Ugrás a fő tartalomra

Beírásokkal volt tele Nika általános iskolai ellenőrzője

Ezen a héten a fiatal énekesnő, Nika volt Garami Gábor népszerű webes sorozatának vendége, aki a Class Utasban többek között arról is mesélt, hogyan lett tinisztárból profi előadó. Kiderül, befogadták-e az osztálytársai, mikor sikerült megkomolyodnia, és kik voltak azok a legendás zenészek, akikkel együtt dolgozhatott.


Ezen a héten Veres Mónika, azaz Nika volt, a Class FM népszerű websorozatának, a Class Utasnak a vendége. Az énekesnő a 90-es évek végén gyereksztárként robbant be a köztudatba, ezért Garami Gábor először arra volt kíváncsi, mi vezetett ahhoz, hogy már 12 évesen befutott énekesnő legyen. Kiderült, hogy Nika már kiskorában is ki tudta ereszteni a hangját: „Anyukám szerint 3-4 éves lehettem, amikor egy gyereknapon megláttam egy bohócot, és üvölteni kezdtem, hogy én márpedig nem akarok kimenni a színpadra!” – nevetett az énekesnő, aki ahol csak tudta, megcsillogtatta erős orgánumát: „Már általános iskolában az Operaház gyermekkórusában énekeltem, a Három a kislányban és a Bohéméletben még szólót is.”

Amikor 1999-ben megjelent a Papa ne félts! című album, Nika élete egy csapásra megváltozott: „Nagyon gyorsan történt minden. 12 éves voltam, és már volt egy lemezszerződésem, amiről azt sem tudtam, hogy mit jelent. Úgy énekeltem fel az album dalait, hogy a stúdióban adták őket először a kezembe” – árulta el az énekesnő.

A tinisztároknak mindig nehéz összeegyeztetni a karriert a hétköznapi iskolai élettel, ezzel Nika is megküzdött: „Nem voltam mindenkinek szimpatikus – csak a gimis évek végére lettem jóban mindenkivel. A gólyatáborban megmondták a többieknek, hogy jön egy lány, akit már láthattak a tévében. Emiatt hiába voltam benne a csínytevésekben, mindig volt egy kis tartás bennük, ami nem oldódott fel. Sohasem voltam a hangadó, viszont szerettem jókat szórakozni, és hangosan nevetni másokon, ezért tele volt az ellenőrzőm beírásokkal. 18 évesen a Kőbányai Zenei Stúdióba vettek fel, ott a tanárok már egyenesen úgy ismertek meg, mint a lányt, aki az utolsó padban folyton kacag.” A kőbányai iskolában viszont már megkomolyodott Nika, hiszen itt új lendületet vett a karrierje, és profi dzsessz-énekesnőként szerzett hírnevet: „Felhívott Babos Gyula, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem az új lemezén énekelni, utána pedig a szakma olyan legendái kerestek fel, mint például Dés László. Nehezebb napjaimon azóta is ezekből az élményekből táplálkozom.”

Mi volt az egyetlen szakma az éneklésen kívül, ami gyerekként vonzotta Nikát? Milyen érzések fogják el, mikor Garami Gábor lejátssza neki az egyik saját dalát? El tudja-e még énekelni a Papa ne félts! című slágerét? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, ami elérhető a Class FM Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos