Ugrás a fő tartalomra

"A cél az volt, hogy azokat a történeteket is elmesélhessem a dalokban, amikhez túl zárkózott vagyok szóban" - Dallos Bogi miniinterjú

3 esztendőt követően Dallos Bogi nemrégiben új kislemezzel jelentkezett, amely a Közelebb címet kapta. A korongról Bogi szerzőtársával, Wagner Emillel már beszélgettem, most pedig eljött az idő, hogy a főhőst magát is kikérdezzem.

nikiahatos: Úgy érzem, hogy most, ezzel az albummal találtad meg a zenei világod, a mondanivalód. Sokkal tudatosabbnak tűnik számomra mind a dalok, mind a korong felépítése. Megtaláltad az utad, helyed, eljött a te időd? 
Dallos Bogi: Igen, úgy érzem, hogy a dalok szövegvilága merészebb, mélyebb, a hangzásvilága pedig egységesebb. Sokkal inkább koncepcióban gondolkodtam, mint az előző nagylemezemnél. A cél az volt, hogy azokat a történeteket is elmesélhessem a dalokban, amikhez túl zárkózott vagyok szóban.

nikiahatos: Többek között az EP harmadik száma, a Már értem miatt mondtam azt neked, hogy megtaláltad a világod. Ez a többrétű dal ugyanis szólhat egy kapcsolat végéről, de akár a halálról is. Mi ihlette?
Bogi: A Már értem-ről én is azt gondolom, hogy egy meghatározó dal. Nagymamám elvesztése ihlette. Szerettem volna egy szép, letisztult, intim dalba foglalni kettőnk kapcsolatát, viszont mindig fontosnak tartom, hogy ne erőltessem rá a hallgatókra a saját értelmezésemet. Ezért lehet, hogy valakinek egy szakítás, elengedés feldolgozását jelenti ez a dal.
nikiahatos: A korongon foglalkozol az önbizalom témájával is. Nálad hogy alakult ki az, hogy magabiztos legyél?
Bogi: Úgy érzem, hogy az EP-n dalonként változik a magabiztosság és sebezhetőség állapota. Természetesen, mint mindenkinek, nekem is vannak bizonytalanabb pillanataim, de azt hiszem, hogy jó úton vagyok az önelfogadás felé. A kulcsa az, hogy olyan emberekkel veszem körül magam, akik hisznek bennem, támogatnak, pozitív energiákat kapok tőlük, és közben tükröt is tartanak.

nikiahatos: Ha jól tudom, akkor te szoktál kommenteket olvasgatni a közösségi felületeiden. Hogyan tudsz vigyázni magadra, az önbizalmadra?
Bogi: Fontos szerintem, hogy tisztában legyünk a közönség visszajelzésével, ezért el szoktam olvasni a kommenteket. A nagyon trágár, rosszindulatú szavak, valahogy leperegnek rólam, helyén tudom már kezelni.
nikiahatos: A Félnék hogyha számomra arról szól, hogy mennyire nem szeretünk elveszteni valamit, valakit. Kérlek, áruld el nekem, hogy te mit, miket, kit, kiket nem szeretnél elveszíteni?
Bogi: A szerelmemet, családomat, barátaimat, hallgatóimat, közönségemet, a hitemet önmagamban és másokban, a pozitivitásomat, motivációmat...

nikiahatos: Ne feledkezzünk meg a szerzőtársaidról sem, avagy Wagner Emilről és Somogyvári Daniról! Miért pont velük szeretsz alkotni?
Bogi: Wagner Emil évek óta nagyon jó barátom, viszont az elmúlt évben a szerzőtársam is lett. Imádom a közös alkotást, a váratlan ötleteket. Az egész zenei anyagot együtt írtuk a nappalimban. Somogyvári Dani pedig profizmusával és kreatív ötleteivel hangszerelte és masterelte a lemezt. Csodás, hogy ilyen zenei zsenikkel dolgozhattam együtt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos