Ugrás a fő tartalomra

Lélekemelő karanténkoncertek Keresztes Ildikó formációjától

Amikor énekel, nyoma sincs annak, hogy megfáradt volna több mint 30 éves aktív pályafutása során Keresztes Ildikó. A füstös hangú tehetség még mindig végtelenül érzelmes, ugyanakkor rendkívül energikus. Az előadó az elmúlt hetekben több már jól ismert számát (Ahol a város őrzi a Dunát, Nem tudod elvenni a kedvem, Jó úton járnék) újragondolta zenekara tagjaival, egyfajta karanténkoncert hangulatot teremtve így. A minap pedig egy újdonsággal is megörvendeztette közönségét, amelyet a mostani nyomasztó, otthon maradós időszak ihletett, és a Csak ennyi kell címet kapta.

"Köszönöm a zenekaromnak és még sok fantasztikus embernek, hogy ez a dal megszületett, úgy gondolom sok olyan érzelem van benne, ami nem csak a mostani helyzetnek állít emléket. A lelassulás és az egymásra odafigyelés ugyan most nagyobb fókuszt kapott, de remélem átértékeltünk pár dolgot, amit útravalóként vihetünk arra az időszakra, amikor már nem kell otthon lennünk."- írta közösségi oldalán Ildikó.
Zene: Keresztes Ildikó, Kovács Tamás, Péterfi Attila
Szöveg: Járási László 
Hegedű, vokál: Fellegi AnnaZongora: Szabó Tamás

Zene: Sass Jordan
Szöveg: Novák Péter 
Hegedű, vokál: Fellegi Anna
Zongora: Szabó Tamás
 Gitár: Kovács Tamás
Párna dob: Kottler Ákos

Zene: Kovács Tamás, Fábián Tibor, Horváth Viktor
Szöveg: Járási László, András Attila
Hegedű: Fellegi Anna
Zongora: Szabó Tamás

Zene: Keresztes Ildikó, Péterfi Attila
Szöveg: Goór Valéria, Péterfi Attila 
Hegedű és vokál: Fellegi Anna
Basszusgitár: Péterfi Attila
Zongora: Szabó Tamás
Gitár: Kovács Tamás
Mixing: Pély Barnabás
Mastering: Barabás Tamás
Videó és vágás: Szabó Tamás

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos