Ugrás a fő tartalomra

TOP 5: Kedvenc dalaink augusztusban

A nyár elején elindítottuk új sorozatunkat, amikor is egy-egy cikkben összeszedjük az adott hónap kedvenc magyar számait, klipjeit. Szerencsére előadóink a koncertszezon ellenére sem hagyják abba az alkotást, és jobbnál-jobb anyagokkal lepnek meg minket! Íme a BSIDE HUNGARY TOP 5, augusztusban rongyosra hallgatott dala, videója!


5. Radics Gigi: Take it in

Újra egy angol nyelvű dallal lepte meg rajongóit Radics Gigi. A mindössze 20 esztendős fiatal lány a Take it in számával ismét a laza, vidám oldalát húzta elő. Az Amerikában forgatott klip érdekessége, hogy mindent Gigi tervezett meg benne és a vágásokat is ő készítette el.


4. DÉR HENI: Szedjük széjjel

Nem titok, hogy imádjuk Dér Heni zenéit. A kissé feminista, izgalmas fűszerezettségű dalok listáját most a Szedjük széjjel című számával toldotta meg. Az új, roppant vidám szerzeménynek igazi latin fiesztás hangulata van. Zenéjét Burai Krisztián, Báder János, szövegét Heni mellett ugyancsak Burai Krisztián alkotta. Ha Tolvai Renit a magyar Christina Aguileraként jellemezzük, akkor Heni minimum JLO. Nézzétek csak azt a mozgást, természetesen áradó vagányságot! Dögööös!


3. Diggieman: Apró Pont

Deego 2001-ben rukkolt elő első lemezével, nevét pedig leginkább a hazai underground hip-hop közönsége ismerheti. A hónap során azonban megjelent Apró Pont című száma, amely nem tipikus rap, de még csak nem is egy sima reggae. Diggieman stílusosan játszik a határokkal, amelyet pozitív energiákkal húz még tovább és tovább. Ezt az eredetiséget nem lehet nem imádni!


2. SUGARLOAF: Depiend

A Múlató után ismét egy új szerzeménnyel bújt elő a tavaly 20. életévét betöltő Sugarloaf zenekar. A Depiend egy olyan lélekedző nóta, ami stílusában kissé visszanyúl a régi, sokak által igazi Sugarloaf-osnak tartott vonalhoz. Nkuya Sonia hangja pedig egyszerűen varázslatos! 


1. SOUNDA: Minden éjjel

Menthamadafaka és Szakács Gergő munkásságát külön-külön is szeretjük, ám közösen egy olyan zenei vonalat álmodtak meg, amit itthon ilyen kiváló minőségben senki sem csinál. Önazonosak és veszélyesek. Mármint veszélyesen jók... Merjük remélni, hogy hosszú életű, aktív duó formálódik belőlük, mivel augusztusban mondhatni, hogy Minden Éjjel őket hallgattuk...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos