Ugrás a fő tartalomra

Hideg rázósan jó volt az Illés Lajos Emlékturné első állomása! - Beszámoló!

Tegnap útjára indult az Illés Lajos Emlékkoncert turnéja. Az első állomást Budapest, pontosabban a Kőrösi Csoma Sándor Kultúrház jelentette, ahol este 19:00 után elstartolt a nagyjából másfél órás műsor.


Sok-sok koncert után mindig különleges érzés egy színházban, vagy művelődési központban adott rendezvényen részt venni, hiszen már a helyszín miatt egy teljesen más atmoszférába kóstolunk benne. Pénteken este pedig picit úgy éreztem magam, mintha újra visszacsöppentem volna az iskolás évek kellős közepébe, amikor mindannyian érezzük, hogy ezzel a rendezvénnyel valami előtt bizony tisztelegni fogunk. Az Illés Lajos Emlékére rendezett turnésorozat első állomásán olyan tehetséges(!!!) énekesek léptek színpadra, mint Csordás Ákos, Péterffy Lili, Samu Kriszta Mazsi, Kállai-Kiss Zsófi, Schwartz Dávid, vagy éppen Fórizs Olivér.


Egyetlen kivétellel minden előadót most hallhattam először élőben énekelni, és bizony voltak kellemes meglepetések, ugyanis az este folyamán többször is találkoztam a lúdbőrözés jelenségével. A műsor számai már alapvetően jól lettek kiválasztva, de úgy érzem, muszáj néhányat kiemelnem... Rögtön itt van például a Valahol egy lány című szám, amelyet mintha Kállai-Kiss Zsófinak írtak volna. Ezt a dalt sokszor hallottam már sok énekestől, de minden kétséget kizáróan Zsófi volt a legjobb közülük! Olyan átéléssel adta át ezt a nótát, hogy a teremben véleményem szerint mindenki totálisan azonosult a lánnyal és a dallal egyaránt. Ugyancsak ilyen telitalálat volt az Ó, kisleány és Csordás Ákos. Az ő makulátlan hangjától és csibészes előadásától ember legyen a talpán, aki nem dobja el az agyát. Mindezt persze jó értelemben! Az egyik legnagyobb tapsot pedig a Várj, míg eljön a nyár kapta, amelyet Samu Kriszta Mazsi Schwartz Dáviddal karöltve tálalt. Két olyan hangról beszélünk, amelyek az utóbbi időben külön-külön is hatalmasat fejlődtek, ketten együtt pedig igazi katarzist, rock’n’roll hangulatot prezentáltak az egybegyűltek számára (jaj, de nehéz volt ülve maradni). Mazsi esetében ki kell még emelnem azt is, hogy ő volt az, aki igazi házigazdaként végig vezette, húzta az egész produkciót. Mindezt mindenféle erőltetett, klisés vonal nélkül... Erre születni kell...


Összességében igazán kellemes kis műsorról beszélünk, amely nem csak az idősebb korosztály szívébe lophatja be magát a turné során, hanem a fiatal közönséget is könnyedén meghódíthatja. És ha akad valaki, aki előítélettel kezeli a tehetségkutatókban is feltűnt előadókat, annak külön javaslom a koncertsorozat valamely állomását! Gatyát felkötni, mert ez bizony jó lecke lesz! Szöveg, képek: Nikkk

Megjegyzések

Népszerűek

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Relatív lett Deego új zenéje! I Beszélgettünk

Odamondós tartalmat hozott Relatív című számával Deego. A dalt Kool Kaskoval közösen hozták össze, de a rapper nem pihen, kisebb' adagnyi zenét rejteget a Bunkerben, amelyekkel még az év során megörvendezteti közönségét.
nikiahatos: Honnan jött a Relatív ötlete? Miért pont Kasko? Deego:A dalok általában teljesen random születnek, elég sok alapzenét készítek mostanában. Amikor ezt a dalt megcsináltam, egyből írtam rá szöveget. Odamondósabb, morcosabb nóta lett, de ezeket is ugyanúgy szeretem, mint a könnyedebb, vagy éppen érzelmesebb tartalmú dalokat. Kaskoval nagyon szeretek együtt dolgozni, jól megértjük egymást, hasonló munkatempót diktálunk, ami azért is fontos nekem, mert nem kell heteket várnom egy scratchre, hanem pár napon belül meg is kapom tőle. A Deego fellépéseken is Kasko dobja alám az alapokat, megvan az összhang köztünk, jól működünk együtt.
nikiahatos: Azt mondtad sok alapzenét csináltál. Mivel készülsz még mostanság a Bunkerben? Deego:Nagyon sok új Deego dalt írta…

Fonogram 2019: Átadták a díjakat I Interjú

Az elmúlt évek legizgalmasabb Fonogram-díjátadójára került sor április 4-én este a MAHASZ, azaz a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége szervezésében. A rangos szakmai díjjal a tavalyi év legjobb albumait és hangfelvételeit ismerték el, ezenkívül pedig különleges és páratlan színpadi produkciókat láthattunk a helyszínen és az online közvetítésben egyaránt.
A Fonogram - Magyar Zenei Díj néven immár tizenötödik életévébe lépő rangos szakmai esemény tiszteletére egy estére FonogRaM Colosseummá változott a RaM. A 18 zenei kategória díjazottjait az est két csodálatos háziasszonya, Dallos Bogi, valamint a reflektorfénybe e jeles alkalomból visszatérő Kiss Ramóna szólította színpadra.
A szűk körű, 5-5 fős bizottságokból kialakult 25 fős zsűri döntött a benevezett albumok és hangfelvételek jelöléséről, majd pedig győzelméről. A szakmai elismerések mellett idén visszatért az év hangfelvétele kategória, ezúttal a hivatalos magyar slágerlisták közreműködésével #azévslágere néven, egy rendk…