Ugrás a fő tartalomra

Társadalmi problémára reflektál új dalával Tamáska GabiÉlőben jobb címmel jelent meg Tamáska Gabi új dala, amelyet napjaink egy aktuális jelensége ihletett. A fiatal énekesnő az online beszélgetésekből fakadó félreértésekre reflektál, saját tapasztalatait is megjelenítve, valamint rávilágítva a személyes találkozások jelentőségére. Ezt alátámasztva a dalbemutató is egy exkluzív lakáskoncerten zajlott, ahol közvetlen kapcsolatteremtésre is adódott lehetőség.

Bár az online kapcsolattartás sok esetben megkönnyíti a mindennapokat, a virtuális beszélgetésekből hiányzó hangsúlyok vagy gesztusok gyakran vezetnek konfliktushoz. A leginkább fiatalokat érintő jelenség ihlette Tamáska Gabi legújabb dalát is, amellyel a NESCAFÉ 3in1 kezdeményezéséhez csatlakozva a márkával közösen szeretné felhívni a figyelmet a személyes találkozások jelentőségére.

„Én is gyakran tapasztalom, hogy a csetelés mennyi félreértéssel járhat. Többször előfordult már velem, hogy nem jól reagáltam le valamit, csak azért, mert hiányzott az élő beszédben egyértelmű hangsúly vagy arckifejezés. Szerintem az emojik ezt egyáltalán nem adják vissza, sőt, a legegyszerűbb mosolygós smiley is passzív agresszívvá tud tenni egy üzenetet. Én ezt például legtöbbször szarkasztikusan használom, amit persze sokszor félreértenek. Gyakran van olyan is, hogy elolvasok egy üzenetet, átgondolom, de csak fejben válaszolok rá, picit később pedig értetlenkedek, hogy miért nem írt vissza az illető” – meséli az énekesnő, aki igyekszik minél több időt szakítani a személyes találkozásokra. „Élőben persze minden sokkal egyszerűbb lenne, ahogy az is, hogy szokásomhoz híven hosszasan és részletesen, akár egy kávé mellett meséljem el a sztorikat a barátaimnak” – mondta el Gabi, akinek legújabb dalában olyan, sokszor idegesítő, egyedi kollekciós ruhadarabokon is megjelenő csetes kifejezések is megjelennek, mint a „Bocs, nem ide” vagy a „Pill”.

Az élő kapcsolattartás fontosságát erősítve az új dal első élő bemutatója egy exkluzív lakáskoncerten zajlott, ahol Gabi barátai és rajongói nemcsak egy koncertélménnyel gazdagodtak, de kötetlen, személyes beszélgetésre is volt lehetőségük. Ezt az eseményt és hangulatot mutatja be a dalhoz készült videó is.

Megjegyzések

Népszerűek

Dalok, amik új értelmezést kapnak a karanténban

A mostani nyomasztó helyzetben hatalmas energiaforrást jelentenek a most is alkotó zenészek újdonságai. Azonban, ahogy telnek a napok, egyre több régi, régebbi dal sorai kapnak új értelmet a karantén időszakban. Most ezekből hoztam nektek egy kisebb csokrot. AFC- Mennyország Újra értelmezhető sorok szerintem: "Nem is a magányom tart sakkban, inkább a fájó távolság. Megin’ a fékevesztett harc, gyötör sok könnybe fulladt vágy. Én, aki az életet úgy falta, mára csak a válaszokra vár."
HŐSÖK - Remény
Újra értelmezhető sorok:
"Tudom az élet sokat ad, de vissza sokat is kér.
Hosszú az út, és a félelem mi hazakísér.
Csak egy dolog marad meg, a remény, egy utolsó esély."

De akár maga a refrén is újragondolható:
"Remény, hogy jobb legyek, Figyelek mától.
Megfogadom azt is: Tanulok a hibákból.
Ott akarok lenni, Ahol egymással törődnek,
Tisztábban látom a jövőmet."
PUSKÁS PETI - Kártyavár
Újra értelmezhető sorok:
"Várj! Mentsük a menthetőt.
Bár most életünk megdőlt.
Kártyavár…

Ezzel a dallal szeretne erőt adni neked Schwartz Dávid

Új videót töltött fel a YouTube-ra Schwartz Dávid. A videó új, a dal viszont immáron 8 éves, üzenete ennek ellenére nagyon aktuális. Dávid nem csak előadója az Élj bárhol-nak, hiszen a szöveget ő jegyzi, a zenét pedig Szabó Péterrel közösen alkotta meg. 
"Bár ez a dal 2012-ben készült, most nagyon aktuálisnak érzem, mert az üzenete 8 év után vált nagyon fontossá. Ez a dal az akkori Eurovízióra készült, de azóta sem figyeltek fel rám a műsor készítői. Ez mára már egyáltalán nem számít, hiszen az értékek közvetítésénél semmi sem fontosabb. Hitet, erőt energiát szeretnék adni az embereknek." - mesélte az énekes.
Dávid! Szerencsére, akadnak, akik figyelnek rád!
Dávidot kíséri: SoundCircus Zenekar szerző: nikiahatos

Így lett Pofátlanul Boldog Singh Viki. / Beszélgettünk az új dalról és a klipről

Ki az a Singh Viki számomra? Egy IGAZI díva, aki stílusában tökéletesen ötvözi a cukiságot és a romantikát, emellett kifinomultságot és tisztaságot sugároz. Nem mellékesen az egyik legjobban éneklő női előadó hazánkban. Olyannyira, hogy a 2014-es Rising Star győztes címét neki adtam volna, de a két évvel későbbi Eurovízióra is őt küldtem volna ki a (Valla Attila szövegű) Katonákkal. Ennyit a múltról, jöjjön a jelen.

Viki ugyanis ma új dallal örvendeztette meg közönségét, amiben arról mesél, hogy miként lett ő Pofátlanul Boldog. Ebben az anyagban több stílus keveredik ízlésesen, egy falatnyi hiphop, egy falatnyi népdal, egy falatnyi minőségi pop. A modern hangzású dal érdekessége, hogy ez az első olyan munka, amelynek szövegét, zenéjét, hangszerelését, produceri munkáját Viki álmodta meg és készítette el. Hegedű fronton  a zseniális Farkas Izsák, masterként pedig a szintén fantasztikus Vígh Arnold tette hozzá a szükséges pluszt. Őszinte, hiteles, mesteri munkára számíthattok.
nikiahatos…