Ugrás a fő tartalomra

Komoly témákkal itt az új The Amity Affliction korong!

A The Amity Affliction legújabb albuma holnap kerül a polcokra, és az ausztrál együttes szerint a karrierük eddigi legsötétebb megjelenése. A „This Could Be Heartbreak” egy alkohol- és drogfüggő naplója, egyben búcsúlevél az élettől.


Az ausztrál banda előző, 2014-es „Let The Ocean Take Me” lemeze tökéletesen összefoglalta a TAA életérzést és stílust, és kérdés volt, hogy hová tud továbbfejlődni az együttes. Az új album egy még személyesebb, sötétebb megjelenés lett: „Ez az album egy komplett érzelmi hullámvasút, összefoglalja mindazt, amin a karrierünk során végigmentünk.”

Az együttes számainak az erejét személyes töltet adja: az már nyílt titok, hogy a 2010-es „Youngbloods” lemez a frontember Joel Birch öngyilkossági kísérlete után készült, majd a 2014-es „Let The Ocean Take Me” témáját egy újabb halálközeli élmény adta. A „This Could Be Heartbreak” dalait Birch a saját bevallása szerint konstans részegen vette fel, és mondatról mondatra küzdötte túl magát a depresszión. A férfi akkor szembesült az állapotával, amikor először hallgatta vissza az elkészült lemezt. „Amikor visszahallgattam a felvett anyagot, akkor realizálódott bennem, hogy milyen mélyre süllyedtem. Nem értettem, hogy ez hogy fordulhatott elő megint, de elhatároztam, hogy most tényleg változtatok.” Az érzelmi összeomlás után, amit a lemez készítése okozott, Birch az életet választotta: csatlakozott az anonim alkoholistákhoz, és a családja és a bandatagok segítségével fokozatosan javul az állapota.

Azt, hogy a következő album témája mi lesz, és hogy Birch milyen érzésekkel tér vissza, nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy a „This Could Be Heartbreak” egy fontos pillére a TAA életműnek, amely olyan támaszt nyújt a rajongóknak, amit kevés album. „Épp itt az ideje, hogy az emberek rájöjjenek, hogy a példaképeik ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint ők. Hogy nem vagyunk mások, ugyanazokon az elcseszett dolgokon megyünk át, és hogy nincsenek egyedül.”

A „This Could Be Heartbreak” pénteken kerül a polcokra. Mi hátborzongva várjuk. És ti?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos