Ugrás a fő tartalomra

Sztárfellépőkkel startol a nyár a Nemzeti Regattán

Már nevezhetnek a települések a Nemzeti Regatta Vitorlásversenyre. A vitorlázás nem csak azok számára élmény, akik már jártasak ebben a sportban, a vízen való tartózkodás valóban összehozza az embereket. Amíg a hajók a vízen suhannak, a szárazföldön többek között a Magna Cum Laude, a Honeybeast, és a The Biebers szórakoztatja a nagyközönséget. A rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, a kétnapos családi fesztivált június második hétvégéjén rendezik meg Siófokon.


Hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre június 11-12.-én Siófokon a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. Az esemény fő szervezője a Balatoni Hajózási Zrt. Az amatőr vitorlásversenyen az ország települései által delegált csapatok indulhatnak, és hajózási tudás nem szükséges, mivel a hajók kapitányait a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A versenyt nemcsak a partról, hanem nézőhajóról, a vízről is lehet majd követni. Az érdeklődők számos más hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak a két nap során, a szervezők indítanak ugyanis sétahajókat, gyerekhajókat és bulihajót is.

A szombati nap háziasszonya a kikötőben és a színpadon Ördög Nóra lesz, aki örömmel vállalta a feladatot, hiszen erősen kötődik a Balatonhoz. Nem véletlen, hogy a boldogító igent is itt mondta ki: „Dél-alföldi lány vagyok, úgyhogy számunkra nem volt igazán evidens, hogy ha nyár, akkor Balaton. Ennek ellenére szülőkkel, nagyszülőkkel is többször vettük célba a magyar tengert, és zakatoltunk az akkor még döcögős M7-esen. Tinikorom legszebb nyarai is a Balatonhoz kötődnek, gimis koromban ugyanis két szezonban a balatonfenyvesi Vitorlás Büfében dolgoztam. Azt hiszem, itt mélyült el igazán a “szerelmünk”. Olyannyira, hogy 2010-ben, mikor esküvő helyszínt kerestünk a férjemmel, nem is volt kérdés, hogy a Balaton partján szeretnénk kimondani a boldogító igent. Azóta sincs olyan év, sőt inkább évszak, hogy ne látogassuk meg kedvenc tavunkat többször is: tavasz, nyár, ősz, tél, északi part vagy déli, a Balaton örök kedvenc.”- mondta el a Nemzeti Regatta kapcsán Ördög Nóra.


A kétnapos fesztivál a MOL Nagyon Balaton! rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre. A versenyt kísérő programok két napon át várják vízen és szárazföldön a látogatókat. A Honeybeast és a Magna Cum Laude szombaton lép fel, az Apacuka és a The Biebers a vasárnapi partihangulatot biztosítja. Finom ízekben és italokban sem lesz hiány: a települések főzőverseny keretében mutatják be legfinomabb étkeiket. Az esti hangulatot lampionos felvonulás fokozza majd.

A rendezvényen a szervezők szándéka szerint két napig valóban együtt él, mozog, lélegzik, és legfőképpen egymásra mosolyog majd az ország. Az egészségmegőrzés jegyében véradásra is lesz lehetőség, bőrgyógyászati és egyéb szűrővizsgálatok megszervezésével kerül előtérbe a prevenció fontossága. A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 170 éves jubileumához kapcsolódó kiállítás tovább színesíti a kulturális palettát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos