Ugrás a fő tartalomra

Zord külső mögött érző szív. Ty Dolla $ign.

Bár az idei MTV Video Music Awards-ot a nők dominálták, ne feledkezzünk meg a férfiakról sem! A díjátadó egyik legszexibb performansza Ty Dolla $ign és Nick Jonas közös „Bacon”-je volt, Ty ráadásul a Fifth Harmony-val közös „Work From Home” című számáért megkapta a Legjobb kollaboráció díját. De ki is Ty Dolla $ign és mit érdemes tudni róla?


Ty Dolla $ign 2010 óta szerepel a zenei szakmában. A férfi először producerként és íróként kezdte a pályafutását, többek között olyan slágereket köszönhetünk neki, mint Kanye West „Real Friends” száma, Rihanna „FourFiveSeconds” slágere, vagy a friss díjas Fifth Harmony „Work From Home” dala. A rapper 2015-ben bővítette a tevékenységi körét, amikor kiadta debütáló, Free TC című albumát.

A lemez nagy port kavart a szakmában és a rajongók között is, a Rolling Stone például 2015 20 legjobb r&b albumai közé sorolta a korongot. Az album nagy sikere után a rapper egy újabb lemezzel tér vissza: a Campaign szeptemberben lesz elérhető a rajongók számára. Az új anyagról már elérhető három szám: a „No Justice”, amelyet Ty a bátyjával, Big TC-vel készített, a címadó „Campaign”, illetve a legfrissebb „Zaddy” című dal. Utóbbihoz egy videoklip is debütált a napokban, amelyben Ty egy A.I. szexbombát próbál meghódítani, több kevesebb sikerrel.


A rapper Suicide Squad zeneosztagában is kivette a szerepét: ő a „Sucker for Pain” egyik kulcsfigurája, ráadásul a klip nagy részében felső nélkül boxolgat a rácsok mögött, ezzel elégítve ki a Margot Robbie által kevésbé lenyűgözött női nézők igényét.

A férfi erotikus szövegei, klipjei mellett jólelkűségével is kivívta a vezető helyet a képzeletbeli cool listánkon: a rapper ugyanis a #Schoolsnotprisons program egyik fő támogatója, akik ingyenes zenei és művészeti programokat szolgáltatnak olyan kaliforniai közösségek számára, akiknek az életét megcsonkította vagy elfojtotta a túl gyakori és túl szigorú börtönpolitika. A látszat tehát sokszor csal, és a kemény, vagány csávó mögött egy érzékeny, társadalmilag felelős, érző szív lapul. (Mi legalábbis ezt képzeljük mögé.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos