Ugrás a fő tartalomra

Eckü: „Mindig kell valami érdekességet belevinni a koncertekbe” - Interjú + új klip!

A Hősök formációja elég egyértelműen benne van a BSIDE Hungary azon TOP3-as listájában, amely a legjobb koncerteket nyújtó produkciókat tartalmazza. Eckü és Mentha emellett jobbnál-jobb nótákkal rukkol elő, és mindig képesek valami újat mutatni (igaz ez mind a zenéjükre, mind a bulikra). A Hősök srácai természetesen tavasszal is ezer fokon égnek, így hát volt miről beszélnünk Ecküvel. Íme:


Nikkk: Március 21-én jöttetek ki az idei első EP lemezetekkel. Az igen tartalmas dalokat ezúttal elég formabontó kis köntösbe öltöztettétek a díszdobozos-pendriveos verzióval. 

Eckü: Az alapötletünk az volt, hogy még az év elején kijövünk egy kislemezzel. Idén 15 évesek vagyunk és az év végére, október környékére tervezünk egy úgymond összefoglaló nagylemezt. Így most egyelőre 3-4 számokban gondolkodunk. Az első EP-nél 4 dalra gondoltunk, de az egyik nótát valahogy nem éreztük idevalónak, így az valószínűleg a következő EP-n lesz rajta. A fizikai formát Molnár Gábor találta ki, az autentikus díszdoboz pedig végül hatalmas sikert aratott. A Facebookon csináltunk egy játékot, és annyi megosztás érkezett, amennyit fizetett poszttal nem tudunk elérni! Sokan mondják, hogy tetszik nekik ez a forma, valamint mindegyik doboz egy picit más. A barátoknak, kollégáknak sem tudtunk adni belőlük, mert mind elfogyott. Nem terveztünk ezt egy hatalmas nagy valaminek, mégis óriási dolog sült ki belőle, aminek nagyon örülünk! Bár ebben a formában már nem, de digitálisan bárki elérheti az EP-t!

Nikkk: A lemez dalai ezúttal is tartalmasra sikeredtek. 

Eckü: Ha meghallgatod, akkor le tudod vetíteni a benne lévő dolgokat a saját életedre. Nekünk nagyon fontos, hogy mondjon valamit a zenénk, adjon tovább dolgokat.Tervezünk egy fekete-fehér klipet is, ami hasonló lesz, mint a 3 évvel ezelőtti Fúj a szél, amit még Brashhal csináltunk.


Nikkk: Nem elég a saját korong, Tkyddel együtt közreműködtök Tibbah lemezén is. Számodra miért fontos a Felhők felett a nap szám? 

Eckü: Tibbbah egy örök hiphop arc a magyar rapben. Tavaly kért fel minket, hogy működjünk közre az új lemeze egyik dalában. A Felhők felett a nap nem az a tipikus slágerrefrént kapta, ennek ellenére elég jól csörög a sztori. Ahogy láttam Tibi oldalán, elég pozitív visszajelzések érkeztek eddig az ő közönségétől is. Elég erős kis albumot sikerült összehoznia, és amikor egy ilyen lemezen rajta lehetünk, akkor az a világ egyik legjobb dolga! Nagyon élveztem ezt a projektet is.


Nikkk: Ismerve munkátokat nem csodálom, hogy titeket is választott Jégkorong válogatott, amikor indulót szerettek volna. 

Eckü: Az olimpia és a sport fontos értékek, és tök jó, hogy szóba jöhettünk egy ilyen dolog kapcsán. Az A csoportos Világbajnokság mellé nagyon szívesen álltunk oda, hiszen Mentha kisfia is jégkorongozik, éppen idén kezdte el, valamint én is kötődőm a jéghez. A forgatás és a dalírás is remekül ment. Kereken, simán zajlott minden. Szerintem ez a projekt is jobb lett a várnál.

ÚJ KLIP!!! ÚJ KLIP!!! ÚJ KLIP!!!


Nikkk: Májusban sor kerül a szülinapi bulitokra a Budapest Parkban. Láthatjuk, hogy pörgős időszakotok van, de valamennyire készültök már erre a koncertre? 

Eckü: Egy órát játszunk majd, előttünk fellép a SoulClap Budapest, utánunk pedig AkkezdetPhiai. Nagyon várjuk ezt a koncertet, mert imádunk a Park színpadán játszani. Nagy a tér, nagy pálya! A műsorunk főleg új zenéket takar majd, különlegesség lesz, hogy Joeker és Brash is ott lesz velünk. Lesznek zenék még a kezdetekből is, mint például a Forgatom a világot, vagy éppen a Mindörökké. Ezek a dalok 12 éve készültek. Tök durva! Jövő héten kezdjük a próbákat. Az igazi 15 éves bulira egyébként ősszel kerül sor egy klubkoncert keretein belül, de a Park is fontos nekünk! Ekkora színpadon jól előadni, mindig különleges feladat. Azt gondolom, hogy folyamatosan kell valami érdekességet, újat belevinni a koncertekbe, és akkor mindig lesz kihívás mind nekünk, mind a közönségnek! Egy szóval, nagyon várjuk már május ötödikét a Budapest Parkban!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos