Ugrás a fő tartalomra

Itt a FlatBand legújabb, Carpe Diem dala

Új dallal és szövegvideóval jelentkezik a FlatBand. A korábbi angol dalok után ezúttal magyar nyelven szólalnak meg a srácok, a most bemutatott, a bevándorlás kérdését is feszegető Carpe Diem pedig már az ősszel megjelenő nagylemezük előfutára.

A FlatBand tagjai szemtelenül fiatalok, mégis, már olyan zenekarok előtt léptek fel, mint a Hacktivist, Enter Shikari, Great Collapse, turnéztak a The Grenma és az Our Youth társaságában és már szinte az összes jelentős budapesti klub színpadján játszottak, az A38- tól kezdve, a Dürer Kerten és a Barba Negrán és a Barba Negra Tracken át egészen a Budapest Parkig. A srácok 2009 óta játszanak együtt, elektronikával vegyített post-hardcore zenéjüket eddig két EP őrzi. Dalaikkal a környezetvédelem fontosságára, a tudatos életmódra és az állatok jogaira szeretnék felhívni a figyelmet. Jelenleg első nagylemezükön dolgoznak, melyen ezúttal magyar nyelvű dalok is lesznek, az album felvezető Carpe Diem pedig most debütál egy szövegvideóval.

A Carpe Diem a bevándorlási hullámra reagál, a zenekar szerint, ha két szóban kellene összefoglalni a számot az lenne, hogy segítsünk egymásnak: „Igazából nem mondunk x-et vagy y-t, csak azt, amit eddig is állítottunk, hogy az emberi jogok mellett ki kell állni. Az életben mind bevándorlók vagyunk – szerintem ez a sor jellemzi legjobban a számunkat, ez nem áll semmilyen nézet mögé, csak szerintem ez az igazság. Mi is születhettünk volna bárhová. A szám mindenkinek feltesz egy kérdést, az emberek pedig majd gondolkodjanak el rajta. Szerintem a művészet az az, hogy reagálj a környezetedre.”– foglalja össze a dal üzenetét Solymár Mátyás, a csapat énekes-basszusgitárosa.


A képanyagot a Barba Negrában tartott Lemmy emlékesten és a Kuplungban vették fel, ahol a FlatBand a Nova Prospect társaságában lépett fel, aminek az énekesnője, Besnyő Gabriella a Carpe Diemben is vokálozik. A videót Szappanos Ádám és Wágner Gábor, a feliratot Kerekes Tibor és Solymár Mátyás készítette.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos