Ugrás a fő tartalomra

Új világ jön el? Itt a JETLAG második lemezének előfutára

Március 21-én jelenik meg a JETLAG második nagylemeze, amelyről a srácok klipes formában publikáltak egy keményebb hangzású, gitáralapúbb, fajsúlyosabb szövegű zenei anyagot. 

“Amikor létrehoztuk a JETLAGet, az lebegett a szemünk előtt, hogy korlátok nélkül olyan dalokat készíthessünk, amilyeneket csak szeretnénk. Mindkettőnk ízlése eklektikus, nincs stílus, amiből ne találtunk volna magunknak kedvencet, és úgy érezzük, hogy a közönségünk is nyitott, és szívesen veszi, ha más-más műfajok elemeivel játszva új utakra visszük őket” - magyarázta a dalszerző-frontember, Molnár Tamás, aki ezúttal a dalszöveg terén is sokkal merészebb volt. "Mindenki nap, mint nap érzi, tapasztalja, hogy valami nagyon nincs rendben a világban. Sorra érkeznek a hírek a sokkoló környezeti katasztrófákról, és egyre több feszültség gyülemlik a feldolgozhatatlan mennyiségű, jórészt fölösleges és hamis információkkal elárasztott tömegekben. Mindeközben bár a közösségi média mindenki számára elérhető, mégis egyre több az elmagányosodó, súlyos lelki válsággal küszködő ember. Az Újvilág elsőre borúlátónak tűnhet, mégis optimista kicsengéssel végződik: hiszünk abban, hogy léteznek megoldások, és sok téren már a küszöbön van az áttörés.”
Tomi és csapata ezúttal nem szállt repülőre, klipjük egy elhagyatott budapesti gyárépület leamortizálódott csarnokában forgott, a basszusgitáron is bizonyító Czoller Bence rendezésében.

“Ahogy rátaláltunk erre a helyre, azonnal megfogott az atmoszférája. A valaha szép időket megélt csarnok omladozó, graffittikkel borított falai, kitört ablakai kísérteties hangulatot árasztva tökéletesen passzoltak a dalhoz. A 2019-es év utolsó napjainak egyikén forgattunk, dermesztő hidegben, de annyira lelkesek voltunk, hogy észre sem vettük a mínuszokat!” - mesélte Bence. 
Ebben a videóban nem csak a két főhös, hanem a mögöttük bizonyító zenekaros felállás tagjai is láthatók Simonyi Zádor (dob), Lapis Botond (gitár), valamint Demkó Mátyás (billentyű) személyében.

Megjegyzések

Népszerűek

Ezzel a dallal szeretne erőt adni neked Schwartz Dávid

Új videót töltött fel a YouTube-ra Schwartz Dávid. A videó új, a dal viszont immáron 8 éves, üzenete ennek ellenére nagyon aktuális. Dávid nem csak előadója az Élj bárhol-nak, hiszen a szöveget ő jegyzi, a zenét pedig Szabó Péterrel közösen alkotta meg. 
"Bár ez a dal 2012-ben készült, most nagyon aktuálisnak érzem, mert az üzenete 8 év után vált nagyon fontossá. Ez a dal az akkori Eurovízióra készült, de azóta sem figyeltek fel rám a műsor készítői. Ez mára már egyáltalán nem számít, hiszen az értékek közvetítésénél semmi sem fontosabb. Hitet, erőt energiát szeretnék adni az embereknek." - mesélte az énekes.
Dávid! Szerencsére, akadnak, akik figyelnek rád!
Dávidot kíséri: SoundCircus Zenekar szerző: nikiahatos

Így lett Pofátlanul Boldog Singh Viki. / Beszélgettünk az új dalról és a klipről

Ki az a Singh Viki számomra? Egy IGAZI díva, aki stílusában tökéletesen ötvözi a cukiságot és a romantikát, emellett kifinomultságot és tisztaságot sugároz. Nem mellékesen az egyik legjobban éneklő női előadó hazánkban. Olyannyira, hogy a 2014-es Rising Star győztes címét neki adtam volna, de a két évvel későbbi Eurovízióra is őt küldtem volna ki a (Valla Attila szövegű) Katonákkal. Ennyit a múltról, jöjjön a jelen.

Viki ugyanis ma új dallal örvendeztette meg közönségét, amiben arról mesél, hogy miként lett ő Pofátlanul Boldog. Ebben az anyagban több stílus keveredik ízlésesen, egy falatnyi hiphop, egy falatnyi népdal, egy falatnyi minőségi pop. A modern hangzású dal érdekessége, hogy ez az első olyan munka, amelynek szövegét, zenéjét, hangszerelését, produceri munkáját Viki álmodta meg és készítette el. Hegedű fronton  a zseniális Farkas Izsák, masterként pedig a szintén fantasztikus Vígh Arnold tette hozzá a szükséges pluszt. Őszinte, hiteles, mesteri munkára számíthattok.
nikiahatos…

A saját magához vezető utat tárja fel Audiopoeta

Akárcsak jó néhány előadó, Audiopoeta is gondoskodik arról, hogy picit tartalmasabban telhessen el a karantén időszaka. Az időről-időre cinikus hangvétellel dolgozó, társadalmi problémákkal (is) foglalkozó előadó Hazaút című számához igen érdekes, okos, metaforikus klipet is készített. Erről a friss anyagról beszélgettünk egy picit.
nikiahatos: A videó rendezője is te voltál. A kötél vonulat és a klip végkifejlete nagyon tetszik, honnan jött az alapötlet? Mennyi időt vett igénybe a forgatás? audipoeta: A klipjeim kilencven százalékának én vagyok a rendezője, vágója és forgatókönyvírója. Ez azért van, mert a mondanivalóm részét képezi a szöveg tartalmán kívül a képi világ tartalma is. Mindig egyre többet és többet akarok mondani, adni, és ha úgy érzem, hogy ez a szövegből nem jött át eléggé, akkor a képi világgal próbálom meg kiegészíteni. Ez esetben a kötél az 'erő ami haza húz', a kötél a 'köldökzsinór', ami az eredeti értékeimhez köt. Ez a szám alapvetően metaforizál …