Ugrás a fő tartalomra

Új világ jön el? Itt a JETLAG második lemezének előfutára

Március 21-én jelenik meg a JETLAG második nagylemeze, amelyről a srácok klipes formában publikáltak egy keményebb hangzású, gitáralapúbb, fajsúlyosabb szövegű zenei anyagot. 

“Amikor létrehoztuk a JETLAGet, az lebegett a szemünk előtt, hogy korlátok nélkül olyan dalokat készíthessünk, amilyeneket csak szeretnénk. Mindkettőnk ízlése eklektikus, nincs stílus, amiből ne találtunk volna magunknak kedvencet, és úgy érezzük, hogy a közönségünk is nyitott, és szívesen veszi, ha más-más műfajok elemeivel játszva új utakra visszük őket” - magyarázta a dalszerző-frontember, Molnár Tamás, aki ezúttal a dalszöveg terén is sokkal merészebb volt. "Mindenki nap, mint nap érzi, tapasztalja, hogy valami nagyon nincs rendben a világban. Sorra érkeznek a hírek a sokkoló környezeti katasztrófákról, és egyre több feszültség gyülemlik a feldolgozhatatlan mennyiségű, jórészt fölösleges és hamis információkkal elárasztott tömegekben. Mindeközben bár a közösségi média mindenki számára elérhető, mégis egyre több az elmagányosodó, súlyos lelki válsággal küszködő ember. Az Újvilág elsőre borúlátónak tűnhet, mégis optimista kicsengéssel végződik: hiszünk abban, hogy léteznek megoldások, és sok téren már a küszöbön van az áttörés.”
Tomi és csapata ezúttal nem szállt repülőre, klipjük egy elhagyatott budapesti gyárépület leamortizálódott csarnokában forgott, a basszusgitáron is bizonyító Czoller Bence rendezésében.

“Ahogy rátaláltunk erre a helyre, azonnal megfogott az atmoszférája. A valaha szép időket megélt csarnok omladozó, graffittikkel borított falai, kitört ablakai kísérteties hangulatot árasztva tökéletesen passzoltak a dalhoz. A 2019-es év utolsó napjainak egyikén forgattunk, dermesztő hidegben, de annyira lelkesek voltunk, hogy észre sem vettük a mínuszokat!” - mesélte Bence. 
Ebben a videóban nem csak a két főhös, hanem a mögöttük bizonyító zenekaros felállás tagjai is láthatók Simonyi Zádor (dob), Lapis Botond (gitár), valamint Demkó Mátyás (billentyű) személyében.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos