Ugrás a fő tartalomra

Mentha: „Egy picit magunknak is szól, magunkról” – Itt a Menj tovább Hősök klip!

Amíg múlt héten egy különleges együttműködéssel rukkoltak elő („A Csoport, Gyerünk, gyerekek”), addig most egy igazi Hősök munkával jelentkezik Mentha és Eckü duója. Erre a szerzeményre és a hozzá forgott egyszerű, de nagyszerű klipre valóban érdemes odafigyelnetek!


Menthával így beszélgettünk a Menj tovább kapcsán:

Nikkk: Nagyon szeretem az ilyen dalokat, amelyek igazi tartalommal vannak megtöltve és bárki/mindenki levonathat belőle dolgokat a saját életéből. Számodra mit jelent ez a szám?

Mentha: Nagyon kedvelem ezt a dalt, mivel igazi Hősök fless’, okos szövegekkel és ugyancsak igazi Joeker beat-el! Ezúttal Eckü hozta a témát, meg is írta a saját verzéjét, valamint a refrént, aztán, amikor meghallottam ezek a részeket, szinte egyből kiömlött belőlem az én szövegem. Nagyon jó lüktetése van a zenének, nagyon éreztük mindketten. Mondhatjuk, hogy egy picit magunknak is szól magunkról, de mégis mindenki át tudja érezni, ha elgondolkodik a szövegen és őszintén tükörbe néz. Egy pozitív hangvételű szám, ami arról szól, hogy akkor is menni kell tovább, ha éppen padlón vagy, vagy nem találod magad az egykori önmagadhoz képest. Minden és mindenki változik körülötted, hirtelen rádöbbenhetsz, hogy semmi sem olyan mint régen. Te sem! Még ha próbálsz is úgy viselkedni, mint egykoron, akkor is rájössz, hogy ez már nem működik és nem érted, hogy mi a baj. Ez a tény padlóra tud küldeni, ha nem térsz, vagy nem térit valaki észhez!

Nikkk: Ahogy néztem, a közönségetek nagyon szereti ezt a szerzeményt. Többen írják (és Te is mondtad), hogy eredeti, régi Hősök feelingje van, amit a populárisabb daloknál sokszor hiányolnak. 

Mentha: Valóban egy igazi régi Hősök feelingről beszélünk, ahogy például az Életút is az. A Lepörög a filmet sem tartjuk idegennek, mivel az is Hősök, csak az mondjuk egy újabb Hősök stílus. Sokszor elmondtuk már, hogy mi nem vagyunk és soha nem is voltunk az a begyöpösödött banda. Megváltozott a zeneipar, nagyon más szelek fújnak már, mint mondjuk 8 évvel ezelőtt. Mindenki változott és változik. Én úgy fogalmaznék, hogy kicsit muszáj felvenni a „kaméleon effektust”, azaz a környezet színét, mert ha nem teszed, akkor kifakulsz és elkopsz. Ez egyébként benne van a verzémben is. Úgy gondolom, hogy egy idén 15. életévét betöltő zenekarnak nem kell magyarázkodnia. Nincs is miért! Szeretjük ezt csinálni és nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek, hogy immáron 15 éve velünk vannak.

Nikkk: Mostanság mintha sokszor visszatérő témátok lenne az idő, vagyis annak múlása. Amit ebben a felgyorsult világban talán nem lehet elégszer hangsúlyozni... 

Mentha: Így van, öregszünk mi is! (nevet) De ez belőlünk természetesen jön, nem direkt!

Nikkk: Az ilyen komolyabb dalokhoz visszafogottabb, egyszerűbb klipet képzeltem el és végül az is lett. Kikkel dolgoztatok ezúttal? 

Mentha: Mindenképpen egy egyszerűbb, fekete-fehér„street” videót szerettünk volna a dalhoz. A klipet ugyanaz az Ötvös Olivér készítette, aki a nemrég debütált Lepörög a film videóját is csinálta. Nagyon jó volt együtt dolgozni vele és kis csapatával, mivel tudja és érti, hogy mit akarunk. Ő megvalósítja mindazt, amiről hablatyolok neki! (nevet.) Amikor megnézem az első vágott verziót, már akkor nagyon tetszik a munkája. A forgatás pedig úgy jött, hogy Ecküvel egy pénteki napon Pesten jártunk ügyeket intézni, és felhívtuk Olivért, hogy esetleg vasárnap nem-e jönne le Veszprémre és környékére, mert szeretnénk vele forgatni. Ő erre csak annyit mondott, hogy legyen inkább hétfő! (nevet) Hétfőn pedig már forgattunk! Számunkra nagyon sokat számít a rugalmasság, ami nála abszolút működik és ezért is szeretjük őt!


Korábbi Hősök interjúk, beszámolók:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos