Ugrás a fő tartalomra

Nagyot fejlődött Eddig bejárt zenei útja alatt LIL G

A magyar Youtube egyik legnagyobb robbanása 2018-ban egyértelműen LIL G és Nemazalány felbukkanása volt. A két lány egyik percről a másikra kapott hatalmas figyelmet, a csajok útjai azóta mégis elváltak egymástól, ami LIL G-nek véleményem szerint, kifejezetten jót tett. Hiszen amíg a duó olyan komolyan nehezen vehető dalokkal rukkolt elő, mint a Petőfi Sándor, vagy az Unikornis, LIL G számai még ha nem is hibátlanok, mégis sokkal-sokkal mélyebbre nyúlnak.

A fiatal lány őszintén, hitelesen, sajátos hangvételben mesél lelki válságairól, édesapjával voltaképpen nem is létező kapcsolatáról, valamint vállalja hibáit (drogfogyasztás, alkohol, édesanyjától is bocsánatot kér). Az embernek azért van szája, hogy kinyissa, hát LIL G ezt elég gyakran meg is teszi, oda-odapiszkál többek között egykori hamis barátainak is. Határozottan fejlődést láthatunk, hallhatunk a lányon például a Seb, az Árral szemben, az Elvesztettek, a Ne ments meg, vagy éppen az "Édesapám" szerzeményekben. A szorgalom és a kitartás meghozza gyümölcsét.

Úgy tűnik, LIL G az utóbbi időben megtalálta igaz társait is, hiszen nemrégiben együtt dolgozott (többször is) Balával, illetve Norbow barátjával, most pedig Raullal közösen jegyzi az Eddig címre keresztelt, kacifántos férfi-női kapcsolatról szóló, fülbemászó dalát.

szerző: nikiahatos

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos