Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 28, 2016

Zord külső mögött érző szív. Ty Dolla $ign.

Bár az idei MTV Video Music Awards-ot a nők dominálták, ne feledkezzünk meg a férfiakról sem! A díjátadó egyik legszexibb performansza Ty Dolla $ign és Nick Jonas közös „Bacon”-je volt, Ty ráadásul a Fifth Harmony-val közös „Work From Home” című számáért megkapta a Legjobb kollaboráció díját. De ki is Ty Dolla $ign és mit érdemes tudni róla?


Ty Dolla $ign 2010 óta szerepel a zenei szakmában. A férfi először producerként és íróként kezdte a pályafutását, többek között olyan slágereket köszönhetünk neki, mint Kanye West „Real Friends” száma, Rihanna „FourFiveSeconds” slágere, vagy a friss díjas Fifth Harmony „Work From Home” dala. A rapper 2015-ben bővítette a tevékenységi körét, amikor kiadta debütáló, Free TC című albumát.
A lemez nagy port kavart a szakmában és a rajongók között is, a Rolling Stone például 2015 20 legjobb r&b albumai közé sorolta a korongot. Az album nagy sikere után a rapper egy újabb lemezzel tér vissza: a Campaign szeptemberben lesz elérhető a rajongók sz…

A tíz éves Group'n'Swing Esélyegyenlőségi Koncertje

Ahogyan ez az elmúlt években már tradícióvá nemesedett, az idén 10. születésnapján ünneplő zenekar ebben az évben is megrendezi a Nem adom fel! Együttessel közös fellépését a zene világnapjának alkalmából, amelyet a Down Alapítvánnyal karöltve szerveznek. Október 2-án 18.00 órai kezdetű koncertükkel a Marczibánnyi Téri Művelődési Központban várják a zenekedvelőket.

A rendezvénnyel több dolgot is szeretnének bemutatni. Egyrészt azt a nyilvánvaló tényt, hogy a zene mindenkié, ez az a közös nyelv, amelyet kortól és élethelyzettől függetlenül megért és beszélhet bárki, akinek a szíve és lelke a helyén van. Másrészt – és ennek az eseménynek ez a legfontosabb tanulsága –, hogy erőfeszítéssel és hittel minden nehézség megoldható, és minden cél elérhető. Persze csak akkor, ha az ember valóban nem adja fel…
A színpadon tehát igazi zenészek állnak majd, ízig-vérig előadók, akiket ugyanaz a cél vezérel: szórakoztatni, elvarázsolni és szeretetet adni. Teszik majd ezt mindannyian a maguk mó…

Újabb névvel bővült a Szenes Iván Emlékkoncert énekeseinek névsora

Legnépszerűbb dalköltőnk egészen haláláig puritán életet élt, mint a nép egyszerű gyermeke. Az emlékére évente megrendezett ingyenes koncert hűen követi Szenes Iván elveit. Új fellépő is csatlakozott a sztár kavalkádhoz: Cserpes Laura a „Budapest dallal” debütál a Szenes Iván téren.

Hat évvel ezelőtt, Szenes Iván halála után dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármesterének ötlete alapján különleges józsefvárosi hagyomány indult útjára azon a téren, ahol a legtöbb magyar sláger született. Évente ingyenes Szenes Iván Emlékkoncertet adnak az író sztárbarátai a legnagyobb slágereivel. Ez a tér, igazi magyar kultúrtörténeti hely, hiszen nemcsak Szenes Iván alkotott itt, hanem édesapja Szenes Andor is innen indította hódító útjára Kálmán Imrével és Lehár Ferenccel a világslágereket.
Kevesen gondolnák, hogy Szenes Iván, aki a mai napig az ország legjátszottabb dalköltője, valóban szerény, puritán életet élt. Ezt csak lánya, Szenes Andrea, illetve a környezetében sok időt eltöltő zenészek és m…

Szupersztárok fellépéseire vitte el a hallgatókat a Class Nyár 2016

Tizenkét szupersztár, egy Forma-1-es Nagydíj és rengeteg boldog hallgató - ez a Class Nyár 2016 mérlege. Magyarország leghallgatottabb rádiójának célja az volt, hogy hallgatóinak a 2016-os nyár is felejthetetlen legyen, olyan világsztárok koncertjeire és Class bulijaira juttatta el közönségét mint Wiz Khalifa, John Newman, Bryan Adams, a Nickelback, vagy éppen Rihanna, de a sebesség szerelmesei is életre szóló élményekkel gazdagodhattak a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Egy szupersztár koncertjére bulizni feledhetetlen élmény egy rajongónak: a Class Nyár 2016 pedig azt tűzte ki céljául, hogy minél több hallgatót juttathasson el világsztárok és szuperprodukciók magyarországi fellépéseire. Az akció el is érte a kitűzött célt, hiszen a Class Kívánságműsor és a Class Délután alatt jelentkező játék során közel 800 jegy talált gazdára, így rengeteg hallgatónak okozott életre szóló élményt Magyarország leghallgatottabb rádiója.
Számos világsztár adott idén koncertet Magyarországon, így a C…

James Arthur koncert Budapesten!

James Arthur énekes-dalszerző aki 24 évesen megnyerte a brit X-Factort és azóta - talán egyedüliként - évről évre megsokszorozza rajongóinak számát, köszönhetően remek dalainak és persze kiváló hangjának. James, 2016-ban Lael Goldberggel klubkoncerteken játszanik Európában, így a Dürer Kert nagytermében testközelben találkozhat rajongóival szeptember 26-án és 27-én. A közel egy órás akusztikus műsor James legnépszerűbb dalait és pár feldolgozást is tartalmaz. A koncerten kiskorúak csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak. A koncertre csak állójegyek kaphatók, korlátozott számban. Elővételes jegyeket keressétek a Ticketportal Hungary jegyirodáiban és online.

Jegyárak: Elővételes: 7500 Ft Helyszínen: 8500 Ft
Esemény a Facebook-on!

Újra sikeres a SZIN

Ismét a hazai fesztiválpiac egyik meghatározó fesztiváljává vált a Szegedi Ifjúsági Napok, ami - hosszú évek után – újra gazdaságilag is eredményes lett.

A SZIN - mint minden hazai fesztiválok őse – 1968-ban rajzolta fel Szeged városát a hazai fesztiváltérképre, azóta alakult, változott formálódott, s hol egy várost betöltő látványosságként, hogy egy kis klubban meghúzúdó „túlélő” rendezvényként próbálta meg tovább vinni alapértékeit. Igazából 2003-tól számítjuk a SZIN újkori történelmét, amikor is a Partfürdőre került a helyszín, a Szegedi Ifjúsági Ház szervezésével. A SZIN hamar a hazai fesztiválpiac meghatározó szereplőjévé vált újra, s bár egy időre érezhetően változott a szervezőgárda, idén újra az Ifjúsági Ház vette kezébe az iránytást. Ez a változás meg is hozta gyümölcsét: a küllemében, programstruktúrájában, változatos kínálatában idén újraéledt rendezvény nem csak a látogatói visszhangokban mutatott hatalmas és pozitív változást. Hosszú évek óta most történt meg, hogy ga…

Ilyen volt az idei MTV Video Music Awards

Beyoncé leénekelt mindenkit, Drake friendzone-ba került, Britney-t majdnem lekapták - idén 33. alkalommal rendezték meg az MTV Video Music Awards-ot, ahol a zeneipar legjobbjainak díjazása mellett minden évben várható egy-egy kínos jelenet, villantás, vagy botrány. Ha lemaradtál a hajnali élőről ma este újranézheted a VMA-t 22:00-tól a VIVA-n és az MTV-n.
Az MTV VMA legnagyobb nyertese Beyoncé volt, aki összesen hét díjat vihetett haza: ő lett a legjobb női előadó, Formation című klipje pedig elnyerte az év videója címet. Az énekesnő fellépése a gála egyik legemlékezetesebb pillanata volt, ugyanis vadonatúj, Lemonade cím albumáról egyszerre öt számot adott elő, kezdve a Pray You Catch Me című slágerrel, majd a Hold Up-pal, a Sorry-val és a Don't Hurt Yourself-fel, végül pedig a díjnyertes Formation-nel. A felejthetetlen fellépés egyszerre ötvözte a társadalmi mondanivalót a girlpower üzenetével, illetve Beyoncé és Jay-Z magánéleti problémáival.

Beyoncé után a visszatérő Britne…

Beírásokkal volt tele Nika általános iskolai ellenőrzője

Ezen a héten a fiatal énekesnő, Nika volt Garami Gábor népszerű webes sorozatának vendége, aki a Class Utasban többek között arról is mesélt, hogyan lett tinisztárból profi előadó. Kiderül, befogadták-e az osztálytársai, mikor sikerült megkomolyodnia, és kik voltak azok a legendás zenészek, akikkel együtt dolgozhatott.

Ezen a héten Veres Mónika, azaz Nika volt, a Class FM népszerű websorozatának, a Class Utasnak a vendége. Az énekesnő a 90-es évek végén gyereksztárként robbant be a köztudatba, ezért Garami Gábor először arra volt kíváncsi, mi vezetett ahhoz, hogy már 12 évesen befutott énekesnő legyen. Kiderült, hogy Nika már kiskorában is ki tudta ereszteni a hangját: „Anyukám szerint 3-4 éves lehettem, amikor egy gyereknapon megláttam egy bohócot, és üvölteni kezdtem, hogy én márpedig nem akarok kimenni a színpadra!” – nevetett az énekesnő, aki ahol csak tudta, megcsillogtatta erős orgánumát: „Már általános iskolában az Operaház gyermekkórusában énekeltem, a Három a kislányban …

Megtöltötte a déli partot a STRAND és a B.my.Lake

Vasárnap hajnalban ért véget a MOL Nagyon Balaton két, nagyszabású fesztiválja. A Zamárdiban negyedik alkalommal megrendezett STRAND és B.my.Lake fesztiválokra összesen 115.000-en látogattak el. "A szervező VOLT Produkció jelentős sikerként könyvelheti el, hogy sok év óta először augusztus utolsó hetében is megtelt a Balaton déli partja: ezen a héten szinte lehetetlen volt szálláshoz jutni a régióban." - tudtuk meg Lobenwein Norberttől, a szervezőiroda vezetőjétől.
A Petőfi Rádióval közös szervezésű STRAND Fesztiválon a legnagyobb érdeklődés a Hurts, Caro Emerald, a Wellhello és a Halott Pénz koncertjét kísérte, míg a B.my.Lake-en Richie Hawtin és Carl Cox fellépésén voltak a legtöbben.
A MOL Nagyon Balaton ezzel átlépte az egymilliós látogatottságot. "Szeptemberben a Kiscsillag kompkoncertjével és a köveskáli a Kálibulival zárul a programsorozat." - árulta el Fülöp Zoltán, főszervező.