Megvannak a rapID győztesei

Rengeteg tehetséges versenyző közül válogathatott a zsűri a rapID tehetségkutatón. Öt kategóriában kerültek ki győztesek az év rap versenyén, a rapID-n, amelyet az NKA támogatott. A parádés felhozatal versenyzői közül szakmai zsűri válogatta ki a befutókat, akik profi videoklippel indíthatják be a karrierjüket.

A legjobb női előadót (rapID girl), a legjobb férfi előadót (rapID boy) és a legjobb csapatot (rapID gang) Curtis, Saiid, Qka MC, és Wolfie véleményezte. A critics’ rapID döntő bizottságban Kiss Krisztina (BRAVO), Gerzsenyi Krisztián „Jolie” (ezRAP!), Kanozsay Árpi (rap.hu), Nagy Zoltán (Music Channel - 1Like HipHop) és Sajó Dávid (index) pontoztak. A közönségdíjas nyertes pedig az a versenyző lett, akinek a legtöbbször játszották le Youtube-on a dalát.

A rapID girl kategóriát Seekas nyerte Bélyeg (eci, peci) című dalával, a rapID boy mezőnyben pedig Beton Hofi lett a győztes Közel-Kilét-Európa című rapjével. A rapID gang kategóriában a Bushidogs formáció Semmi című dala aratta a legnagyobb sikert a zsűrinél. A Critics’, azaz szakújságírói kategóriában Bongor győzött Az én babám című dalával A közönségdíjat Respy zsebelhette be Eső című szerzeményével.

A rapID médiatámogatója Music Channel, a nyertesek itt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, klipjeik pedig exkluzív premier keretein belül debütálnak a zenecsatornán, és az ezrap.hu jóvoltából további megjelenési lehetőségeket kapnak.