Új világ jön el? Itt a JETLAG második lemezének előfutára

Március 21-én jelenik meg a JETLAG második nagylemeze, amelyről a srácok klipes formában publikáltak egy keményebb hangzású, gitáralapúbb, fajsúlyosabb szövegű zenei anyagot. 

“Amikor létrehoztuk a JETLAGet, az lebegett a szemünk előtt, hogy korlátok nélkül olyan dalokat készíthessünk, amilyeneket csak szeretnénk. Mindkettőnk ízlése eklektikus, nincs stílus, amiből ne találtunk volna magunknak kedvencet, és úgy érezzük, hogy a közönségünk is nyitott, és szívesen veszi, ha más-más műfajok elemeivel játszva új utakra visszük őket” - magyarázta a dalszerző-frontember, Molnár Tamás, aki ezúttal a dalszöveg terén is sokkal merészebb volt. "Mindenki nap, mint nap érzi, tapasztalja, hogy valami nagyon nincs rendben a világban. Sorra érkeznek a hírek a sokkoló környezeti katasztrófákról, és egyre több feszültség gyülemlik a feldolgozhatatlan mennyiségű, jórészt fölösleges és hamis információkkal elárasztott tömegekben. Mindeközben bár a közösségi média mindenki számára elérhető, mégis egyre több az elmagányosodó, súlyos lelki válsággal küszködő ember. Az Újvilág elsőre borúlátónak tűnhet, mégis optimista kicsengéssel végződik: hiszünk abban, hogy léteznek megoldások, és sok téren már a küszöbön van az áttörés.”
Tomi és csapata ezúttal nem szállt repülőre, klipjük egy elhagyatott budapesti gyárépület leamortizálódott csarnokában forgott, a basszusgitáron is bizonyító Czoller Bence rendezésében.

“Ahogy rátaláltunk erre a helyre, azonnal megfogott az atmoszférája. A valaha szép időket megélt csarnok omladozó, graffittikkel borított falai, kitört ablakai kísérteties hangulatot árasztva tökéletesen passzoltak a dalhoz. A 2019-es év utolsó napjainak egyikén forgattunk, dermesztő hidegben, de annyira lelkesek voltunk, hogy észre sem vettük a mínuszokat!” - mesélte Bence. 
Ebben a videóban nem csak a két főhös, hanem a mögöttük bizonyító zenekaros felállás tagjai is láthatók Simonyi Zádor (dob), Lapis Botond (gitár), valamint Demkó Mátyás (billentyű) személyében.