Ugrás a fő tartalomra

OliverFromEarth dala a májusi VIVA PUSH-ban

Patocska Olivér neve ismerős lehet azoknak, akik követik a zenei tehetségkutatókat, ám a ByTheWay egykori tagja ma már szólóban építi karrierjét. Az énekes a név- és imidzsváltással is bizonyítani szeretné, hogy számára ez egy új korszak, ami az önmegvalósításról szól. OliverFromEarth debütáló klipje a májusi VIVA PUSH.

Patocska Olivért a ByTheWay tagjaként ismerte meg egy ország 2013-ban, amikor az egyik hazai tehetségkutató történetének legsikeresebb csapataként második helyezést értek el. 2014-ben azonban kilépett a fiúbandából és úgy döntött, saját kezébe veszi karrierje irányítását. BLR-rel közös, első szóló dala, a „Ne félj” máris kiérdemelte a VIVA PUSH májusi elismerését.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a zenecsatorna ilyen jól fogadta a debütáló dalomat és kiemelt figyelemben részesít. Mivel most már kizárólag a saját tapasztalataimra és kapcsolataimra támaszkodom, nehezebb egy országos tévécsatornára vagy rádióba bekerülni. A VIVA elismerése is mutatja, hogy nem lehetetlen, és ezt nagyon köszönöm nekik” – kezdte Patocska Olivér, akit ezentúl OliverFromEarth néven talál meg a közönség.

„A nevem az életfilozófiám is egyben. Nem értek egyet a faji, nemi, egzisztenciális vagy bármilyen más megkülönböztetéssel, a rétegződéssel, az országok közötti határokkal” – hangsúlyozta az előadó, aki minden dalával fontos üzenetet szeretne tolmácsolni. „A „Ne félj” látszólag egy egyéjszakás kalandról szól, ami rendben is van, ha nem bántunk vele senkit. A valós üzenet azonban jóval több: egy felszínes világban élünk, ahol szinte teljesíthetetlen elvárásoknak kell megfelelnünk. Korlátok közé szorítjuk saját magunkat, hogy elkerüljük a konfrontációt, így az egyéniség nem képes kibontakozni, az emberek nem lehetnek önmaguk” – magyarázta az énekes, aki a dal zenéjét Burai Krisztiánnal, a szöveget BLR-rel írta még 2015-ben, a klip azonban csak idén márciusban nyert végleges formát.

„A Festetics palotát béreltük ki a forgatáshoz, profi modellekkel és profi stábbal dolgoztunk. Számtalan kihívással kellett szembenéznünk, mire idáig elértünk, de a sok munka és kitartás meghozta a gyümölcsét” – mesélte Patocska Olivér, aki május végén jelentkezik debütáló kislemezével, rajta a „Ne félj” című dallal és további újdonságokkal.

A VIVA minden hónapban kiválaszt egy-egy feltörekvő előadót, akit kiemelt megjelenésekkel és interjúkkal támogat. OliverFromEarth előtt olyan nevek érdemelték ki a zenecsatorna kiemelt figyelmét, mint a KosziJanka Project, a Wellhello, Kis Grófo és Pixa kettőse, a SuperStereo és az áprilisi felfedezett BSW.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos