Ugrás a fő tartalomra

"Nem azért kapunk sebeket, hogy sajnáljuk magunkat" - Itt az új Fedor Kyra klip

Fedor Kyra legújabb, Indulni kell videója ugyan fekete-fehér, a dala viszont egyáltalán nem szürke. Az anyag szövegét Kyra szerezte, zongorán Kovács Felicián, gitáron Jung Norbert, dobon Balázs Tibor bizonyít, a hangszerelésért pedig LeHoDaNel felelt. "Otthon feküdtem és a múltamon merengtem, amikor rájöttem arra, hogy borzasztó sokan, sokszor falakat emeltek elém." - kezdte Kyra. "Aztán elkezdtem kiírni a fájdalmaimat, küzdelmeimet, az elmúlt éveket, és egyszer csak azt érzékeltem, hogy nagyon feszült vagyok ettől az egésztől. Rájöttem, ki kell ürülnöm ahhoz, hogy tovább tudjak lépni a kudarcaimon, különben tovább harcolok a démonjaimmal, és a végén magukkal ragadnak. Minden egyes sort, amit leírtam, azokban a percekben a bőrömön éreztem." - tette hozzá az énekesnő.

"Ezzel a dallal azt üzenném a rokonlelkeknek, hogy éljék meg a mélységet, amikor valami rossz történik velük és aztán induljanak tovább. Nem azért kapunk sebeket, hogy sajnáljuk magunkat hanem, hogy tanuljunk belőlük, és megerősítsenek bennünket. Vannak emberek a környezetemben, akik abból táplálkoznak, hogy panaszkodnak és azt várják, hogy vigasztalják őket. Ez nem megoldás. Nem más mutatja meg neked a helyes utat, hanem te magadnak." - árulta még el.

LeHoDaNelnek ezúttal nem "csak" a hangszerelést köszönhetjük, de a klipet is ő rendezte, és forgatta, aki több közös munkájuk után immáron tökéletesen tudja, mire van szüksége Kyrának, és meddig mehet el vele. "A forgatást megelőző este szinte egyszerre találtuk ki a kontaktlencsét, igaz én pirosra gondoltam, ő viszont fehérre. Hát persze, hogy a fehér győzött." 

A szürreális, már-már félelmetes videóra Nagy Ramóna sminkelte ki az énekesnőt és a klipben szereplő lányokat (Jakubovics Mónika, Kassai Odett, Molnár Ágnes, Senye Jelena). A munkálatok során Kyrát érte némi meglepetés, amikor is megtudta, hogy a korábban már említett fehér lencse valójában egy vaklencse, vagyis a forgatás során semmit sem fog látni környezetéből. "Kétszer 1 órát forgattam vakon. Az első 5 percben kicsit bepánikoltam, hogy nem látok semmit sem. De hihetetlen az agyunk, felfogtam, hogy semmit nem látok, lenyugodtam és elfogadtam ezt a szerencsére csak átmeneti helyzetet. Minden elismerésem azok irányába, akik egyáltalán nem látnak. Eddig is segítettem őket, és tudom, nem jó, ha sajnáljuk őket. Most már még erősebben tudom, hogy nem is sajnálatra méltók, sokkal inkább tisztelni-valók."

A kemény munka persze meghozta gyümölcsét, a fárasztó munkanap végén Kyrának maradt ereje nevetni is egy jót. "Amikor végeztünk, LeHo hatalmas poénnal zárta a napot. Azt mondta, 'gyere, nézd meg milyen jól sikerültek a felvételek'. Aztán magamra hagyott pár pillanatra a vaklencsével... Köszi Leho, köszi innen is!" - tette hozzá nevetve.

szerző: nikiahatos

Megjegyzések

Népszerűek

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos

Itt a legújabb TKYD zseniál: Kövek a zsebben

A nagy igazságokat zenei formában kiszóró előadók számára nem a sajtómegjelenések száma a fontos, hanem az, hogy időről-időre tetoválás formájában az emberek bőrén landolnak örökre. Nos, többek között erről mesél TKYD legújabb anyaga.
A rapper január elején rukkolt elő friss nótával a Bloose Broavaz Produkció csatornáján. A Kövek a zsebben címet kapó szerzeményben közreműködő is akad, BCK személyében. "Sejtem az igazságot, de valaki mondja már!" - csendül fel a refrénben a mondat egy olyan dalban, amely első sorától az utolsóig totálisan életszagú és bizony számodra is ismerős rigmusokat, élethelyzeteket találhatsz benne, ha van egy álmod, célod, amiért hajtasz és még jó is vagy abban a bizonyos valamiben.
Meghallgatni ér!

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…