Ugrás a fő tartalomra

Fran Palermo 'Razzle Dazzle' lemezbemutató az A38-on

A jungle rockot játszó Fran Palermo május elején új albummal jelentkezik. A zenekar a 'Razzle Dazzle' névre keresztelt korong dalait az A38 hajón mutatja be élőben először a közönségnek. Azonban ha nem bírtok addig várni, hogy hallhassátok a csapat új anyagát, akkor a napokban megjelent Yellow Man-nel, az album első kislemezével már hangolódhattok is az estére.

Henri Gonzoék előtt az erdélyi The Nobody Elses szolgáltatja majd a talpalávalót.

"A ​ Fran Palermo zenéje, olyan, mint egy színes kaleidoszkóp: folyamatosan formálódik, változik, mégis minden elemében egy izgalmas és látványos kerek egésszé válik. Vagabond Rock and Rollként címkézett stílusukat egyszer indie sivatagi rock, folk vagy éppen mediterrán hangulatok inspirálják, melyekben leginkább a gitár, a dobok, a fúvós hangszerek és a billentyű dominál. Koncertjeik igazi táncolós, önfeledt pillanatok füzéréből állnak, az évek során egyre nagyobb színpadokon is megőrizve azt a közvetlenséget, ami a kezdeti utcazenélésből maradt meg. A népes bandát elsőként a Párizsi Udvarban tartott, gyakran utcakoncertbe torkolló próbáin fedezte fel a nagyközönség.

Első stúdió felvételükkel, az ​ Arizoná​val 2011 végén jelentkeztek, mely hatására Takács Zoltán „Jappán” is felfigyelt a zenekarra, így a soron következő ​ Museum of Clouds (2012) és ​ Natural Cash (2013) című kislemezeken producerként segítette munkájukat. 2013­-ban a zenekar hosszabb alkotói szünetet tartott, énekes­gitárosuk Henri Gonzo ugyanis Angliába költözött, de a másfél éves szünet alatt is adtak alkalmi, budapesti klubkoncerteket. 2014 ősz óta azonban újra országhatáron belül tudhatjuk a zenekart, a folyamatos koncertezés mellett pedig megjelentették ​ Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. ​ A trópikus­jungle rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett self titled, első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38­on. A sikeres lemezbemutatót követően a zenekar bemutatkozott az összes jelentősebb hazai fesztiválon, ősszel teltházas klub koncerteket adott fővárosszerte, a koncertre járó közönség pedig már a tavasszal megjelenő új nagylemezük dalaiból is kaphatott ízelítőt, de az évértékelő zenei írásokban is elismerően írtak a csapat debütálásáról."

2016. május 13. 20:00
A38 hajó
Budapest, Petőfi híd, budai hídfőJegyárak:
Elővételben: 1000 Ft
Az esemény napján és a helyszínen: 1500 Ft

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos