Poénból született Miviana újdonsága! Mosolyogni ér!

Mulatságos, végre könnyed pillanatokat okozott számomra Miviana első saját, magyar szövegű dalával. A Főbérlő abszolút poénból született, amit maga az előadó sem vesz túl komolyan. A derűs tálalás ellenére a dal témája kényes, hiszen karantén okozta nehéz anyagi helyzet ide vagy oda, albérletet továbbra is fizetni kell... A nóta és a klip születéséről beszéltünk az izgalmas hangszínnel rendelkező énekes lánnyal. 

nikiahatos: Ez a dal helyzethez képest nagyon derűs. Hogy született ez a nóta? Kik segítettek a dalban, videóban?
Miviana: A lista nagyon hosszú, ugyanis ez az egész karantén helyzet eleinte engem nagyon megviselt. Igyekeztem pozitívan felfogni, de az első két hétben, hát hogy is mondjam... Nem ment. A dal igazából egy jó pillanatomban történt baráti beszélgetés eredménye, amikor a helyzetemről meséltem a már addigra megszokott és „veled mizu a karanténban?” című kérdésre. A történetem végén csak annyit kérdezett még tőlem ez a kedves barátom, hogy ha ez a helyzet az albimmal, miért nem írok a tulajnak egy dalt, attól biztosan meggondolná magát. Persze csak poénkodtunk, de ezen felbuzdulva, gyakorlatilag azonnal jött a dallam, a szöveg. Leírtam, felénekeltem és küldtem is át Fésűs Ádám barátomnak, hogy lát-e benne fantáziát. Ő pedig egy zseniális hangszerelés vázlatot küldött vissza és akkor már tudtuk, hogy innen nincs visszaút!
nikiahatos: Hála az égnek! Az életet sokszor nem szabad véresen komolyan venni, kell a lazítás rajta, különben túlfeszülünk...
Miviana: Úgy voltam vele, hogy sok más ember járhat hasonló cipőben, mint én, hátha nekik tényleg segíthet ez a kis gesztus a tulajok felé. A videót eleinte úgy terveztem, hogy csak telefonnal felveszek valamit... Közben, Hál' Istennek, újabb barátok kerültek be a képbe. Annyira mulattatott, hogy ebből tényleg csinálunk valamit, hogy nem bírtam megállni, hogy ne mutogassam meg a barátoknak a dalt. Szóval az egyik ilyen alkalommal, pont a költözésem kellős közepén, jó barátaim fogadtak be. Hallgattam a szinte már teljesen kész dalt és annyira megtetszett nekik, hogy azt mondták, ezt nem vehetem fel telefonnal. Jött az agyalás, mit tudnánk csinálni és végül Ádám fényképezőgépét használva, rögzítettük szigorúan #athome a felvételeket. Igyekeztünk a szűkös kis körülményeinkből a legtöbbet kihozni. A vágást Balogh Norbi barátommal csináltuk. A végső simításokat, mint fény és ez a mókás kis grafika, ami szerintem pont olyan poén, mint ahogy az egész dal is, Hitka Balázs munkáját dicsérik. Hihetetlenül hálás vagyok a csodás családomnak, hogy miután ezerszer is meghallgatták a dalt, amíg készült, nem dobtak ki otthonról. A barátaimnak szintén, hogy támogattak és végig kísérték a folyamatokat, nem csak a zenei és képi világban, hanem a költözésem során is.