Ugrás a fő tartalomra

Hideg rázósan jó volt az Illés Lajos Emlékturné első állomása! - Beszámoló!

Tegnap útjára indult az Illés Lajos Emlékkoncert turnéja. Az első állomást Budapest, pontosabban a Kőrösi Csoma Sándor Kultúrház jelentette, ahol este 19:00 után elstartolt a nagyjából másfél órás műsor.


Sok-sok koncert után mindig különleges érzés egy színházban, vagy művelődési központban adott rendezvényen részt venni, hiszen már a helyszín miatt egy teljesen más atmoszférába kóstolunk benne. Pénteken este pedig picit úgy éreztem magam, mintha újra visszacsöppentem volna az iskolás évek kellős közepébe, amikor mindannyian érezzük, hogy ezzel a rendezvénnyel valami előtt bizony tisztelegni fogunk. Az Illés Lajos Emlékére rendezett turnésorozat első állomásán olyan tehetséges(!!!) énekesek léptek színpadra, mint Csordás Ákos, Péterffy Lili, Samu Kriszta Mazsi, Kállai-Kiss Zsófi, Schwartz Dávid, vagy éppen Fórizs Olivér.


Egyetlen kivétellel minden előadót most hallhattam először élőben énekelni, és bizony voltak kellemes meglepetések, ugyanis az este folyamán többször is találkoztam a lúdbőrözés jelenségével. A műsor számai már alapvetően jól lettek kiválasztva, de úgy érzem, muszáj néhányat kiemelnem... Rögtön itt van például a Valahol egy lány című szám, amelyet mintha Kállai-Kiss Zsófinak írtak volna. Ezt a dalt sokszor hallottam már sok énekestől, de minden kétséget kizáróan Zsófi volt a legjobb közülük! Olyan átéléssel adta át ezt a nótát, hogy a teremben véleményem szerint mindenki totálisan azonosult a lánnyal és a dallal egyaránt. Ugyancsak ilyen telitalálat volt az Ó, kisleány és Csordás Ákos. Az ő makulátlan hangjától és csibészes előadásától ember legyen a talpán, aki nem dobja el az agyát. Mindezt persze jó értelemben! Az egyik legnagyobb tapsot pedig a Várj, míg eljön a nyár kapta, amelyet Samu Kriszta Mazsi Schwartz Dáviddal karöltve tálalt. Két olyan hangról beszélünk, amelyek az utóbbi időben külön-külön is hatalmasat fejlődtek, ketten együtt pedig igazi katarzist, rock’n’roll hangulatot prezentáltak az egybegyűltek számára (jaj, de nehéz volt ülve maradni). Mazsi esetében ki kell még emelnem azt is, hogy ő volt az, aki igazi házigazdaként végig vezette, húzta az egész produkciót. Mindezt mindenféle erőltetett, klisés vonal nélkül... Erre születni kell...


Összességében igazán kellemes kis műsorról beszélünk, amely nem csak az idősebb korosztály szívébe lophatja be magát a turné során, hanem a fiatal közönséget is könnyedén meghódíthatja. És ha akad valaki, aki előítélettel kezeli a tehetségkutatókban is feltűnt előadókat, annak külön javaslom a koncertsorozat valamely állomását! Gatyát felkötni, mert ez bizony jó lecke lesz! Szöveg, képek: Nikkk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos