Ugrás a fő tartalomra

Ragyogott Rúzsa Magdi az Arénában

A Máté Péter- és Erkel Ferenc-díjas énekesnő idén is két alkalommal bizonyított az Arénában. Jómagam a vasárnapi fergeteges koncerten vehettem részt, amely negyed nyolckor kezdetét is vette igen sok ember örömére.
Az első percek a főhős készülődős, relaxálós hangulatú videójával teltek el, aztán pedig Rúzsa Magdi a közönség előtt ment fel a sokat jelentő színpadra. A higgadtság nem csak a bevezető felvételekre volt jellemző, hanem az egész bulira is, a 2006-os Megasztár győztes ugyanis egyetlen másodpercig sem kapkodott sem a dalok előadásai, sem beszédei alatt.

Az este folyamán elsők között csendült fel az Aduász, az Érj hozzám és a Napfogyatkozás. Amikor  Magdi először megszólította a közönséget az otthon fontosságáról beszélt, ami számára minden olyan hely, ahol biztonságban érzi magát, lehet az Kishegyes utcáin, Magyarországon, ahol ismert lett, vagy éppen a színpadon. Ezt a gondolatot követte a Road Movie projekt keretein belül tavaly létrejött Hazatalálsz előadása.

Hallhattunk az este során még olyan dalokat, mint a Lesz, ahogy lesz, a Mona Lisa, az Ég és föld, a Légzés, a Mosd fehérre, a Na Na Na, az Egyszer élsz, az Egyszer, a Gondolj rám, a Szerelem, az Április, a Jel, vagy éppen a Nélküled.

A zenekarnak, avagy Závodi Gábor billentyűsnek, Sántha Gábor gitárosnak, Kozma Norbert gitárosnak, Kovács Barnabás basszusgitárosnak és Hoffer Péter dobosnak köszönhetően minden pillanatban gyönyörű dallamok töltötték meg az Arénát. Persze ez nem csak nekik, hanem a Magdi által is többször emlegetett Szakos Krisztián és Presser Gábor szerzőknek is igen nagy részben köszönhető. Ahogy azt Magditól és az említett szerzőktől már megszokhattuk, minden dal szövegében találunk egy-egy lélekemelő gondolatot, amit aztán jól haza is vihetünk magunkkal.

Azontúl, hogy Magdi stúdió minőségben énekelt egész este, néhány meglepetést is hozott az egybegyűlteknek. Ilyen volt, amikor megszólaltatott egy különleges hangszert, a dorombot. Vagy, amikor 7 méter magasban pörgött az Éden című száma alatt, sőt a dal lezárásaként még egy artistát is megtartott a levegőben. A Tejút alatt amíg a holdról és a napról is mesélt, addig a közönség a telefonos vakukkal csillagokként borították különleges hangulatba az Arénát. És persze az este vége felé az énekesnő elszavalta a lassan hozzáköthető Ősi ír áldást is. Hatalmas ötlet volt, hogy a koncert lezárásaként az AC/DC Highway to Hell slágerével még utoljára lángra lobbantotta a színpadot, hiszen ezzel a dallal bizonyított annak idején a Megasztárban is. A pazar vizuál egész este lenyűgöző volt, de ebben a dalban tényleg pokoli jóra sikeredett.

Magdi nem csak lila flitteres ruhája miatt ragyogott. Már az első pillanatban igen keményen beindította a bulit és ereje az utolsó utáni pillanatig ezer fokon égett. Megannyi énekesnőt láttam már bizonyítani, de hogy ilyen áhítattal egyiküket sem néztem egész este, az is biztos. Egyszerre láttam egy tisztalelkű, őszintén kitárulkozó vajdasági lányt, és egy rutinos popdívát, aki világszínvonalúan teljesített.

Ha keresel valami igazit, akkor Magdiban egy valódi zenei kincsre találsz! Gratulálok az előadónak és a teljes csapatnak, aki mögötte, mellette bizonyít!
szerző: nikiahatos

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos