"Nem azért kapunk sebeket, hogy sajnáljuk magunkat" - Itt az új Fedor Kyra klip

Fedor Kyra legújabb, Indulni kell videója ugyan fekete-fehér, a dala viszont egyáltalán nem szürke. Az anyag szövegét Kyra szerezte, zongorán Kovács Felicián, gitáron Jung Norbert, dobon Balázs Tibor bizonyít, a hangszerelésért pedig LeHoDaNel felelt. "Otthon feküdtem és a múltamon merengtem, amikor rájöttem arra, hogy borzasztó sokan, sokszor falakat emeltek elém." - kezdte Kyra. "Aztán elkezdtem kiírni a fájdalmaimat, küzdelmeimet, az elmúlt éveket, és egyszer csak azt érzékeltem, hogy nagyon feszült vagyok ettől az egésztől. Rájöttem, ki kell ürülnöm ahhoz, hogy tovább tudjak lépni a kudarcaimon, különben tovább harcolok a démonjaimmal, és a végén magukkal ragadnak. Minden egyes sort, amit leírtam, azokban a percekben a bőrömön éreztem." - tette hozzá az énekesnő.

"Ezzel a dallal azt üzenném a rokonlelkeknek, hogy éljék meg a mélységet, amikor valami rossz történik velük és aztán induljanak tovább. Nem azért kapunk sebeket, hogy sajnáljuk magunkat hanem, hogy tanuljunk belőlük, és megerősítsenek bennünket. Vannak emberek a környezetemben, akik abból táplálkoznak, hogy panaszkodnak és azt várják, hogy vigasztalják őket. Ez nem megoldás. Nem más mutatja meg neked a helyes utat, hanem te magadnak." - árulta még el.

LeHoDaNelnek ezúttal nem "csak" a hangszerelést köszönhetjük, de a klipet is ő rendezte, és forgatta, aki több közös munkájuk után immáron tökéletesen tudja, mire van szüksége Kyrának, és meddig mehet el vele. "A forgatást megelőző este szinte egyszerre találtuk ki a kontaktlencsét, igaz én pirosra gondoltam, ő viszont fehérre. Hát persze, hogy a fehér győzött." 

A szürreális, már-már félelmetes videóra Nagy Ramóna sminkelte ki az énekesnőt és a klipben szereplő lányokat (Jakubovics Mónika, Kassai Odett, Molnár Ágnes, Senye Jelena). A munkálatok során Kyrát érte némi meglepetés, amikor is megtudta, hogy a korábban már említett fehér lencse valójában egy vaklencse, vagyis a forgatás során semmit sem fog látni környezetéből. "Kétszer 1 órát forgattam vakon. Az első 5 percben kicsit bepánikoltam, hogy nem látok semmit sem. De hihetetlen az agyunk, felfogtam, hogy semmit nem látok, lenyugodtam és elfogadtam ezt a szerencsére csak átmeneti helyzetet. Minden elismerésem azok irányába, akik egyáltalán nem látnak. Eddig is segítettem őket, és tudom, nem jó, ha sajnáljuk őket. Most már még erősebben tudom, hogy nem is sajnálatra méltók, sokkal inkább tisztelni-valók."

A kemény munka persze meghozta gyümölcsét, a fárasztó munkanap végén Kyrának maradt ereje nevetni is egy jót. "Amikor végeztünk, LeHo hatalmas poénnal zárta a napot. Azt mondta, 'gyere, nézd meg milyen jól sikerültek a felvételek'. Aztán magamra hagyott pár pillanatra a vaklencsével... Köszi Leho, köszi innen is!" - tette hozzá nevetve.

szerző: nikiahatos