Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 1, 2016

Hideg rázósan jó volt az Illés Lajos Emlékturné első állomása! - Beszámoló!

Tegnap útjára indult az Illés Lajos Emlékkoncert turnéja. Az első állomást Budapest, pontosabban a Kőrösi Csoma Sándor Kultúrház jelentette, ahol este 19:00 után elstartolt a nagyjából másfél órás műsor.

Sok-sok koncert után mindig különleges érzés egy színházban, vagy művelődési központban adott rendezvényen részt venni, hiszen már a helyszín miatt egy teljesen más atmoszférába kóstolunk benne. Pénteken este pedig picit úgy éreztem magam, mintha újra visszacsöppentem volna az iskolás évek kellős közepébe, amikor mindannyian érezzük, hogy ezzel a rendezvénnyel valami előtt bizony tisztelegni fogunk. Az Illés Lajos Emlékére rendezett turnésorozat első állomásán olyan tehetséges(!!!) énekesek léptek színpadra, mint Csordás Ákos, Péterffy Lili, Samu Kriszta Mazsi, Kállai-Kiss Zsófi, Schwartz Dávid, vagy éppen Fórizs Olivér.

Egyetlen kivétellel minden előadót most hallhattam először élőben énekelni, és bizony voltak kellemes meglepetések, ugyanis az este folyamán többször is találkoztam…

DENIZ: Egy a lényeg - Itt a klip!

Ma 15:00 órakor hivatalos közösségi oldalán debütált DENIZ legújabb klipje, amit ezúttal a 2B Pictures csapatának köszönhetünk és amelyben feltűnik Kállay-Saunders András és a BSW formációja is. Az előadó ezzel a letisztult, egyszerű ám nagyszerű anyaggal egy korszakot zár le.

Nikkk: Mit tudhatunk az Egy a lényeg szerzeményedről?
DENIZ: Ez a dal A nép hangja című, tavaly megjelent nagylemezemről az egyik kedvencem. Amikor megírtam a szöveget, tudtam, hogy a hangulata miatt idén tavasszal kell majd debütálnia. Ez a video egyébként a 10. klip a korongról, ami egy óriási szám ilyen tekintetben. Külön apropója, hogy ezzel a klippel zárom le az elmúlt 4 évem munkásságát, és kezdek el tekinteni a jövőbe, az új dalaim felé. Hamarosan jövök is egy elég nagy volumenű dologgal!
Nikkk: Hogy érezted magad a forgatáson?
DENIZ: A forgatás remek volt! A Hősökből ismert Brash-al (Barcza Sándor-szerk.) és csapatával dolgoztam együtt. A klip alapkoncepciója egyszerű volt: süssön a nap és a kamera kövesse l…

HŐSÖK 15. és AKKEZDET PHIAI "20." koncert - Képes beszámoló

Csütörtökön este dupla szülinapi bulira került sor Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén. Ugyanis a Budapest Park színpadán ünnepelte fennállásának "20." évfordulóját az AKKEZDET PHIAI.


Az idézőjel nem véletlen, ugyanis Saiid és Újonc bár 20 éve zenél együtt, de eleinte Higher Tone Alliance néven tették mindezt. Előttük az idén 15 évét taposó Hősök adott szuper koncertet, őket is megelőzve pedig a SoulClap Budapest és a Slow Village melegítette be a közönséget. Bár az összes fellépő kiváló hangulatban szórakoztatta az egybegyűlteket, de az este csúcspontja abszolút az volt, amikor a Hősök jelenlegi formációjához a jeles alkalomból csatlakozott Mr. JoeKer és Brash is, ezzel pedig alaposan megtolták a jelenlévők adrenalin szintjét (Azt mi is sajnáljuk, hogy Brash kiszállt a csapatból, mert színpadon lenne a helye...). No de... Jöjjenek a képek:
TOVÁBBI FOTÓK ITT!
Szöveg: Nikkk Fotók: Andi, Nikkk

Első videoklipjével rukkol elő Schwartz Dávid!

Schwartz Dávid 2008-ban vált ismertté a magyar közönség számára, amikor egy személyben adta elő a We are the world című világslágert Fábry Sándor műsorában. Ezt követte a The Voice című tehetségkutató, ahol egészen a fináléig menetelt Malek Andrea mentoráltjaként, akivel azóta is szoros barátságot ápolnak. Közös fellépéseik rendre sikert arattak külföldön, amelyeket hamarosan hazaiak is követhetnek. Május két koncerteket adnak, Leányfalun és Dunaharasztiban. De láthatjuk és hallhatjuk Dávidot azon a nagyszabású Illés Lajos Emlékturnén is, amelyen társaival, a neves zenész és dalszerző munkásságának legmeghatározóbb dalait és az igazi beat korszakot idézik majd a színpadra.
A hónap végén, egészen pontosan május 27-én pedig a szentendrei PMK színháztermében debütál a kivételes hangi adottságokkal megáldott énekes első dalának hivatalos videoklipje, melyet Turáni Gergely rendezett. A klipben egy igazán mély üzenetű történettel mutatják be a csoda fogalmát, a kitartás, a bátorság és a rem…

Platina lett Bagdi Bella legújabb lemeze

Öt hét alatt platinalemez lett Bagdi Bella Előttem legyen mindig út című albuma. A lemez olyan önfejlesztő, motivációs dalokat tartalmaz, amely megnyugtatja a lelket, javítja a hangulatot, hozzájárul a jó közérzethez és a feszültségek feloldásához. Az országos Boldogságprogramot is elindító életmódfejlesztő tréner és énekesnő úgy véli, az eredmény az alkotók és a hallgatók közös sikere.
Alig egy hónapja jelent meg Bagdi Bella legújabb lemeze, és az Előttem legyen mindig út máris platina minősítést ért el a hazai zenei piacon. A pozitív pszichológia és a boldogságfokozó technikák gyakorlását hangsúlyozó tréner a Facebookon köszönte meg követőinek a támogatást.
„Ez az elismerés azt igazolja vissza, hogy a dalok mennyire élőek sok ezer ember szívében, lelkében, és számomra ez a legfontosabb” – írta az énekes, aki így folytatta: „Köszönöm Kovács Zoltánnak, a lemez producerének a közös munkát és azt, amit varázsolt ezekből a dalokból! 2016-ban mi vagyunk a 8. platinalemez a magyar előadók…

Fatal Error: Szó nélkül! – Itt a klip

Új EP-megjelenés előtt áll a Fatal Error zenekar, melynek előfutára a „Szó nélkül” című dal. A kislemez produceri munkálatait a Subscribe énekeseként ismert Csongor Bálint végezte, az anyag a 1G Records gondozásában készült. A legjobb az egészben pedig, hogy az új dalokat 2016. május 7-én a GMK-ban meg is hallgathatjátok!


A „Szó nélkül” klipjéről és a dalról Rimóczi Zsola, a Fatal Error frontembere beszélt: "2015-ben írtuk a dalt, ami kimondatlan gondolatokról, elfojtott szavakról szól. Ez nagyon sok embernek mindennapi problémája. Sokszor szeretnénk megmondani a "frankót", bár lehetőségeink számtalan esetben korlátozottak, erről szól a dal. Mikor felhalmozódnak ezek a bizonyos bennünk ragadt szavak, akkor annak látható jelei is akadnak, inkább nyomkodják az emberek a telefonjukat, minthogy megszólaljanak.” – mondta.
A klipre is kitért: „Mi próbáltunk ehhez gondolatvilághoz egy humorosabb, ránk jellemző, mégis nyomatékos képi világot adni. Ebben segítségünkre volt Ker…

Eredeti hamisítványok itthonról! – CopyLighted

Rohanó világunkban, amikor a fast fashion és az „A” kategóriás filmek és sorozatok határozzák meg a divatot, mindig felüdülés valami új és eredeti dologgal találkozni. Olyannal, ami egyszerre hat az összes érzékszervünkre, ami egyszerre foglalja önmagába Banksy művészetét a popkultúrával. Mint a szemiotika: bonyolult és érdekes. Pont ilyen a CopyLighted is. Mi az? A művészet maga. A hamisítványok királyai!

Ha a művészet pszichológiájából indulunk ki a CopyLighted mindenképpen megragadta azt, amit kevesen. Fogott egyszerű, már-már az agyunkba vésődött márkákat, filmeket – a popkultúra alapelemeit- és úgy forgatta ki, hogy a finom humor megjelenjen benne. A nézők perceptuális érzékeire hat, megmozgatja a fantáziát és a végén mosolyra görbül a száj. A kognitív tudatba hatolva teljesíti végső küldetését. És ha már hatás – ellenhatás. Nézzük a Made in Tawian kollekció egyes elemeit. A fantasy világára fogékony rajongók odáig lesznek a Game of Thrones színes alakjaiért. A képen rögtön egy …

NAGY-SZÍN-PAD 2016 elődöntő: Zaporozsec - Képes beszámoló

Gőzerővel dübörögnek a NAGY-SZÍN-PAD elődöntői, így május negyedikén a Zaporozsec formáció bizonyíthatott az Akváriumban.
Az osztálytársakból alakult Zaporozsec motorját 2004 nyarán Varga Bence (ének-gitár), Papp Dávid (basszus), és Hoffman Máté (dob) indította be, Balaton Gergely (gitár) később csatlakozott hozzájuk. A kezdeti szárnypróbálgatások közepette hamar felszínre került Bence szerzői és előadói tehetsége, ami erősen meghatározta a zenekar menetirányát. Zenéjüket a Beatlestől a Muse-ig a hazai alternatív kultúrán át számos hatás inspirálja, saját szerzeményekből összeállított műsorukat kedvenc feldolgozás dalaikkal dobják fel. A szentgotthárdi rockzenekar tehetségkutató fesztiválokon kezdte gyűjteni hallgatóságát, majd nem sokkal később az MR2 hullámait is megnyerte magának, az utóbbi években pedig már fesztiválokon és klubokban is éneklik a szövegeiket. A fiúk még csak a 20-as éveikben járnak, de intelligens humorukkal és szövegeikkel gond nélkül megszólítják az érettebb köz…

NAGY-SZÍN-PAD 2016 elődöntő: Szabó Benedek és a Galaxisok - Képes beszámoló

Gőzerővel dübörögnek a NAGY-SZÍN-PAD elődöntői, így május harmadikán a Szabó Benedek és a Galaxisok formáció bizonyíthatott az Akváriumban.
A bajai Szabó Benedek első szólólemeze 2013-ban jelent meg, Kapuzárási Piknik címmel, a magyar dalszerző-énekesi hagyományokat és a tengerentúli indie-folkot egyszerre idéző, szinte a végletekig személyes témájú számokkal. A folytatás két évvel később, immáron Szabó Benedek és a Galaxisok néven érkezett: a témájában hasonló, hangulatában viszont valamivel felszabadultabb A legszebb éveink (többek közt a Teljesség felé generációs himnuszának, és a hozzá készült emlékezetes videónak köszönhetően) túlszárnyalta, és végérvényesen felrakta a zenekart Magyarország zenei térképére, miközben a lemez dalai egyszerre lettek koncertkedvencek és házibulik, éjszakai buszozások, részeg hazasétálások és magányos éjszakák elengedhetetlen kellékei. Koncertjeik látogatottsága, valamint a számaik szövegét egyre hangosabban éneklő közönség pedig azt bizonyítja, hogy …

Fran Palermo: Yellow Man - Itt a dal!

Egy hét múlva jelenik meg a Fran Palermo második nagylemeze, melyről máris itt a nyitó Yellow Man, hogy mindenkit ráhangoljon az új korongra. A lemezbemutató május 13-án ezúttal is az A38 gyomrában lesz.

A Yellow Man nem csak, hogy a május 5-én, a MamaZone kiadó gondozásában megjelenő, RAZZLE DAZZLE felvezetője, de talán ez a dal adta meg a kezdő löketet és a fő inspirációt a teljes új lemezhez. Az alapötlet a tavalyi nyár végén született meg egy jammelésből, hangulatáról pedig sokat elárul, hogy az elején lévő arabos gitár riff miatt a csapat hangosítója egy darabig csak “a kígyóbűvölős cuccként” emlegette.
“Kedvencem a nap sárga szín és gyakran lépek fel ilyen színű gatyában és bőrdzsekiben, amit ajándékba kaptam valakitől, aki nagyon sokat jelentett nekem. A dalszöveg sokkal később született meg hozzá. Egy kicsit rólam szól és arról az időszakomról amikor elvesztettük a józan eszünket a volt csajommal... Arról szól, hogy milyennek láttam magamat,és hogy milyennek mondott ő, amit …

EFOTT 2016: Muzsika-sziget épül a fesztiválon!

Jóllehet, a fiatalok elsősorban nem hagyományőrző programokat keresnek, mégis nem várt tömegek nótáznak és néptáncolnak, ha házhoz viszik nekik erre a lehetőségeket. Az EFOTT minden eddiginél komolyabb kulturális programmal és egy külön helyszínnel rukkol elő július 12-17. között, Velencén a magyar hagyományok kedvelőinek.

A szervezők elmondása szerint évek óta megfigyelhető a trend, miszerint a fiatalok az EFOTT-on előszeretettel látogatnak igényes népzenei programokat. Ezért idén egy komplett területet határolnak el ilyen célra. A Muzsika-szigetén a hagyományőrző programok és fiatal zenekarok fellépései mellett ismét élőzenés nótakaraoke és táncház várja majd a bulizókat. A szórakozást kézműves kínálat, magyaros ételek és széles italválaszték, azaz a gasztro-pontok egészítik ki.
Közelebb hozni a hagyományokat, megismertetni a fiatalokat a népi örökséggel, és egy fesztiválszcénában nem megszokott kikapcsolódást kínálni – ez a szervezők célja. A programot a Kossuth-díjas brácsás, …

Áll a bál a Kelemen Kabátban háza táján

Elkészült a legújabb Kelemen Kabátban klip, és ezzel a teljes Szívdöglesztő EP képi megjelenítést kapott. Az Áll a Bál nagyon könnyen a nyár slágere lehet. Különlegessége, hogy eredetileg egy női előadónak készült, végül mégis Kelemen Kabátban felvétel lett belőle, így fordulhat elő, hogy Horváth Boldi egyes szám első személyben énekli meg egy lány gondolatait.

"A dal egyrészt a tavaszról, a felnőtté válásról és a szerelemről szól egy fiatal felnőtt lány szemszögéből.” – meséli a frontember. – „Másrészt pedig a 'félek, de akarom mégis' tételmondat köré épül, ami minden új dologba kezdéskor aktuális lehet bárki számára." A dalhoz készült klipben ezt a fiatal lányt egy titokzatos férfi várja minden nap az iskola előtt, ám a történet sajnos nem érhet boldog véget.
„A klip producere Boros Bence volt, akivel már több klipen dolgoztunk (Nyári dallam, Jártam itt, Téli dallam). Ő hozta össze a stábot és tartotta kézben a gyártást” – mondja Boldi. – „Főszereplőnek mindenkép…

A Babel Sound Fesztivál beköltözik Budapestre

Májusban kultúrostromot indítanak a Balaton-parti Babel Sound szervezői Budapest ellen: heti három koncerten hangolódhatunk a legizgalmasabb hazai világzenei fesztiválra.
Július 19-én startol Balatonbogláron a Babel Sound, azonban a szervezők jóvoltából májusban a fővárosban is válogathatunk nemzetközi zenei ínyencségek közül. Keddenként a Szimpla Kertben, csütörtökönként az ELLÁTÓ házban, pénteki és szombati napokon pedig a Fonó Budai Zeneházban kapunk ízelítőt a nyári fellépők muzsikájából. Május 3-án kedden a Neofolkkal indul a buli a Szimplában, aztán csütörtökön egy autentikus tablao flamenco estével folytatódik az ELLÁTÓ házban, ahol a zene és tánc mellé egy tapas-t és egy pohár sangriát is kap a látogató. Szombaton a kiváló zenészekből álló Vojasa játszik a Fonóban, vendégeként pedig a Zűrös banda hozza a balkáni hangulatot.

Izraelből érkezik a Szimplába május 10-én a fúvós hangszerek nagymestere, AmirGwirtzman. Csütörtökön az ELLÁTÓházban a Meszecsinka invitál minket pszi…

Budapesten koncertezik a Vad Fruttik!

Május utolsó péntek estéjén a Budapest Parkban tartja nagy szezonindító buliját a magyar alternatív rockzenei színtér közkedvelt zenekara, a Vad Fruttik, mely egyben a tavaly jubillált csapat első idei fővárosi fellépése is lesz.

Likó Marciék legutóbb múlt év végén léptek fel Budapesten, amikor is tripla teltházas lemezbemutatóval ünnepelték a december 15-én megjelent, Tudom milyen címre keresztelt korongjukat. Az eredetileg 1996-ban alakult zenekar immáron 5 albummal a háta mögött készül egy tőlük megszokott hatalmas zúzásra.
2016. május 27. 20:00
Budapest Park
1095, Budapest, Soroksári út 60.


Jegyárak: ▲ 2016.05.20-ig: 2499 Ft ▲ 2016.05.21-től és a helyszínen: 2.999 Ft

Terasz és Terasz kiegészítő jegyek: ▲ Terasz jegy: 5.999 Ft

Esemény: https://www.facebook.com/events/1756942144539783/

NAGY-SZÍN-PAD 2016 elődöntő: Superstereo - Képes beszámoló

Gőzerővel dübörögnek a NAGY-SZÍN-PAD elődöntői, így május másodikán a SuperStereo formáció bizonyíthatott az Akváriumban.
A csapat tagjai már régóta foglalkoznak zenéléssel és számtalan műfajban kipróbálták magukat. Laskai Viktor 2008-ban alapította a SuperStereo-t, ami négy évig önálló DJ projektként működött, de mellette a Péterfy Bori & Love Bandben is ő töltötte be a dobos szerepét. Darabos Dávid szintén bejárta az underground köröket énekesként. Első dalukat 2014-ben vették fel, Jön az éj címmel, és innentől már nem volt kérdés, hogy működik-e a közös munka. A csapat Horváth Istvánnal és Mendre Jánossal teljes, akikkel kiegészülve élő zenekarként lépnek fel a koncerteken. Az elektronikát rockos gitárokkal, szenvedélyes énekkel és magyar nyelvű szövegekkel kombináló formáció több single-t is megjelentetett, mielőtt Bent a neved című dalukkal berobbantak a rádiókba. A fülbemászó nóta innovativitása és izgalmas refrénje mellett sem a szakma, sem a közönség nem ment el szó nélkül…

NAGY-SZÍN-PAD 2016 elődöntő: Run Over Dogs - Képes beszámoló

Gőzerővel dübörögnek a NAGY-SZÍN-PAD elődöntői, így május elsején a Run Over Dogs formáció bizonyíthatott az Akváriumban.
A 2012-ben alakult, budapesti rockzenekarnál a kitekert, fuzzos témák dominálnak, zenéjüket leginkább a desert rock stíluselemeivel lehet körülírni. 2012-ben az R33, majd 2013-ban az A38 Talentométer elnevezésű tehetségkutatóján is első helyet értek el, a 2013 végén debütált Noxious Foodies című nagylemezüket több meghatározó zenei portál is az év legjobb hazai albumai közé választotta. A Németh Jucival közösen készített Our Love videója több zenei platformon is elnyerte a legjobb klip címet. 2014-ben és 2015-ben Nyugat-Európában turnéztak, 2016 márciusában pedig az Egyesült Államokban koncerteznek. Legújabb lemezük Cold Sweat of Lust címmel 2015 szeptemberében jelent meg.


TOVÁBBI KÉPEK ITT! Fotók: Andi

Újra Kullai Timi Akusztik a Why Not-ban!

Kullai Timi március közepén már járt a Why Notban, és akkor nagy sikernek örvendett műsora.

A tehetség 5 éves korában kezdett el zongorázni tanulni, és bár egy időre félre kellett tennie ezt a hangszert (hiszen énekesnőként inkább a mikrofon mögött állta meg helyét), zongorás estjei keretein belül most ismét egyedül áll, pontosabban ül színpadra! "A zongora számomra sokkal több, mint egy hangszer! Két-három hang lenyomásával olyan érzelmek buggyannak ki belőlem, amelyeket semmilyen más nem ér el! Műsoromban a saját dalaim mellett sok-sok feldolgozást hallhatnak a kedves érdeklődők, mint például Norah Jones és Alicia Keys vonalából!" - árulta el nekünk Timi.
Május 5-én pedig a bájos tehetség ismét a Why Not-ban lép fel!   A belépés ingyenes! 
Start: 21:00 
 Ha szeretnél egy nyugisabb kis sarkot is a barátaiddal, akkor asztalt foglalni ér! http://www.whynotcafe.hu/foglalas/    1056 Budapest, Belgrád rakpart 3-4   Tel.: +36 1 780 4545   E-mail: info@whynotcafe.hu
Esemény a F…

East Fest 2016: Jelentkezz fellépőnek!

Minden évben visszatérő téma a feltörekvő előadók fellépési lehetősége az East Festen. Természetesen, idén is rengeteg megkeresést kaptak a szervezők hasonló témában. Nem is lehet kérdés, hogy 2016-ban is megadják a bemutatkozás lehetőségét az East Fest élőzenei, elektronikus zenei vagy hiphop színpadán!

Olyan feltörekvő tehetségek, vagy tehetséges bandák jelentkezését várják, akik úgy érzik, nagy lehetőség lenne számukra az East Festen, széles plénum előtt bemutatni tudásukat a „nagy nevek” előtt. A jelentkezők közül a közönség és az East Fest csapata közösen fogja kiválasztani stílusonként azt az egy-egy előadót, aki útiköltség térítés, valamint ingyen bérlet fejében felléphet majd az adott stílusú színpadon. Amennyiben szeretnéd Te is megmérettetni magad, a következő a dolgod:
Küldd el nekik jelentkezésed 2016. május 17. 18:00-ig a Facebook-on üzenetben vagy az info@eastfest.hu-ra.
Fontos, hogy csak a saját bandádat/ magadat nevezheted, és az üzenet tartalmazza a következőket…