Ugrás a fő tartalomra

Egy magyar és egy angol újragondolással rukkolt elő Miviana. Miniinterjú

Nincs egy hónapja, hogy legutóbb írtunk róla, azóta 2 új cover anyaggal is előrukkolt Miviana. A fiatal lány az utóbbi két hétben egy magyar és egy angol újragondolással is megörvendeztette közönségét, ezekről beszélgettünk most egy picit.

nikiahatos: Arra lennék kíváncsi, hogy milyen a személyes viszonyod a Coolio, Manuel újragondolt dalokkal? Láttam, hogy többen kérték tőled ezeket, de te mit gondolsz róluk?
Miviana: A Gangsta' Paradise-t már régi vágyam volt elkészíteni és nagyon örültem neki, hogy sokan kérték is tőlem. Picit tartottam attól, hogy a sok magyar nyelvű dal után milyen lesz a fogadtatása, de eddig igencsak pozitívak a visszajelzések. Azt különösen szeretem, hogy a Survivort ilyen módon sikerült belefűzni. Szerintem érdemes figyelni a szöveget, mert így, a kettő együtt, nagyon érdekes mondandóval bír. A Manuel szám már egy másik kérdés. Nagyon sokan kérték, és nem volt egyszerű hozzányúlni, mert szerintem egy igen jól összerakott szám. Ahogy elkezdtem énekelni és a magaméra formálni, úgy kezdett teljesen új értelmet nyerni számomra a szöveg és ezzel párhuzamosan kialakult egy más szintű kötődés bennem a dal felé.
nikiahatos: Kik azok, akik segítenek téged, a munkádat ebben a coveres irányban, útban?
Miviana: Nagyon sokat segítenek és inspirálnak a barátaim és a testvéreim. Az egész ötletet és bátorságot, hogy belevágjak Belényi Misinek (Audiopoeta) köszönhetem, aki a legtöbb videó felvételében és koncepciójában is velem volt és támogatott. Minden dalt élőben veszünk fel, így a hangosításban és a felvételekben Osztro (Osztrovszky Zsolt), vagy Zsiga (Somogyi Zsigmond) barátaim segítenek. Mikor ki ér rá. A legtöbb dal gitárkísérettel szólal meg, ahol is az átdolgozásokban Kiss Péter (The Pontiac) a cinkostársam. Imádom és nagyon hálás vagyok neki, hogy vevő minden elvetemült ötletemre. Ugyanez igaz Fésűs Ádámra (Kállay Saunders Band), akivel az Olyan Ő feldolgozást készítettük. Az újabb videóknál Hitka Balázs (Hány Pasi Kell..) segített a felvételekkel és az utómunkával. Bulóczky Lidi és Kur Viki barátnőimnek pedig külön nagyon hálás vagyok, hogy lelkiekben és fizikailag támogatnak és velem vannak a felvételek során. Ők figyelnek arra, amire nekem már nincs kapacitásom. Alapvetően ezt mind együtt kezdtük és egy teljesen ismeretlen terep volt a számunkra, de arra törekszünk, hogy minden egyes dallal fejlődjünk és tanuljunk az előzőekből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos