Ugrás a fő tartalomra

Ősszel is irány Balaton környéke és a Rétes Étterem!

Bár a szezon már a végéhez közeledik, azért a Balaton környéke a kora őszi időszakban sem csendesül el, s az indián nyár utolsó pillanatait még bearanyozhatja egy nosztalgikus kiruccanás a magyar tengerhez. A Rétes Étterem ehhez a nosztalgikus életérzéshez tud hozzájárulni miliőjével.


A helynek igazi családi története van, ami még különlegesebbé teszi: a Horváth család nyaralójához épült hozzá későbbiekben a látványétterem, ami a mai napig kuriózumnak számít, s meghatározza az arculatot. A tulajdonos, Horváth István, s felesége, Horváthné Börzsei Márta találta ki annak idején, hogy réteseket fognak árulni, ami akkora sikernek bizonyult, hogy az emberek hosszú sorokban kígyóztak a finom édességért, csak hogy ehessenek belőle.

Az étterem évről évre igyekszik újdonságokkal szolgálni, legyen szó akár az arculat frissítéséről (megújult biciklitároló, vagy a jövő évre tervezett sétáló utca kialakítása), vagy akár a menüről (igényes reggelik lehetősége és napi akciók). A hely jövőre lesz 25 éves, s erre az alkalomra a visszajáró vendégeket törzsvásárló kártyával szeretnék majd meglepni. Aki pedig arra kíváncsi, hogyan készül el az az étel, ami a tányérjára kerül, az a látványkonyha segítségével végig nézheti, hogy a minőségi, friss alapanyagokból hogyan varázsol csodát Katona Ádám chéf.

Az étterem mindössze száz méterre található a Balaton-parttól, így az itt elfogyasztott ételek, italok után, pillanatok alatt már a Balaton felfrissítő vizét élvezhetjük.

Aki tehát egy igazán finom ebédet költene el a környékbeli látványosságok megtekintése után, vagy csak egy kis frissítőt fogyasztana a bicikliútról letérve, az mindenképpen látogasson el a Rétes Étterembe! Érdemes már most megismerkedni a helyszínnel, hisz jövőre akkor már régi ismerősként térhetünk vissza, s élvezhetjük az olyan újdonságokat is, mint a zenés estek.

 Helyszín: 8314 Vonyarcvashegy, Zrínyi Miklós utca 41. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos