Ugrás a fő tartalomra

Festékszórót ragadott Dukai Regina és Johnny K. Palmer

A két előadó a szokványos tűzfal helyett, az Ellátó kert udvarán tették próbára, hogy „ki a nagyobb Picasso”. A két zöldfülű graffitist maximálisan megihlette a Mexikót idéző hely szelleme, akik ráadásként még zenei kíséretet is kaptak, és így a környezetből inspirálódva készítették el a hatalmas vászonra rajzaikat.


Szabadság, boldogság, tequila, színek mindenhol... vagyis Mexikó. Ez az életérzés ragadta magával Dukai Reginát és Johnny K. Palmert is, akik nemrégiben közös délutáni programként vászonra álmodták életük első graffitijét.

„Volt egy időszak, amikor kilenc hónapig Kaliforniában éltem, és az ottani barátaim között több mexikói származású is volt, akikhez a mai napig visszajárok” – kezdte Johnny K. Palmer. „Ezek a srácok iszonyatosan jó fejek, lazák és ugyanolyan életszeretőek, mint mi jamaikaiak. Imádom a kajáikat is, ha kint vagyok, sokszor ülünk be együtt autentikus helyekre enni, és ha valamit elmegyünk megünnepelni, - bár én alapvetően ritkán iszom alkoholt, - akkor az el Jimador biztosan nem hiányozhat a tequilás koktélokból” – tette hozzá az énekes, aki a vásznon is azt a hangulatot igyekezett megjeleníteni, amit számára Mexikó is sugall.


„Régóta vágytam már rá, hogy kipróbáljam a graffitizést, mindig is csodálattal nézem ezeket a kifejező falrajzokat” – kezdte Dukai Regina. „Fontos, ha valaki belekezd, akkor azt kulturáltan csinálja, mert az öncélú firkálgatásnak nincs túl sok értelme. Ez a kicsit vagányabb stílus egyébként nagyon is közel áll hozzám, többször voltam már olyan gördeszkás, rapzenei eseményen, ahol nagyon profi grafikákkal is lehetett találkozni" – tette hozzá lelkesen Regi, aki azt is bevallotta, hogy bizony nem is volt olyan egyszerű a dolga, mint ahogy ő azt elsőre gondolta, főleg az apróbb vonalakkal gyűlt meg a baja.

A maximális ráhangolódáshoz a helyszínen gypsyROBOT a mai dalok mellett, modern elektronikus zenével kevert tradícionális latin dallamokkal és mexikói pop és hip-hop slágerekkel fokozta a hangulatot. Ahogy az el Jimador csapata, úgy természetesen a sztárok is a mértékletes alkoholfogyasztás hívei.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos