Ugrás a fő tartalomra

Király Béla: Mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy elérje az álmait - Interjú

Király Béla táncos-koreográfusról több alkalommal is írtunk már, ám mostanság kicsit eltűnt a szemünk elől. Béla persze nem tétlenkedik, jó szokásához híven most is ezer fokon ég, és tele van tervekkel. Interjúnkban néhányat meg is oszt veletek.


Nikkk: Júniusban egy gálaműsorral zártad az előző évadod.

Király Béla: A vártnál sokkal nagyobb siker volt! Az állandó fotósunk, Forgó Béla például saját oldalán zengett ódákat rólam, rólunk, ami rettentően jól esett és nagy szüksége volt rá a lelkemnek. Igazi kis dopping volt, ugyanis a szívem-lelkem benne van ebben a produkcióban. Amit eddig elértem, azt egyedül, minden segítség nélkül értem el, küzdöttem és harcolok is még az álmaimért és a táncosaimért. Jelenleg úgy érzem, hogy megállíthatatlan vagyok, és a visszajelzések is arról biztosítanak, hogy amit csinálok, az jó.

Nikkk: Téged ismerve, biztos, hogy most sem tétlenkedsz. Min dolgozol éppen? 

Király Béla: A következő nagy falat az Anasztázia hercegnő előadás lesz. Júniusban volt egy nyílt casting, amire bárki eljöhetett. Karakterekre kerestem a megfelelő táncosokat. Rekordszámú táncos jelentkezett, 213 táncost és gyereket néztünk meg az egész napos casting alatt. Szuggesztív előadókra volt szükségünk, magasfokú koordinációval és stílusérzékkel. Vannak olyan emberek, akik kiváló táncosok, hiába képzettek technikailag, de ha nincs kisugárzásuk, nincs egyéniségük, akkor nálunk hamar elvéreznek. Szerintem az iskoláknak erre is nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük, mert e-nélkül nem érnek el sok eredményt… Az előadásra visszatérve, kiválasztottuk az embereket és szeptemberben egy sajtótájékoztatón nyilvánosságra is hozzuk kilétüket. A bemutatóra decemberben kerül sor Budapesten, ezt követően pedig országos turnéra indulunk.


Nikkk: De képbe kerültél a Houdini musical kapcsán is. 

Király Béla: Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a musical koreografálására. November 5-én fogjuk bemutatni a fővárosban, és nagyon egyedi, különleges, minőségi előadás lesz. A próbafolyamat most fog elindulni, de mi igen kreatív csapat vagyunk, és már lázasan készülünk több hete a produkcióra. A rendező Pesty-Nagy Kati, és olyanok szerepelnek benne, mint Miller Zoltán, Szabó Győző, Serbán Attila, vagy éppen Polyák Lilla.

Nikkk: A táncsulid kapcsán mi a helyzet?

Király Béla: Szeptember 11-én, vasárnap tartok egy táncos workshoppot, amire mindenkit sok szeretettel várok. Emellett több csoporttal is indul a tánciskolám, ahol gyerekek, kezdők, haladók is jöhetnek hozzánk. Szeptember 4-én lesz egy nyílt nap, ahol már be is lehet iratkozni erre a szezonra. Ez nem csak egy tánciskola, hanem egy igazi közösség is, ahol minőségi oktatás megy végbe. Mindenki számít, és mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy elérje az álmait.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos