Ugrás a fő tartalomra

Testiség és túlfűtött érzelmek: Itt van pár szuper klip az elmúlt hetekből!

Színek, formák, anyagok és testek kavalkádja: a tavasz beköszöntével igazán extravagáns látványvilággal készültek a kedvenc előadóink. Birdy: Wild Horses

A fiatal brit lány érettebb, nőiesebb oldalát mutatta meg legújabb videoklipjében. A Wild Horses-ban egy csábító hableányt játszik, aki egy halászt kényszerít választási helyzetbe: vagy alámerül a tengerbe szerelme miatt, vagy a szirén nélkül éli le az életét. Birdy végre kilép a zongora mögül és jóval merészebb, a képzeletre nem sokat bízó sellőruhában őrjíti meg a kisfilmben szereplő halászon kívül a közönséget is.


Bat for Lashes: In God’s House

A Bat for Lashes legújabb, a „The Bride” címre hallgató lemeze egy magára maradt menyasszony gyászáról szól, miután a vőlegénye az esküvő előtt egy balesetben meghal. Ez a keretsztori sokat segít az In God’s House klip értelmezésében is, amelyben az énekes Natasha Khan a sivatag közepén siratja szerelmét egy neonfényben úszó kereszt, illetve kocsi előtt. A dal magával ragadó és a klip is gyönyörűen fényképezett, hangulatos, melankolikus színvilágú, tökéletes film-ballada. A The Bride július 1-én jelenik meg.


GTA – Sam Bruno: Red Lips (Skrillex remix)

A Red Lips igazi képzőművészeti alkotás. Erős vizuális világának, az elképesztő koreográfiának, a gyönyörű díszleteknek és sminknek, a csodásan torz szereplőinek és pergős vágásának köszönhetően a végeredmény hibátlan. A klipben a piros rúzs által okozott hazugságok és démonok törnek elő a sötétből, és végül magukkal húzzák a lányt. A Grant Singer és Skrillex rendezésében készült videót az alábbi linken tekinthetitek meg:


Bebe Rexha: No Broken Hearts ft Nicki Minaj

A No Broken Hearts egy valódi csajos videó: rózsaszín miniruhák alól kivillanó női mellek, csókos ajkakról készült közelik, lebegő hajtincsek, különböző tempójú twerkek – minden megtalálható ebben a videóban, amitől egy magát kicsit is feministának valló személy önként és dalolva veri a fejét a falba. Az összhatás mindenesetre nagyon jól működik, a szám dallamos, fülbemászó, a hatásvadász videó pedig a képet uraló női testeknek, a szexi koreográfiának, illetve az ötletes kompozícióknak és a ritmusos, élénk vágásnak köszönhetően az első perctől az utolsóig fenntartja a néző figyelmét.
Death Cab for Cutie: Good Help (is so hard to find)

Ha az előző klipen a feministák tépték a hajukat, ezt a videót minden, a modern társadalmat és a médiát alapból elítélő egyén isteníteni fogja. A Good Help kifejezetten keserű, csipkelődő stílusban ítéli el napjaink személytelen tömegtársadalmát, ahol az egyéneket csak a 15 perc hírnév élteti, még ha különböző egzotikus sérüléseket kell elszenvedniük érte. A klip egyszerre szórakoztató és félelmetes, hiszen egy olyan utópikus világot mutat be, amely néhány elemében már ma is létezik – persze az extrém sarkítások nélkül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos