Ugrás a fő tartalomra

Poénból született Miviana újdonsága! Mosolyogni ér!

Mulatságos, végre könnyed pillanatokat okozott számomra Miviana első saját, magyar szövegű dalával. A Főbérlő abszolút poénból született, amit maga az előadó sem vesz túl komolyan. A derűs tálalás ellenére a dal témája kényes, hiszen karantén okozta nehéz anyagi helyzet ide vagy oda, albérletet továbbra is fizetni kell... A nóta és a klip születéséről beszéltünk az izgalmas hangszínnel rendelkező énekes lánnyal. 

nikiahatos: Ez a dal helyzethez képest nagyon derűs. Hogy született ez a nóta? Kik segítettek a dalban, videóban?
Miviana: A lista nagyon hosszú, ugyanis ez az egész karantén helyzet eleinte engem nagyon megviselt. Igyekeztem pozitívan felfogni, de az első két hétben, hát hogy is mondjam... Nem ment. A dal igazából egy jó pillanatomban történt baráti beszélgetés eredménye, amikor a helyzetemről meséltem a már addigra megszokott és „veled mizu a karanténban?” című kérdésre. A történetem végén csak annyit kérdezett még tőlem ez a kedves barátom, hogy ha ez a helyzet az albimmal, miért nem írok a tulajnak egy dalt, attól biztosan meggondolná magát. Persze csak poénkodtunk, de ezen felbuzdulva, gyakorlatilag azonnal jött a dallam, a szöveg. Leírtam, felénekeltem és küldtem is át Fésűs Ádám barátomnak, hogy lát-e benne fantáziát. Ő pedig egy zseniális hangszerelés vázlatot küldött vissza és akkor már tudtuk, hogy innen nincs visszaút!
nikiahatos: Hála az égnek! Az életet sokszor nem szabad véresen komolyan venni, kell a lazítás rajta, különben túlfeszülünk...
Miviana: Úgy voltam vele, hogy sok más ember járhat hasonló cipőben, mint én, hátha nekik tényleg segíthet ez a kis gesztus a tulajok felé. A videót eleinte úgy terveztem, hogy csak telefonnal felveszek valamit... Közben, Hál' Istennek, újabb barátok kerültek be a képbe. Annyira mulattatott, hogy ebből tényleg csinálunk valamit, hogy nem bírtam megállni, hogy ne mutogassam meg a barátoknak a dalt. Szóval az egyik ilyen alkalommal, pont a költözésem kellős közepén, jó barátaim fogadtak be. Hallgattam a szinte már teljesen kész dalt és annyira megtetszett nekik, hogy azt mondták, ezt nem vehetem fel telefonnal. Jött az agyalás, mit tudnánk csinálni és végül Ádám fényképezőgépét használva, rögzítettük szigorúan #athome a felvételeket. Igyekeztünk a szűkös kis körülményeinkből a legtöbbet kihozni. A vágást Balogh Norbi barátommal csináltuk. A végső simításokat, mint fény és ez a mókás kis grafika, ami szerintem pont olyan poén, mint ahogy az egész dal is, Hitka Balázs munkáját dicsérik. Hihetetlenül hálás vagyok a csodás családomnak, hogy miután ezerszer is meghallgatták a dalt, amíg készült, nem dobtak ki otthonról. A barátaimnak szintén, hogy támogattak és végig kísérték a folyamatokat, nem csak a zenei és képi világban, hanem a költözésem során is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos