Ugrás a fő tartalomra

Ragyogott Rúzsa Magdi az Arénában

A Máté Péter- és Erkel Ferenc-díjas énekesnő idén is két alkalommal bizonyított az Arénában. Jómagam a vasárnapi fergeteges koncerten vehettem részt, amely negyed nyolckor kezdetét is vette igen sok ember örömére.
Az első percek a főhős készülődős, relaxálós hangulatú videójával teltek el, aztán pedig Rúzsa Magdi a közönség előtt ment fel a sokat jelentő színpadra. A higgadtság nem csak a bevezető felvételekre volt jellemző, hanem az egész bulira is, a 2006-os Megasztár győztes ugyanis egyetlen másodpercig sem kapkodott sem a dalok előadásai, sem beszédei alatt.

Az este folyamán elsők között csendült fel az Aduász, az Érj hozzám és a Napfogyatkozás. Amikor  Magdi először megszólította a közönséget az otthon fontosságáról beszélt, ami számára minden olyan hely, ahol biztonságban érzi magát, lehet az Kishegyes utcáin, Magyarországon, ahol ismert lett, vagy éppen a színpadon. Ezt a gondolatot követte a Road Movie projekt keretein belül tavaly létrejött Hazatalálsz előadása.

Hallhattunk az este során még olyan dalokat, mint a Lesz, ahogy lesz, a Mona Lisa, az Ég és föld, a Légzés, a Mosd fehérre, a Na Na Na, az Egyszer élsz, az Egyszer, a Gondolj rám, a Szerelem, az Április, a Jel, vagy éppen a Nélküled.

A zenekarnak, avagy Závodi Gábor billentyűsnek, Sántha Gábor gitárosnak, Kozma Norbert gitárosnak, Kovács Barnabás basszusgitárosnak és Hoffer Péter dobosnak köszönhetően minden pillanatban gyönyörű dallamok töltötték meg az Arénát. Persze ez nem csak nekik, hanem a Magdi által is többször emlegetett Szakos Krisztián és Presser Gábor szerzőknek is igen nagy részben köszönhető. Ahogy azt Magditól és az említett szerzőktől már megszokhattuk, minden dal szövegében találunk egy-egy lélekemelő gondolatot, amit aztán jól haza is vihetünk magunkkal.

Azontúl, hogy Magdi stúdió minőségben énekelt egész este, néhány meglepetést is hozott az egybegyűlteknek. Ilyen volt, amikor megszólaltatott egy különleges hangszert, a dorombot. Vagy, amikor 7 méter magasban pörgött az Éden című száma alatt, sőt a dal lezárásaként még egy artistát is megtartott a levegőben. A Tejút alatt amíg a holdról és a napról is mesélt, addig a közönség a telefonos vakukkal csillagokként borították különleges hangulatba az Arénát. És persze az este vége felé az énekesnő elszavalta a lassan hozzáköthető Ősi ír áldást is. Hatalmas ötlet volt, hogy a koncert lezárásaként az AC/DC Highway to Hell slágerével még utoljára lángra lobbantotta a színpadot, hiszen ezzel a dallal bizonyított annak idején a Megasztárban is. A pazar vizuál egész este lenyűgöző volt, de ebben a dalban tényleg pokoli jóra sikeredett.

Magdi nem csak lila flitteres ruhája miatt ragyogott. Már az első pillanatban igen keményen beindította a bulit és ereje az utolsó utáni pillanatig ezer fokon égett. Megannyi énekesnőt láttam már bizonyítani, de hogy ilyen áhítattal egyiküket sem néztem egész este, az is biztos. Egyszerre láttam egy tisztalelkű, őszintén kitárulkozó vajdasági lányt, és egy rutinos popdívát, aki világszínvonalúan teljesített.

Ha keresel valami igazit, akkor Magdiban egy valódi zenei kincsre találsz! Gratulálok az előadónak és a teljes csapatnak, aki mögötte, mellette bizonyít!
szerző: nikiahatos

Megjegyzések

Népszerűek

Dalok, amik új értelmezést kapnak a karanténban

A mostani nyomasztó helyzetben hatalmas energiaforrást jelentenek a most is alkotó zenészek újdonságai. Azonban, ahogy telnek a napok, egyre több régi, régebbi dal sorai kapnak új értelmet a karantén időszakban. Most ezekből hoztam nektek egy kisebb csokrot. AFC- Mennyország Újra értelmezhető sorok szerintem: "Nem is a magányom tart sakkban, inkább a fájó távolság. Megin’ a fékevesztett harc, gyötör sok könnybe fulladt vágy. Én, aki az életet úgy falta, mára csak a válaszokra vár."
HŐSÖK - Remény
Újra értelmezhető sorok:
"Tudom az élet sokat ad, de vissza sokat is kér.
Hosszú az út, és a félelem mi hazakísér.
Csak egy dolog marad meg, a remény, egy utolsó esély."

De akár maga a refrén is újragondolható:
"Remény, hogy jobb legyek, Figyelek mától.
Megfogadom azt is: Tanulok a hibákból.
Ott akarok lenni, Ahol egymással törődnek,
Tisztábban látom a jövőmet."
PUSKÁS PETI - Kártyavár
Újra értelmezhető sorok:
"Várj! Mentsük a menthetőt.
Bár most életünk megdőlt.
Kártyavár…

Brightoni tájakra utaztat a Margaret Island új klipje, a Valahol

Valahol ez így volt szép, szól a zenekar új dala - az emlékekről, elengedésről és továbblépésről is szóló dal fontos emlékké avanzsált a pár hete a Balatonhoz visszavonult alkotócsapat számára. A Miki357, Mazzag Izabella, Takács Márk Ádám és Vincze Patrik által készített klipet még épp sikerült a járvány kirobbanása előtt, január folyamán leforgatniuk, ráadásul egyik kedvenc angol tengerparti városukban, Brightonban, ami többek között nyitott szellemiségéről, toleráns és kedves lakóiról, sokszínűségéről, pezsgő éjszakai életéről híres.
“Brighton az egyik kedvenc városunkká vált az utóbbi időben” - mesél Lábas Viki a kinti élményekről, “vannak már kedvenc kávézóink, éttermeink, szórakozóhelyeink, sőt, még egy gyilkos cukrászdát is felfedeztünk magunknak, amit csak haladóknak mernénk ajánlani! Igazán inspiráló a kinti közeg, ráadásul ott is víz közelben tudunk lenni/alkotni, Fonyódhoz hasonlóan. Sok zenészt ismertünk meg, barátságok köttettek, így pláne alig várjuk, hogy vége legyen az …

Ezzel a dallal szeretne erőt adni neked Schwartz Dávid

Új videót töltött fel a YouTube-ra Schwartz Dávid. A videó új, a dal viszont immáron 8 éves, üzenete ennek ellenére nagyon aktuális. Dávid nem csak előadója az Élj bárhol-nak, hiszen a szöveget ő jegyzi, a zenét pedig Szabó Péterrel közösen alkotta meg. 
"Bár ez a dal 2012-ben készült, most nagyon aktuálisnak érzem, mert az üzenete 8 év után vált nagyon fontossá. Ez a dal az akkori Eurovízióra készült, de azóta sem figyeltek fel rám a műsor készítői. Ez mára már egyáltalán nem számít, hiszen az értékek közvetítésénél semmi sem fontosabb. Hitet, erőt energiát szeretnék adni az embereknek." - mesélte az énekes.
Dávid! Szerencsére, akadnak, akik figyelnek rád!
Dávidot kíséri: SoundCircus Zenekar szerző: nikiahatos