Ugrás a fő tartalomra

Teltház Nyári Károly különleges zeneélményt jelentő jubileumi koncertjén!

Hétfőn (2016.04.04.) este egy csodálatos helyszínen, a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében adott koncertet Nyári Károly. Az alkalom is igazán különleges volt, hiszen a művész 30 éve már, hogy megállja a helyét a színpadon.


Ezen az estén Nyári Károly könnyedén lépte át a különböző műfajok határait, átfogó repertoárjának hála pedig kaptunk saját dalaiból, a legismertebb filmzenékből, valamint a könnyűzene néhány nagy slágeréből is. Felcsendült például a My Way, az Úgy szeretlek téged, vagy éppen a Love Story. Az előadó a vendégeket sem aprózta el, így hallhattuk többek között lányaival, a Kossuth-és Liszt Ferenc díjas operaénekesnővel, Tokody Ilonával és a bájos Szekeres Adriennel is. 


Számomra az est egyik csúcspontját Nyári Aliz jelentette, hiszen a fiatal énekesnő nem akármilyen feladatra vállalkozott. Aliz többek között Whitney Houston I have nothing számával érkezett, amit valljuk be, igen nehéz úgy elénekelni, hogy ne az eredeti előadó utánozhatatlan fényéhez mérjük a produkciót. Nos, Aliznak sikerült, úgy adta át ezt világhírű szerzeményt, hogy én magam libabőrrel figyeltem őt, a közönség soraiban pedig többen is arcukról törölgették könnyeiket. A másik ilyen kiemelkedő pillanatot számomra Szekeres Adrien hozta, Olyan mint Te című számával. Vélhetően kevesen vannak, akik számára ne csengene ismerősen ez a dal, ám Nyári Károly, a Budapest Jazz Orchestra és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében valóban maradandó élmény volt ez az új köntöst kapó popsláger.


Csodás dallamok, karakteres művészek, felemelő, több mint 2 órás (szünet nélküli!) gálakoncert. Egy szó, mint száz: Büszkék lehetünk, hogy idehaza akadnak ilyen exkluzív, páratlan produkciók is. Köszönjük, hogy ezt is átélhettük!


Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos