Ugrás a fő tartalomra

Pályára lépett a SOUNDA! Minden éjjel klip + Interjú!

A SOUNDA tagjait (Mentha, Szakács Gergő) külön-külön is szeretjük, ám nemrég együtt rukkoltak elő egy igazán ütős kis dallal, ami egyben egy új formáció munkásságának kezdetét is jelenti. A Minden Éjjel után bízunk benne, hogy termékeny, hosszú életű duó formálódik belőlük!


Nikkk: Hogy találkoztatok egymással? Mennyire ismertétek a másik korábbi munkásságát? Mikor találtátok ki, hogy közös projektbe kezdetek? 

Mentha: Még Diaz mutatott be Gergőnek, talán azon a Viva Cometen, amikor a DiazMentha-val nyertünk. Azt tudtam róla, hogy covereket csinál, méghozzá elég ügyesen. Aztán láttam az egyik tehetségkutatóban is, ahol saját dallal indult, ami nagyon tetszett nekem. Ezek után pár bulin, koncerten összefutottunk, és mivel hamar megvolt a közös hang, mondtam neki, hogy összerakhatna valami demót, valamint ő is felhozta, hogy rappelhetnék valamit az egyik munkájára. Így kezdtünk bele a közös projectbe. 
Gergő: Ismertem a Hősöket, kedveltem a dalaikat, valamint a DiazMentha-t is szerettem, szóval már akkor sejtettem, hogy egy hullámhosszon vagyunk Menthával. A közös project nagyjából egy éve vetődött fel, akkor kezdtünk el ötletelgetni. Meg is született egy dal, de végül nem azzal jöttünk ki, mert közben létrejött a Minden éjjel is, és ezt akartuk előbb publikálni. Talán ebből a mondatomból is kiderült, hogy termékeny párosnak bizonyulunk, úgyhogy hamarosan jönnek a további ötletek, számok.

Nikkk: Hogy éreztétek magatokat a közös munka során? Együtt jegyzitek a szöveget, és mindkettőtök oldaláról hitelesnek tűnik ez a formáció... Mennyire szóltatok bele a klipbe például? 

Mentha: A Minden éjjel-t Gergő hozta, mint dal. Küldött egy demót szöveggel és egy szál gitárral. Ez volt a refrén. Egyből megfogott vele, elkezdtem rá szöveget írni, majd elküldtük ezeket JoeKernek, aki meghangszerelte és kerek egészet csinált belőle. A klip alapötletét is Gergő találta ki, majd onnantól együtt filóztunk' rajta, valamint Ötvös Olivér, a kliprendezője is hozzátett dolgokat. Nagyon is beleszóltunk a klipbe. Legalábbis én nagyon.
Gergő: A Minden Éjjel összességében egy ráhangolódás eredménye. Már ismerjük egymást, zeneileg is hallani azt a vonalat, amit nagyjából megálmodtunk a SOUNDA-nak. Beletesszük mindenünket ebbe a projektbe és senki sem támaszt velünk szemben elvárásokat. Magunknak akarunk megfelelni, határidők nélkül. Pontosan ezek a tények azok, amelyek mindkettőnk részéről egy önazonos produktumot eredményeznek. Menthának rengeteg tapasztalata van, én pedig hozom azt a vonalat, amit egyre többen szeretnének belecsempészni a zenéjükbe. Egyszóval kettőnket összedobjuk és kitalálunk mindent. (nevet) Szerencsére mindketten elég vizuális típusok vagyunk, Menthának pedig a forgatás terén is hatalmas rutinja van. Az alapkoncepciót én álmodtam meg, ebből gyúrt Ötvös Olivér csapata egy meglehetősen jó forgatókönyvet. 

Nikkk: Ismét Ötvös Olivérre esett a választás. Meséljetek picit magáról a forgatásról! 

Mentha: A Helyszín Veszprém, vagyis a Gulya-domb volt, ami számomra egy nagyon kedves hely, imádok oda járni kikapcsolni. Felvetettem, hogy mi lenne, ha itt forgatnánk és mindenkinek tetszett. Reggeltől estig forgott a kamera egy elég komoly stábbal, ami szerintem meg is látszik a végeredményen. Sok meló volt vele.
Gergő: Maga a forgatás egy nagyon sűrű, melós napot vett igénybe. Reggel 6-kor startoltunk Budapestről, és az utazással együtt nagyjából 18 órán át dolgoztunk a stábbal. Gyönyörű környék a Gulya-domb, és én is pont ilyen helyszínt szerettem volna a klipnek. A szereplők Balogh Bea és Szita Máté, akiknek ezúton is köszönjük a munkájukat. Bea szerepelt már Hősök klipben (Hősök: Lepörög a film - szerk), teljesen ráillett a kitalált karakter. Mátét pedig egy reklámfilmben láttuk meg, felkerestük, mert úgy éreztük, hogy ők ketten egy igazán jó párost alkotnának együtt.

Nikkk: Mi a következő lépés? Mik a SOUNDA tervek?

Mentha: Lesz még pár közös dal és klip, nem hiába találtuk ki ezt a project nevet. Tutira tudni fogtok róluk!
Gergő: Már korábban említettem, hogy van egy dal, ami csak arra vár, hogy feltöltsük nektek. Ezen kívül pedig 3 új is készül, íródnak a szövegek. Szeretnénk időt adni még a Minden Éjjelnek, hogy eljusson az emberekhez. Induló projektként nehéz teret szerezni, de szerencsére nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk a közönségtől és a szakma részéről is. Ami biztos, hogy idén még legalább egy szám érkezik, de ha úgy jön ki a lépés, akkor akár kettővel is kijöhetünk, klippel együtt. Nagyon égnek nálunk azok a bizonyos indítórakéták.

Nikkk: Kiknek ajánlanád a Minden Éjjelt?

Gergő: Azoknak, akik mostanában nem tudnak Minden Éjjel álmodni, nappal pedig képtelenek erre, vagy éppen arra lépni. Remélem ez a dal majd elindít bennük dolgokat.

Nikkk: Miért éppen SOUNDA lett a nevetek?

Gergő: Nagyon sokat agyaltunk a nevünkön, de mérlegelve a hazai palettát, rájöttünk, hogy ezen nem fog múlni semmi. Végül a SOUNDA volt az az ötlet, ami eléggé megtetszett mindkettőnknek, és logótervünk is volt rá. De ha nagyon Shygysos akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám, hogy szeretnénk megcélozni a csillagokat.


Megjegyzések

Népszerűek

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt a legújabb TKYD zseniál: Kövek a zsebben

A nagy igazságokat zenei formában kiszóró előadók számára nem a sajtómegjelenések száma a fontos, hanem az, hogy időről-időre tetoválás formájában az emberek bőrén landolnak örökre. Nos, többek között erről mesél TKYD legújabb anyaga.
A rapper január elején rukkolt elő friss nótával a Bloose Broavaz Produkció csatornáján. A Kövek a zsebben címet kapó szerzeményben közreműködő is akad, BCK személyében. "Sejtem az igazságot, de valaki mondja már!" - csendül fel a refrénben a mondat egy olyan dalban, amely első sorától az utolsóig totálisan életszagú és bizony számodra is ismerős rigmusokat, élethelyzeteket találhatsz benne, ha van egy álmod, célod, amiért hajtasz és még jó is vagy abban a bizonyos valamiben.
Meghallgatni ér!

Best of 2019: Ezek voltak a legjobb koncertek az évben

A 2019-ben is megannyi koncerten vehettem részt, de bizony nem volt könnyű kiválasztani a TOP bulikat! Akár egyetértetek a listám pontjaival, akár nem, járjatok koncertekre! Azzal nem lőhettek mellé...
A LEGJOBB BEMUTATKOZÓ KONCERT Decemberben az Instantban mutatkozott be Ficzkó András új bandája, a Decadancer. A valóban különleges, senki mással össze nem téveszthető hanggal megáldott énekest sokan az egykori Machine Mouse formációból ismerhetik (Fenn a csúcson, Az ajtó nyitva áll, Álomgyár, A játékos, A felhőn jársz, A pillanat), de nem csak ő lehet ismerős a(z elsősorban rock) zenekedvelők körében, hiszen basszusgitáron a Kiss Forever Band tagjaként világot járó Pocky (Fűzfa Zoltán), gitáron a Sex Action és a F.O.System Mátyás Attilája, dobon pedig Gerő Balázs (szintén Sex Action) erősíti a bandát. Megannyi bulival és produkcióval a hátuk mögött igen színes a zenei palettájuk a srácoknak, közös bennük, hogy mindannyian imádják a 80-as évek wave és szintipop világát, éppen ezért zenéj…