A saját magához vezető utat tárja fel Audiopoeta

Akárcsak jó néhány előadó, Audiopoeta is gondoskodik arról, hogy picit tartalmasabban telhessen el a karantén időszaka. Az időről-időre cinikus hangvétellel dolgozó, társadalmi problémákkal (is) foglalkozó előadó Hazaút című számához igen érdekes, okos, metaforikus klipet is készített. Erről a friss anyagról beszélgettünk egy picit.

nikiahatos: A videó rendezője is te voltál. A kötél vonulat és a klip végkifejlete nagyon tetszik, honnan jött az alapötlet? Mennyi időt vett igénybe a forgatás?
audipoeta: A klipjeim kilencven százalékának én vagyok a rendezője, vágója és forgatókönyvírója. Ez azért van, mert a mondanivalóm részét képezi a szöveg tartalmán kívül a képi világ tartalma is. Mindig egyre többet és többet akarok mondani, adni, és ha úgy érzem, hogy ez a szövegből nem jött át eléggé, akkor a képi világgal próbálom meg kiegészíteni. Ez esetben a kötél az 'erő ami haza húz', a kötél a 'köldökzsinór', ami az eredeti értékeimhez köt. Ez a szám alapvetően metaforizál az egész honfoglalástól, a kocsmából tartó hazaúton át, egészen a saját magunkra találás útjának folyamatáig. A klip forgatása 2 napot vett igénybe, még soha nem forgattam ennyire üres tereken Budapesten belül...
nikiahatos: Mennyire hosszú a hazaút?
audipoeta: Nekem eddig 27 évbe telt - és még mindig tart - ez az út. Azt gondolom, hogy az az út, amit kijelöltünk magunknak a 'cél' felé, sok irányba ágazhat. Ha fizikailag a Blaha Lujza téren lakok, de az oda vezető úton rájövök, hogy valójában nem oda akarok hazajutni, akkor bármikor változtathatom az irányt a Flórián tér felé. Az otthon fogalma és a tulajdonképpeni haza felé vezető út, mindig vezessen oda, ahová én akarok eljutni. És ez többségében a saját magamhoz vezető utat tárja fel. Ahogy ezt a klip utolsó képkockája is mutatja.

Szöveg: Belényi Mihály
Zene: Genoff Patrik /Pecsii/
Mixing / Mastering: Krajczár Péter
Operatőr / utómunka: Pátzay Ádám
Rendező / utómunka: Belényi Mihály