Ugrás a fő tartalomra

"Nem azért kapunk sebeket, hogy sajnáljuk magunkat" - Itt az új Fedor Kyra klip

Fedor Kyra legújabb, Indulni kell videója ugyan fekete-fehér, a dala viszont egyáltalán nem szürke. Az anyag szövegét Kyra szerezte, zongorán Kovács Felicián, gitáron Jung Norbert, dobon Balázs Tibor bizonyít, a hangszerelésért pedig LeHoDaNel felelt. "Otthon feküdtem és a múltamon merengtem, amikor rájöttem arra, hogy borzasztó sokan, sokszor falakat emeltek elém." - kezdte Kyra. "Aztán elkezdtem kiírni a fájdalmaimat, küzdelmeimet, az elmúlt éveket, és egyszer csak azt érzékeltem, hogy nagyon feszült vagyok ettől az egésztől. Rájöttem, ki kell ürülnöm ahhoz, hogy tovább tudjak lépni a kudarcaimon, különben tovább harcolok a démonjaimmal, és a végén magukkal ragadnak. Minden egyes sort, amit leírtam, azokban a percekben a bőrömön éreztem." - tette hozzá az énekesnő.

"Ezzel a dallal azt üzenném a rokonlelkeknek, hogy éljék meg a mélységet, amikor valami rossz történik velük és aztán induljanak tovább. Nem azért kapunk sebeket, hogy sajnáljuk magunkat hanem, hogy tanuljunk belőlük, és megerősítsenek bennünket. Vannak emberek a környezetemben, akik abból táplálkoznak, hogy panaszkodnak és azt várják, hogy vigasztalják őket. Ez nem megoldás. Nem más mutatja meg neked a helyes utat, hanem te magadnak." - árulta még el.

LeHoDaNelnek ezúttal nem "csak" a hangszerelést köszönhetjük, de a klipet is ő rendezte, és forgatta, aki több közös munkájuk után immáron tökéletesen tudja, mire van szüksége Kyrának, és meddig mehet el vele. "A forgatást megelőző este szinte egyszerre találtuk ki a kontaktlencsét, igaz én pirosra gondoltam, ő viszont fehérre. Hát persze, hogy a fehér győzött." 

A szürreális, már-már félelmetes videóra Nagy Ramóna sminkelte ki az énekesnőt és a klipben szereplő lányokat (Jakubovics Mónika, Kassai Odett, Molnár Ágnes, Senye Jelena). A munkálatok során Kyrát érte némi meglepetés, amikor is megtudta, hogy a korábban már említett fehér lencse valójában egy vaklencse, vagyis a forgatás során semmit sem fog látni környezetéből. "Kétszer 1 órát forgattam vakon. Az első 5 percben kicsit bepánikoltam, hogy nem látok semmit sem. De hihetetlen az agyunk, felfogtam, hogy semmit nem látok, lenyugodtam és elfogadtam ezt a szerencsére csak átmeneti helyzetet. Minden elismerésem azok irányába, akik egyáltalán nem látnak. Eddig is segítettem őket, és tudom, nem jó, ha sajnáljuk őket. Most már még erősebben tudom, hogy nem is sajnálatra méltók, sokkal inkább tisztelni-valók."

A kemény munka persze meghozta gyümölcsét, a fárasztó munkanap végén Kyrának maradt ereje nevetni is egy jót. "Amikor végeztünk, LeHo hatalmas poénnal zárta a napot. Azt mondta, 'gyere, nézd meg milyen jól sikerültek a felvételek'. Aztán magamra hagyott pár pillanatra a vaklencsével... Köszi Leho, köszi innen is!" - tette hozzá nevetve.

szerző: nikiahatos

Megjegyzések

Népszerűek

Ezzel a dallal szeretne erőt adni neked Schwartz Dávid

Új videót töltött fel a YouTube-ra Schwartz Dávid. A videó új, a dal viszont immáron 8 éves, üzenete ennek ellenére nagyon aktuális. Dávid nem csak előadója az Élj bárhol-nak, hiszen a szöveget ő jegyzi, a zenét pedig Szabó Péterrel közösen alkotta meg. 
"Bár ez a dal 2012-ben készült, most nagyon aktuálisnak érzem, mert az üzenete 8 év után vált nagyon fontossá. Ez a dal az akkori Eurovízióra készült, de azóta sem figyeltek fel rám a műsor készítői. Ez mára már egyáltalán nem számít, hiszen az értékek közvetítésénél semmi sem fontosabb. Hitet, erőt energiát szeretnék adni az embereknek." - mesélte az énekes.
Dávid! Szerencsére, akadnak, akik figyelnek rád!
Dávidot kíséri: SoundCircus Zenekar szerző: nikiahatos

Így lett Pofátlanul Boldog Singh Viki. / Beszélgettünk az új dalról és a klipről

Ki az a Singh Viki számomra? Egy IGAZI díva, aki stílusában tökéletesen ötvözi a cukiságot és a romantikát, emellett kifinomultságot és tisztaságot sugároz. Nem mellékesen az egyik legjobban éneklő női előadó hazánkban. Olyannyira, hogy a 2014-es Rising Star győztes címét neki adtam volna, de a két évvel későbbi Eurovízióra is őt küldtem volna ki a (Valla Attila szövegű) Katonákkal. Ennyit a múltról, jöjjön a jelen.

Viki ugyanis ma új dallal örvendeztette meg közönségét, amiben arról mesél, hogy miként lett ő Pofátlanul Boldog. Ebben az anyagban több stílus keveredik ízlésesen, egy falatnyi hiphop, egy falatnyi népdal, egy falatnyi minőségi pop. A modern hangzású dal érdekessége, hogy ez az első olyan munka, amelynek szövegét, zenéjét, hangszerelését, produceri munkáját Viki álmodta meg és készítette el. Hegedű fronton  a zseniális Farkas Izsák, masterként pedig a szintén fantasztikus Vígh Arnold tette hozzá a szükséges pluszt. Őszinte, hiteles, mesteri munkára számíthattok.
nikiahatos…

A saját magához vezető utat tárja fel Audiopoeta

Akárcsak jó néhány előadó, Audiopoeta is gondoskodik arról, hogy picit tartalmasabban telhessen el a karantén időszaka. Az időről-időre cinikus hangvétellel dolgozó, társadalmi problémákkal (is) foglalkozó előadó Hazaút című számához igen érdekes, okos, metaforikus klipet is készített. Erről a friss anyagról beszélgettünk egy picit.
nikiahatos: A videó rendezője is te voltál. A kötél vonulat és a klip végkifejlete nagyon tetszik, honnan jött az alapötlet? Mennyi időt vett igénybe a forgatás? audipoeta: A klipjeim kilencven százalékának én vagyok a rendezője, vágója és forgatókönyvírója. Ez azért van, mert a mondanivalóm részét képezi a szöveg tartalmán kívül a képi világ tartalma is. Mindig egyre többet és többet akarok mondani, adni, és ha úgy érzem, hogy ez a szövegből nem jött át eléggé, akkor a képi világgal próbálom meg kiegészíteni. Ez esetben a kötél az 'erő ami haza húz', a kötél a 'köldökzsinór', ami az eredeti értékeimhez köt. Ez a szám alapvetően metaforizál …