Ugrás a fő tartalomra

Társadalmi problémára reflektál új dalával Tamáska GabiÉlőben jobb címmel jelent meg Tamáska Gabi új dala, amelyet napjaink egy aktuális jelensége ihletett. A fiatal énekesnő az online beszélgetésekből fakadó félreértésekre reflektál, saját tapasztalatait is megjelenítve, valamint rávilágítva a személyes találkozások jelentőségére. Ezt alátámasztva a dalbemutató is egy exkluzív lakáskoncerten zajlott, ahol közvetlen kapcsolatteremtésre is adódott lehetőség.

Bár az online kapcsolattartás sok esetben megkönnyíti a mindennapokat, a virtuális beszélgetésekből hiányzó hangsúlyok vagy gesztusok gyakran vezetnek konfliktushoz. A leginkább fiatalokat érintő jelenség ihlette Tamáska Gabi legújabb dalát is, amellyel a NESCAFÉ 3in1 kezdeményezéséhez csatlakozva a márkával közösen szeretné felhívni a figyelmet a személyes találkozások jelentőségére.

„Én is gyakran tapasztalom, hogy a csetelés mennyi félreértéssel járhat. Többször előfordult már velem, hogy nem jól reagáltam le valamit, csak azért, mert hiányzott az élő beszédben egyértelmű hangsúly vagy arckifejezés. Szerintem az emojik ezt egyáltalán nem adják vissza, sőt, a legegyszerűbb mosolygós smiley is passzív agresszívvá tud tenni egy üzenetet. Én ezt például legtöbbször szarkasztikusan használom, amit persze sokszor félreértenek. Gyakran van olyan is, hogy elolvasok egy üzenetet, átgondolom, de csak fejben válaszolok rá, picit később pedig értetlenkedek, hogy miért nem írt vissza az illető” – meséli az énekesnő, aki igyekszik minél több időt szakítani a személyes találkozásokra. „Élőben persze minden sokkal egyszerűbb lenne, ahogy az is, hogy szokásomhoz híven hosszasan és részletesen, akár egy kávé mellett meséljem el a sztorikat a barátaimnak” – mondta el Gabi, akinek legújabb dalában olyan, sokszor idegesítő, egyedi kollekciós ruhadarabokon is megjelenő csetes kifejezések is megjelennek, mint a „Bocs, nem ide” vagy a „Pill”.

Az élő kapcsolattartás fontosságát erősítve az új dal első élő bemutatója egy exkluzív lakáskoncerten zajlott, ahol Gabi barátai és rajongói nemcsak egy koncertélménnyel gazdagodtak, de kötetlen, személyes beszélgetésre is volt lehetőségük. Ezt az eseményt és hangulatot mutatja be a dalhoz készült videó is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos