Ugrás a fő tartalomra

A Soulwave a VIVA legújabb felfedezettje

A VIVA minden hónapban kiválaszt egy-egy feltörekvő előadót vagy formációt, akiknek a karrierjét kiemelt megjelenésekkel és interjúkkal támogatja. A VIVA PUSH elismerést júliusban a 2007-ben alakult Soulwave kapta meg, akik Mindent elhittem című klipjükkel egy képzeletbeli világba repítik a nézőket. A csapat frontembere, Fodor Máté a videó születéséről, a dal mondanivalójáról és a legemlékezetesebb koncertjeikről is mesélt.


„Lélekemelő monumentalitás, nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva” – olvasható a Soulwave Facebook-névjegyében, amelyből az is kiderül: a csapatot 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A formáció azóta is szinte folyamatosan zenél, és Mindent elhittem című slágerükkel kivívták a VIVA PUSH elismerést is. „Nagy büszkeség ez nekünk, hiszen korábban olyan előadók kaptak kiemelt figyelmet a csatornán, mint például a Wellhello vagy Majka és Pápai Joci. Jó érzés ilyen neves társaságba bekerülni” – kezdte Fodor Máté, aki reméli, hogy a zenetévének köszönhetően még szélesebb közönséghez tudják eljuttatni a zenéjüket.

A 2010-ben megjelent, rock and roll és blues alapokon nyugvó „One Night Stand” LP és a garage rock valamint soul stílusjegyeit viselő, 2013-as „1975” EP után 2015-ben látott napvilágot a Soulwave első magyar nyelvű maxija Szélcsend címmel. A sikert követően újra stúdióba vonult a csapat és megszületett az új album előhírnökének tekinthető, a VIVA hazai ranglistáján 7. helyen nyitó Mindent Elhittem, amelynek a szövegét Fodor Máté jegyzi.

„A dal vegyes érzelmeket közvetít. Lényegében arról a helyzetről szól, amikor az ember már kilépne a kapcsolatból, de azért vannak még olyan kötődések, érzések, amik visszatartják. Egy klasszikus se veled, se nélküled állapot belső vívódását mutatja meg” – árulta el az énekes, aki a klipforgatásról is mesélt. „Miki357 rendezte és egy solymári bánya területen forgattuk. Nagyon élveztük, mert volt a helynek egy Holdbéli kietlen hangulata, és a piros dobozokkal együtt olyan lett a klip, mintha egy képzeletbeli világban jártunk volna” – folytatta az előadó, aki pályafutásuk egyik legemlékezetesebb koncertjének tartja a németországi bulijukat, de szívesen emlékszik arra az időszakra is, amikor többször is Halott Pénz előzenekaraként léptek fel.

A nyár további részében a Soulwave kisebb fesztiválokon és koncerteken lesz megtalálható, emellett pedig új dalon és klipen is dolgoznak. Az újabb sikerekhez pedig hasznos segítséget nyújt a VIVA PUSH, ami legutóbb olyan előadóknak biztosított kiemelt megjelenései lehetőséget, mint OliverFromEarth, a BSW, Koszi Janka és Antal Timi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos