Ugrás a fő tartalomra

A calypso királynője életműdíjat kap Spanyolországban

Calypso Rose, a calypso stílus koronázatlan, 76 éves királynője októberben, a 16-odszorra megszervezett Womexen veszi át az életműdíját. Az énekesnő 50 éves karriere alatt közel 800 karibi nótát szerzett, legújabb albumát pedig júliusban adta ki.


A Womex a világ egyik legnívósabb világzenei „kiállítása”, amelyet idén 16. alkalommal rendeznek meg a spanyol Santiago de Compostelán. Az esemény díjátadóként is működik, három kategóriában osztanak szobrocskákat a legjobb előadók, a legjobb kiadók és a legjobb szakemberek között.

Idén az előadói életműdíjat Calypso Rose kapja, aki 76 évesen már 50 éve járul hozzá a karibi műfaj történetéhez. Karrierje alatt közel 800 dalt szerzett, és számos elismerést vívott ki magának: többek között őt nevezték ki a Calypso Queen-nek, azaz a calypso királynőjének – és egy olyan zenei stílus esetén, amelyet még egyértelműen a férfiak uraltak a karriere kezdetén, ez igen nagy elismerés.

Az énekesnő 50 év után sem pihen meg: július elején jelent meg legújabb, „Far From Home” című lemeze, amelyen 12 életvidám, izgalmas karibi nóta csendül fel, igazi karneváli hangulatot teremtve bármilyen helyiségben és helyzetben. Októberben Calypso Rose élőben is fellép a Womexen, addig is elégedjünk meg a lemezzel!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos