezt a sokszínű, mozgalmas világot eleveníti fel a résztvevők megszólaltatásával és sok zenével, egyedi összeállításában a VIVA, megfejelve a valaha volt magyar rapperek ranglistájával.

Amerikában már jól ismert és közkedvelt platform, hazánkban azonban újdonságnak számít az a zenei rangsor, amit a VIVA mutat be március 25-én. A Magyarország legjobb rappereiben az ország legismertebb és legelismertebb hip-hop zenei szakértői – előadók, újságírók, rádiósok és menedzserek – állították össze a műfaj hazai képviselőinek rangsorát, és a kétórás műsorban azt is elárulják, mi alapján döntöttek.


A 35 fős szakmai zsűriben többek között Angel Twosix a Tilos Rádióból, Borcsik Attila Izil a Petőfi Rádióból, Miki357 rendező, Mogyorósi János zenei menedzser és a hip-hop hazai sztárjai, így Fluor, Qka MC és Ricsipí az Animal Cannibals-ből, Busa Pista az Irie Maffiából, Deego és Tibbah a Barbárfivérekből, Deniz, Dopeman, Saiid az Akkezdet Phiaiból és Wolfie a Punnany Massifból döntött a 15 fős mezőnyről.


Ezen a hétvégén minden a hip-hopról és rapről szól majd a VIVA-n.Nemzetközi és hazai klipek, a múlt és a jelen legnagyobb rapperei és hip-hop előadói tolják március 26-án és 27-én, plusz egy exkluzív összefoglalóban bemutatjuk nektek Magyarország legjobb rappereit is! Peace!
Posted by VIVA on Monday, March 21, 2016

A szakmai értékelés alapján megszületett lista március 25-én pénteken lesz látható a VIVA-n, a kétórás visszaszámlálás 22:00 órakor a 15. helyezettel kezdődik a zsűri tagjainak értékelésével és a legmenőbb magyar rapperek számaival. A pénteki műsort hip-hop tematikus hétvége követi a jól ismert slágerlistákkal, az akusztikus #Egyhúronnal, a VIVA Beatz-szel és a Best of Megállóval. A legjobb rap zenékkel jön továbbá a vadonatúj Helyi hősök és szombaton 19:00-kor a Magyarország legjobb rappereinek ismétlése.

Magyarország legjobb rapperei Március 25-én, pénteken 22:00-kor, ismétlés szombaton, március 26-án, 19:00-kor

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos