Ugrás a fő tartalomra

Új oldaláról mutatkozik be Samu Kriszta Mazsi!


Illés Lajos bár 2007-ben elhunyt, de művei, dalai máig hatalmas népszerűségnek örvendenek a zenekedvelők körében. Éppen ezért az Illés család kezdeményezésére egy országos koncertsorozat indul útjára.

A fellépések során olyan Illés számok csendül majd fel többek között, mint a Tudod-e te kislány, az Elszáll a nyár, a Hűvös van, a Valahol egy lány, vagy éppen a Jelbeszéd. A fiatal, tehetséges énekeseket a Kőbányai Zene stúdió növendékei kísérik, az első koncertre pedig május 6-án, pénteken kerül sor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

„Szerencsésnek érzem magam, mert ebből a kis csapatból mindenki nagyon jól ismerek. Egyedül Dávid az, akivel az első próbán találkoztam először. A jó hangulattal sosincs probléma, a közös feladatok során hihetetlen energiák gyűlnek össze egy helyre, és mindig feltöltődve indulok haza. Jó érzés egy ilyen csapatban, egy ilyen komoly projectért dolgozni. Hálás vagyok, hogy a részese lehetek!” – kezdte a januártól folyó próbák kapcsán Samu Kriszta Mazsi.

„Amikor megkaptam ezt a felkérést, picit megfontoltabban döntöttem, mint a korábbi munkák során. Lehet, hogy ez a korral jár, de eddig túl hirtelen döntöttem dolgok mellett. Végül arra jutottam, hogy itt az ideje a tanulásnak, és innentől csak olyan feladatokat vállalok, amelyek tanulási folyamatot hoznak magukkal. Jól gondoltam, hogy van még bőven mit tanulnom a zenéről, és magáról az életérzésről is. Most Illés Lajos munkásságát fogjuk prezentálni, csak éppen a mi életünkből hozott dolgokkal, a mi köntösünkkel ruházzuk fel. Mindeközben természetesen igyekszünk megőrizni ezeknek a daloknak a sajátos eredetiségét.” – tette még hozzá az előadó. Mazsi mellett olyan tehetségek bizonyítanak még a turné során, mint Péterffy Lili, Kállai-Kiss Zsófi, Csordás Ákos, Fórizs Olivér, vagy éppen Schwartz Dávid.

Írta: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos