Ugrás a fő tartalomra

Nyáron érkezik az új Tegan and Sara lemez!

Tegan and Sara március 11-én közölték a jó hírt, hogy legújabb nagylemezük júniusban érkezik. A „Love You to Death” című albumot szokásukhoz híven Greg Kurstin segítségével hozták létre (aki többek között Adele, Sia és Ellie Goulding producere is). A korong június 3-án debütál, az első felvételekbe azonban már április 8-án belehallgathattunk, ekkor indultak az előrendelések is.


Az ikerpár 1999-ben adta ki első nagylemezét „Under Feet Like Ours” címen. A lányokat Neil Young fedezte fel és szerződtette a saját lemezkiadójához, a Vapour Recordshoz, amely a Warner Music leányvállalata. Pályára lépésük óta már hét lemezt adtak ki, azonban az igazi nemzetközi elismerést csak 2013-ban érték el „Heartthrob" című albumukkal, amely olyan slágerekkel éltette a közönséget, mint a „Closer” és az „I Was a Fool”. Az album 3. helyen indított a Billboard 200-as listáján és 49.000 eladott példányt tudott maga mögött az első héten, ezzel magasan felülmúlva az együttes korábbi eredményeit.

Az ikrek indulásuk óta több mint egymillió lemezt adtak el, ebből több mint 7 arany és 1 duplaplatina minősítést kapott. A lányok ezen kívül a LEGO – a film zenéjéhez is hozzájárultak „Everything is Awesome” című számukkal, és a 2015-ös Oscar díjátadón is felléptek, illetve 3 Juno Awards díjat, 2 Polaris Prize és egy Grammy jelölést is maguk mögött tudnak. 2013-ban hazánkban is koncerteztek, a szerencsések a Dürer kertben bulizhattak együtt a testvérpárral.

A „Love You to Death” a lányok nyolcadik nagylemeze, amely emberi kapcsolati témákat jár körül 10 számon keresztül: kezdve az ikrek elszakíthatatlan, szoros kötelekétől (100x, White Knuckles), titkos szeretői viszonyokról (Boyfriend), a házasság intézményén keresztül (BWU) egészen egy anti-szerelmes dalig (U-turn). Az új anyag június 3-án jelenik meg, azonban a „Boyfriend” és a „U-turn” számokat már április 8-án megosztották a rajongóikkal. A dalok hangulatos, fiatalos tavaszi slágerek lesznek, és egyre türelmetlenebbül várjuk a júniust, hiszen a nagyja csak ezután következik!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos