Ugrás a fő tartalomra

Zséda és Balogh Tamás közös produkciója lett a Nemzeti Tehetség Program hivatalos dala

Zséda már több mint egy éve munkálkodik a Nemzeti Tehetség Program védnökeként, ahol mentoraltja Balogh Tamás, a tehetséges jazz zongorista és zeneszerző. Közös munkájuk eredményeképp született meg a Szórd fényed rám! című dal, amelyik a Nemzeti Tehetség Program hivatalos dala lett. A közös szerzeményhez klip is készült, amelyet Indián rendezett.

A többszörös Fonogram, eMeRton és Artisjus-díjas énekesnő ismét szakmai alázatáról tett tanúbizonyságot. A képernyőről, a koncertjeiről, a rádióból ismert pop-díva visszatért zenei gyökereihez, a jazzhez. Pályája kezdetén ugyanis ebben a műfajban alkotott leginkább.

A Zséda Világa Youtube csatornán debütáló dal egy fiatal művészről szól, aki mindenhol keresi hallja, sőt látja a zenét. Ez után a fiatal művész találkozik a sikeres énekesnővel. Zséda örömmel segíti, belevágnak, életre hívják a dalt. Először a próbaterem, majd a stúdió szolgálnak helyszínéül a történetnek.

A sztori végén egy rajongókkal teli hatalmas koncertteremben adják elő közös dalukat. Jó újra a jazz műfajában hallani az énekesnőt, aki ismét maradandót alkotott, köszönhetően a Nemzeti Tehetség Programnak is.

„A dal szövege arról a pillanatról szól, amikor a tehetség elindul a maga útján, egy olyan fiúról, akinek mindene a zene. A Nemzeti Tehetség Programot azért tartom remek kezdeményezésnek, mert minden fiatalnak hitet, erőt ad ahhoz, hogy a felszínre tudja hozni magából azt a bizonyos dolgot, amit csak ő tud. Ennek köszönhetően jött létre ez a ragyogó együttműködés is.”- mondta el Zséda.

A produkció egyik különlegessége, hogy a dal és a videoklip együtt debütál. A dal képi világát Indián, az elismert rendező álmodta meg.

„Mivel a klip sztorija elmeséli ennek a dalnak a születését, el akartam emelni képvilágában a dokumentarista stílusú feldolgozástól. A művészvilágot mindig körüllengi egyfajta vélt vagy valós csillogás Mi a pozitív oldalát szerettük volna bemutatni a reménynek, a tehetségnek, a barátságnak, a kitartásnak és a sikernek! Mindezeket egy picit elrugaszkodva a valóságtól, szinte álomszerű képsorokkal támasztottuk alá.”- mondta el a klip rendezője, Indián (Galler András).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos