Ugrás a fő tartalomra

Eckü: „Mindig kell valami érdekességet belevinni a koncertekbe” - Interjú + új klip!

A Hősök formációja elég egyértelműen benne van a BSIDE Hungary azon TOP3-as listájában, amely a legjobb koncerteket nyújtó produkciókat tartalmazza. Eckü és Mentha emellett jobbnál-jobb nótákkal rukkol elő, és mindig képesek valami újat mutatni (igaz ez mind a zenéjükre, mind a bulikra). A Hősök srácai természetesen tavasszal is ezer fokon égnek, így hát volt miről beszélnünk Ecküvel. Íme:


Nikkk: Március 21-én jöttetek ki az idei első EP lemezetekkel. Az igen tartalmas dalokat ezúttal elég formabontó kis köntösbe öltöztettétek a díszdobozos-pendriveos verzióval. 

Eckü: Az alapötletünk az volt, hogy még az év elején kijövünk egy kislemezzel. Idén 15 évesek vagyunk és az év végére, október környékére tervezünk egy úgymond összefoglaló nagylemezt. Így most egyelőre 3-4 számokban gondolkodunk. Az első EP-nél 4 dalra gondoltunk, de az egyik nótát valahogy nem éreztük idevalónak, így az valószínűleg a következő EP-n lesz rajta. A fizikai formát Molnár Gábor találta ki, az autentikus díszdoboz pedig végül hatalmas sikert aratott. A Facebookon csináltunk egy játékot, és annyi megosztás érkezett, amennyit fizetett poszttal nem tudunk elérni! Sokan mondják, hogy tetszik nekik ez a forma, valamint mindegyik doboz egy picit más. A barátoknak, kollégáknak sem tudtunk adni belőlük, mert mind elfogyott. Nem terveztünk ezt egy hatalmas nagy valaminek, mégis óriási dolog sült ki belőle, aminek nagyon örülünk! Bár ebben a formában már nem, de digitálisan bárki elérheti az EP-t!

Nikkk: A lemez dalai ezúttal is tartalmasra sikeredtek. 

Eckü: Ha meghallgatod, akkor le tudod vetíteni a benne lévő dolgokat a saját életedre. Nekünk nagyon fontos, hogy mondjon valamit a zenénk, adjon tovább dolgokat.Tervezünk egy fekete-fehér klipet is, ami hasonló lesz, mint a 3 évvel ezelőtti Fúj a szél, amit még Brashhal csináltunk.


Nikkk: Nem elég a saját korong, Tkyddel együtt közreműködtök Tibbah lemezén is. Számodra miért fontos a Felhők felett a nap szám? 

Eckü: Tibbbah egy örök hiphop arc a magyar rapben. Tavaly kért fel minket, hogy működjünk közre az új lemeze egyik dalában. A Felhők felett a nap nem az a tipikus slágerrefrént kapta, ennek ellenére elég jól csörög a sztori. Ahogy láttam Tibi oldalán, elég pozitív visszajelzések érkeztek eddig az ő közönségétől is. Elég erős kis albumot sikerült összehoznia, és amikor egy ilyen lemezen rajta lehetünk, akkor az a világ egyik legjobb dolga! Nagyon élveztem ezt a projektet is.


Nikkk: Ismerve munkátokat nem csodálom, hogy titeket is választott Jégkorong válogatott, amikor indulót szerettek volna. 

Eckü: Az olimpia és a sport fontos értékek, és tök jó, hogy szóba jöhettünk egy ilyen dolog kapcsán. Az A csoportos Világbajnokság mellé nagyon szívesen álltunk oda, hiszen Mentha kisfia is jégkorongozik, éppen idén kezdte el, valamint én is kötődőm a jéghez. A forgatás és a dalírás is remekül ment. Kereken, simán zajlott minden. Szerintem ez a projekt is jobb lett a várnál.

ÚJ KLIP!!! ÚJ KLIP!!! ÚJ KLIP!!!


Nikkk: Májusban sor kerül a szülinapi bulitokra a Budapest Parkban. Láthatjuk, hogy pörgős időszakotok van, de valamennyire készültök már erre a koncertre? 

Eckü: Egy órát játszunk majd, előttünk fellép a SoulClap Budapest, utánunk pedig AkkezdetPhiai. Nagyon várjuk ezt a koncertet, mert imádunk a Park színpadán játszani. Nagy a tér, nagy pálya! A műsorunk főleg új zenéket takar majd, különlegesség lesz, hogy Joeker és Brash is ott lesz velünk. Lesznek zenék még a kezdetekből is, mint például a Forgatom a világot, vagy éppen a Mindörökké. Ezek a dalok 12 éve készültek. Tök durva! Jövő héten kezdjük a próbákat. Az igazi 15 éves bulira egyébként ősszel kerül sor egy klubkoncert keretein belül, de a Park is fontos nekünk! Ekkora színpadon jól előadni, mindig különleges feladat. Azt gondolom, hogy folyamatosan kell valami érdekességet, újat belevinni a koncertekbe, és akkor mindig lesz kihívás mind nekünk, mind a közönségnek! Egy szóval, nagyon várjuk már május ötödikét a Budapest Parkban!

Megjegyzések

Népszerűek

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt a legújabb TKYD zseniál: Kövek a zsebben

A nagy igazságokat zenei formában kiszóró előadók számára nem a sajtómegjelenések száma a fontos, hanem az, hogy időről-időre tetoválás formájában az emberek bőrén landolnak örökre. Nos, többek között erről mesél TKYD legújabb anyaga.
A rapper január elején rukkolt elő friss nótával a Bloose Broavaz Produkció csatornáján. A Kövek a zsebben címet kapó szerzeményben közreműködő is akad, BCK személyében. "Sejtem az igazságot, de valaki mondja már!" - csendül fel a refrénben a mondat egy olyan dalban, amely első sorától az utolsóig totálisan életszagú és bizony számodra is ismerős rigmusokat, élethelyzeteket találhatsz benne, ha van egy álmod, célod, amiért hajtasz és még jó is vagy abban a bizonyos valamiben.
Meghallgatni ér!

Best of 2019: Ezek voltak a legjobb koncertek az évben

A 2019-ben is megannyi koncerten vehettem részt, de bizony nem volt könnyű kiválasztani a TOP bulikat! Akár egyetértetek a listám pontjaival, akár nem, járjatok koncertekre! Azzal nem lőhettek mellé...
A LEGJOBB BEMUTATKOZÓ KONCERT Decemberben az Instantban mutatkozott be Ficzkó András új bandája, a Decadancer. A valóban különleges, senki mással össze nem téveszthető hanggal megáldott énekest sokan az egykori Machine Mouse formációból ismerhetik (Fenn a csúcson, Az ajtó nyitva áll, Álomgyár, A játékos, A felhőn jársz, A pillanat), de nem csak ő lehet ismerős a(z elsősorban rock) zenekedvelők körében, hiszen basszusgitáron a Kiss Forever Band tagjaként világot járó Pocky (Fűzfa Zoltán), gitáron a Sex Action és a F.O.System Mátyás Attilája, dobon pedig Gerő Balázs (szintén Sex Action) erősíti a bandát. Megannyi bulival és produkcióval a hátuk mögött igen színes a zenei palettájuk a srácoknak, közös bennük, hogy mindannyian imádják a 80-as évek wave és szintipop világát, éppen ezért zenéj…