Ugrás a fő tartalomra

Antal Timi Akusztik a Hunniában - Képes beszámoló

Szerda este az X-Faktor 2012-es szériájának legjobb női hangjával kapcsolódhattam ki. Antal Timi ugyanis a Hunnia Bisztróban adott akusztikus koncertet, ahol Borbély Lőrinc (cajon) és Faragó Viktor (gitár) kísérte az énekesnőt.


„Nagyon-nagyon szeretek élőben zenélni, és pontosan ezért jött létre az akusztik estem is. Van egy nagy zenekarom, akikkel együtt koncertezem, de éreztem, hogy kellene egy barátibb, családiasabb esemény is, amely nekem még sosem volt. Nagyon szeretem a nyugodtabb, letisztultabb rendezvényeket, amikor nem csak az van, hogy kiállsz egy színpadra, zenélsz egy órát, és aztán hazamész. Itt kommunikálunk, beszélgetünk, együtt nevetünk. A műsor fele a saját dalaimból épül fel, és azok is egy kicsit másabb hangszereléssel szólalnak meg. Van dalom, ami gyorsabb tempót kapott, de van olyan is, ami abszolút más műfajban csendül fel. Úgy érzem, hogy ezzel az esttel valóban magamat adhatom, és új oldalamról mutatkozhatok be.” – árulta el a koncert előtt Timi.

Arról már a fent említett műsor során is meggyőződhettem, hogy ennek a pici lánynak a torkában hatalmas hang van. Az eltelt évek során pedig ez a tehetség egyre szebben és szebben csiszolódik, amelynek tökéletes bizonyítéka volt a szerdai akusztikus koncert is. Timi pörgős, színes műsorral készült az egybegyűltek számára, ugyanis a pop slágerektől, a népdalon és a saját szerzeményeken át egészen a rock műfajáig is hallhattunk számokat. Az este legkiemelkedőbb pontja számomra az volt, amikor Elég, valamint Ne várj című saját dalait adta elő, amelyek totálisan más köntösben szólaltak meg, mint ahogyan azokat a rádiókból megismerhettük. Aki szereti a zenei kísérletezéseket, az egyszerű, sallangmentes, ám tehetségben ízig-vérig dúskáló akusztik esteket, az legközelebb ne hagyja ki Timi buliját!


Szöveg, fotók: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos