Ugrás a fő tartalomra

Nemzeti Regatta – verseny a hullámok hátán, családi fesztivál a parton

Még egy ok, hogy a főszezonban ellátogassunk a Balaton egyik legkedveltebb városába, Siófokra.


A MOL Nagyon Balaton program részeként megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta június 11-12. között várja versenyzőit, látogatóit a Balatonon. A speciális amatőr vitorlásversenyre felfűzött rendezvény nem csak a versenyző csapatok számára kínál feledhetetlen élményeket, hanem azoknak is, akik családostul, barátostul látogatnak el a helyszínre. A szervezők fontos célja ezzel a rendezvénnyel, hogy a büszkeségre számot adó magyar értékeket, hagyományokat, természeti szépségeket népszerűsítsék, megőrizzék a Balatonra irányuló reflektorfényben, hiszen a magyar tenger összeköt rengeteg települést.

Színes programlehetőségek kicsiknek és nagyoknak

A szervezők gondoskodnak arról, hogy senki ne unatkozzon egy percig sem. Amíg a vízen lévőknek drukkolunk, kedvelt magyar zenekaraink lépnek fel népszerű dalaikkal. Szombaton a Honeybeast, és a Magna Cum Laude, míg vasárnap a The Biebers, és az Apacuka garantálják a fesztiválhangulatot. A legkisebbeket a Héttenger Kalózai programjai várják, kézműves foglalkozásokkal, szerepjátékokkal, fa és animációs játékokkal, arc és kőfestéssel szórakoztatják majd a gyerekeket. Playmobil gyerekjátszó sarokban legózhatnak a kicsik, ezen kívül balatoni kabala figurákkal, többek között Füred Kapitánnyal és Süsüvel fényképezhetnek. Bábszínházi és meseelőadások színesítik tovább az eseményt.


Verseny a hullámok hátán - Nézőhajó, Médiahajó, Gyerekhajó

A verseny izgalmas pillanatait nem csak a partról és kivetítőkről kísérhetik figyelemmel a nézők, hanem a futamok alatt a vízről is követni lehet majd a vitorlások haladását. Indul médiahajó, nézőhajó és Varázshajó, a kisgyermekek nagy örömére. Az egészségmegőrzés jegyében változatos prevenciós programok hívják fel a figyelmet a nyári veszélyekre, mint a bőr és a szem védelmére, a káros UV sugárzás hatásaira. Ingyenes szűrővizsgálatokon lehet majd részt venni, és véradásra is egész nap lesz lehetőség. Az Ízek utcájában főzőversenyen mérhetik össze tudásukat a vállalkozó kedvű csapatok, mindenki bemutathatja saját településének jellegzetes ízvilágát, így a legkülönlegesebb tájjellegű ételekre számíthatunk.

Technikai információk – A nevezés feltételei

A Nemzeti Regattára eddig hivatalosan már 20 csapat jelentkezett. A nevezési határidőt május 31-ig meghosszabbították! A kétnapos esemény alapját az a vitorlásverseny adja, melynek professzionális lebonyolítására a Magyar Vitorlás Szövetség jelenti a garanciát. A versenyre nevező településeknek ugyanis sem hajót, sem szakképzett legénységet nem kell magukkal hozniuk. A Szövetség biztosít egyforma feltételeket és esélyeket garantáló vitorláshajókat, valamint szakértő kormányosokat, akik a települések által kiállított csapatokat irányítják a verseny során. A szervezők a nagyságrendileg 50 meghívott település figyelmét éppen ezért hívták fel arra, hogy a profi vitorlázók helyett és mellett, sokkal inkább olyan személyeket is nevezzenek a csapatukba, akik valamilyen értéket jelentenek adott település számára, például ismert közéleti személyek, sportolók, zenészek, színészek. A Balatoni Hajózási Zrt., mint az esemény főszervezője, komoly hangsúlyt helyez arra, hogy a vitorlásverseny a partról is jól követhető legyen. Közvetlen partközelben kerül majd kijelölésre egy versenypálya, így akár szabad szemmel is követhető lesz a hajók mozgása a partról. Minden bizonnyal látványos lesz ugyanakkor a versenyt élő kameraképpel egy hatalmas kivetítőn megtekinteni, hiszen a hajók GPS jelei, a versenyeredmények, a sorrendek folyamatosan láthatóak lesznek Borbély Ferenc szakértő házigazda kommentálásával kísérve. A hajók kiosztását és ez által az indulási sorrendeket sorsolással határozzák meg a szervezők a benevezett települések számára. Június 11-én, szombaton 3 – nagyjából 20-30 perces – előfutamra kerül sor napközben, futamonként 18 hajóval, azaz 18 település részvételével. Mindhárom futamban további három csoportba sorolják a hajókat, melyek egymás után 3 perces indítással kezdik meg a versenyt. Minden futamból a csoportgyőztesek, azaz 3-3-3 hajó jut tovább. Ennek megfelelően a délutáni döntőben 9 csapat verseng majd a Nemzeti Regatta fődíjáért. A települések versenye mellett jótékonysági futamokat, valamint a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat futamát is láthatják majd a kilátogató nézők. Vitorlásból tehát biztosan nem lesz hiány a rendezvény hétvégéjén, Siófokon!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos