Ugrás a fő tartalomra

Wagner Emil: A zeneszerzés egy végeláthatatlan mese-mező. Miniinterjú

Wagner Emil neve sokaknak lehet ismerős, hiszen tucatnyi formációban bizonyított már, nem is egy hangszeren. Emilt azonban nem csak zenésznék érdemes számon tartanod, hiszen szerzőként is  remekül helyt áll, többek között azon a nemrégiben megjelent Dallos Bogi Közelebb című kislemezen, ami apropóját szolgálta ennek a villáminterjúnak.


nikiahatos: Sokaknak elsősorban zenészként lehetsz ismerős, pedig alkotsz is. Mikor érezted először, hogy szerzőként (is) szeretnél bizonyítani?
Emil: Már tizenévesen elkapott az dalszerzés iránti vágy, de akkor még nem voltam annyira tudatában, hogy miként is zajlik ez a folyamat. Egyszerűen csak szerettem gitározni és dallamokat dudorászni közben. Azt hiszem, talán a Millenáris Parkban kezdődött minden.

nikiahatos: Mit szeretsz legjobban az alkotásban?
Emil: A kiszámíthatatlanságot és a meglepetést. A modernkori ember életében majdnem minden be van táblázva, meg van tervezve és ha valami máshogy alakul, mint ahogy azt eltervezte, akkor lelkiismeret-furdalása lesz. Megfeszülve próbál lazítani, kikapcsolódni és rá is stresszel, hogy miért nem megy. Jön a depresszió, pszichomókus, satöbbi. A zeneszerzés a valósággal szemben egy végeláthatatlan mese-mező, ahol bármelyik pillanatban az ember előtt teremhet egy égig érő fa, vagy egy egész város landolhat a feje fölött. Sose lehet tudni.


nikiahatos: Jöjjön hát a nagy aktualitás. Miért szeretsz Bogival dolgozni?
Emil: Nagyon szeretem és tisztelem Bogi munkabírását és alkotni akarását. Egyezik a zenei ízlésünk és gondolkodásmódban is remekül kiegészítjük egymást. Az alkotás nálunk főleg úgy néz ki, hogy beszélgetve sétálgatunk azon a bizonyos mezőn, majd együtt megfogalmazzuk, ki mit lát.

nikiahatos: Neked melyik a kedvenc dalod erről a korongról? Gondolom, hogy mindegyik kedves, mert saját gyerek, de ha egyet kiemelhetnél...
Emil: Valóban mindegyik dalt nagyon szeretem, de a legközelebb a Már Értem áll a mollos lelkemhez. Szeretném hinni, hogy ebben a dalban mindenki megnyugvásra lel, aki elveszített már valakit. Úgy érzem, ezzel a dallal vált Bogi zeneileg felnőtté.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos