Ugrás a fő tartalomra

Hősök és szerelmesek – utolsó üzenet a VOLTról

Kik a hősök A legnagyobb hős című sláger énekesnője szerint? És mi a szerelem a Margaret Island tagjai számára? A Telekom VOLT Fesztivál zárónapján a JANA Színpad fellépői, a Margaret Island triója és Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője állt kamera elé.


„A boldogság az, amikor egyensúly van az életben és harmónia. Nekem nincsenek nagy igényeim, csak az, hogy rendben legyenek a dolgok körülöttem. Járok edzeni, próbálok egészesen étkezni, sétálok sokat a kutyával”- árulta el energikus koncertjük után éppen lelépve a színpadról Tarján Zsófi, a Honeybeast frontasszonya a JANA backstage-ben. A zenekar egyik legnagyobb slágere A legnagyobb hős, Zsófi szerint pedig minden embernek máshol vannak feladatai az életben, így ha valaki egy feladatot megold, akkor az már egy hőstettnek számít, hiszen ahol feladatod van, ott lesznek nehézségeid is. „De ha egy ilyen lépcsőn átlépsz, az már tulajdonképpen egy kicsi hőstett. Gyerekkoromban engem a tériszony hátráltatott, és amikor fel mertem mászni egy ugrótoronyra és leugrani onnan, már az is egy hőstett volt, még ha 50 cm is volt” – meséli.

A Margaret Island nemrég nyerte meg az év felfedezettjének járó Fonogram-díjat, fellépésükre pedig még az eső ellenére is rengetegen gyűltek össze a JANA Színpadnál. A rádióból több romantikus szerzeményét is ismerhetjük a csapatnak, amik elmondásuk szerint saját tapasztalaton alapulnak. 


„Sok dal szól a szerelemről, hiszen ez egy olyan dolog, ami foglalkoztat minket, a szakítások után úgy a legkönnyebb feldolgozni az élményeket, ha kiírod magadból és az mindig egy különleges élmény, amikor sokan éneklik egyszerre egy-egy szakítós dalodat, mint például a Nem voltál jót és ki tudja az ember magából énekelni a rossz tapasztalatokat”- Mondta Füstös Bálint, a zenekar gitárosa.

Lábas Viki, a trió énekesnője szerint a tiszta szerelmet nagyon nehéz megtalálni: „Erre valakinek egy egész életet kell várnia és nem kapja meg, valaki túl korán kapja meg ahhoz képest, hogy hol tart az életében és valaki pedig pont időben.És sokszor van az, hogy azt hiszed, hogy ő az igazi és ez a nagy szerelem és mégsem az. Úgyhogy szerintem sosem tudhatod biztosra, hogy igazából az-e a nagy szerelem, de vannak rá olyan érzések és intuíciók és érzések, amik szerint talán.”

„Sok ember eszményíti ezt a szerelem dolgot és túlmisztifikálja.Szerintem pont az a szépsége az egésznek, amikor olyanban nyilvánul meg két ember szeretete, ami nem annyira az ember arcába megy, hanem sokkal inkább benne van egy-egy cselekvésben, minthogy kimondom azt, hogy szeretlek, az annyira elcsépelt és fellengzős. Én azt keresem most a szerelemben, ami csöndben, halkan, talán nincs is kimondva, de érződik”- teszi hozzá Törőcsik Kristóf a csapat másik gitárosa. A trió egyébként amikor teheti, koncertek előtt szívesen utcazenél az adott város főterén is, de további részletek a videókból tudhatók meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos