Ugrás a fő tartalomra

Eklektikus és sokszínű a JETLAG albuma

Immáron negyedik éve ontja magából a jobbnál-jobb dalokat és klipeket az elektropop JETLAG formáció. Nagy örömömre Molnár Tomiék a mai napon az összes létező digitális platformra (Spotify, iTunes Store, Google Play, deezer, Youtube) feldobták az Emlékbe-re keresztelt korongjukat. Az albumról olyan dalok lehetnek ismerősek, mint a már említett, címadó Emlékbe, az Ecküvel közösen jegyzett Ami itt történik, itt is marad, a Nincs lehetetlen, az Újvilág, a Vaddisznó, vagy éppen az idén Fonogram-ra jelölt Hülyeakaroklenni (feat Nemazalány, Jumodaddy).

Az eklektikus albumon persze újdonságokat is kapunk. Ilyen például a szakítás témáját boncolgató, 80-as évek hangszerelésére épült Menetszél, ami nem mellesleg Tamás egyik nagy kedvence. De hallhatjuk a vakszerelmes Temegén-t is, ami nyáron egészen biztosan hatalmas sláger lesz. A korongot izgalmasan fűszerezik a hangulatfestő átkötések, mint például az Újvilág felvezetőjeként megálmodott, apokaliptikus képet nyújtó 23:58. A témákat tekintve megfigyelhetjük, hogy kedvenc szerzőm kilép az egyesszám első személyből és globális témákkal is foglalkozik, például az Újvilág személyében.
A sokféle, sokszínű lemezt személyesebbé teszi, hogy a borítót Tamás kedvese, Cinthya Dictator alkotta meg. Egy biztos, az album találó címet kapott. Valóban emlékezetes.


 szerző: nikiahatos

Megjegyzések

Népszerűek

Ezzel a dallal szeretne erőt adni neked Schwartz Dávid

Új videót töltött fel a YouTube-ra Schwartz Dávid. A videó új, a dal viszont immáron 8 éves, üzenete ennek ellenére nagyon aktuális. Dávid nem csak előadója az Élj bárhol-nak, hiszen a szöveget ő jegyzi, a zenét pedig Szabó Péterrel közösen alkotta meg. 
"Bár ez a dal 2012-ben készült, most nagyon aktuálisnak érzem, mert az üzenete 8 év után vált nagyon fontossá. Ez a dal az akkori Eurovízióra készült, de azóta sem figyeltek fel rám a műsor készítői. Ez mára már egyáltalán nem számít, hiszen az értékek közvetítésénél semmi sem fontosabb. Hitet, erőt energiát szeretnék adni az embereknek." - mesélte az énekes.
Dávid! Szerencsére, akadnak, akik figyelnek rád!
Dávidot kíséri: SoundCircus Zenekar szerző: nikiahatos

Így lett Pofátlanul Boldog Singh Viki. / Beszélgettünk az új dalról és a klipről

Ki az a Singh Viki számomra? Egy IGAZI díva, aki stílusában tökéletesen ötvözi a cukiságot és a romantikát, emellett kifinomultságot és tisztaságot sugároz. Nem mellékesen az egyik legjobban éneklő női előadó hazánkban. Olyannyira, hogy a 2014-es Rising Star győztes címét neki adtam volna, de a két évvel későbbi Eurovízióra is őt küldtem volna ki a (Valla Attila szövegű) Katonákkal. Ennyit a múltról, jöjjön a jelen.

Viki ugyanis ma új dallal örvendeztette meg közönségét, amiben arról mesél, hogy miként lett ő Pofátlanul Boldog. Ebben az anyagban több stílus keveredik ízlésesen, egy falatnyi hiphop, egy falatnyi népdal, egy falatnyi minőségi pop. A modern hangzású dal érdekessége, hogy ez az első olyan munka, amelynek szövegét, zenéjét, hangszerelését, produceri munkáját Viki álmodta meg és készítette el. Hegedű fronton  a zseniális Farkas Izsák, masterként pedig a szintén fantasztikus Vígh Arnold tette hozzá a szükséges pluszt. Őszinte, hiteles, mesteri munkára számíthattok.
nikiahatos…

A saját magához vezető utat tárja fel Audiopoeta

Akárcsak jó néhány előadó, Audiopoeta is gondoskodik arról, hogy picit tartalmasabban telhessen el a karantén időszaka. Az időről-időre cinikus hangvétellel dolgozó, társadalmi problémákkal (is) foglalkozó előadó Hazaút című számához igen érdekes, okos, metaforikus klipet is készített. Erről a friss anyagról beszélgettünk egy picit.
nikiahatos: A videó rendezője is te voltál. A kötél vonulat és a klip végkifejlete nagyon tetszik, honnan jött az alapötlet? Mennyi időt vett igénybe a forgatás? audipoeta: A klipjeim kilencven százalékának én vagyok a rendezője, vágója és forgatókönyvírója. Ez azért van, mert a mondanivalóm részét képezi a szöveg tartalmán kívül a képi világ tartalma is. Mindig egyre többet és többet akarok mondani, adni, és ha úgy érzem, hogy ez a szövegből nem jött át eléggé, akkor a képi világgal próbálom meg kiegészíteni. Ez esetben a kötél az 'erő ami haza húz', a kötél a 'köldökzsinór', ami az eredeti értékeimhez köt. Ez a szám alapvetően metaforizál …