Ugrás a fő tartalomra

Régi jó dolgok – megjelent a BAAB zenekar első nagylemeze

2018-ban a BAAB zenekar megalakulásával egy új alter szupergroup jelent meg a magyar zenei színtéren. A bandát népszerű figurák alkotják: a Mocsok 1 Kölykökből ismert Pulius Tamás, Hargita Gábor az Uzipovból, Fábián Tamás az Óperentziából, valamint Horváth Barnabás Botond Barnsz, akinek neve többek között a The Hated Tomorrow-ból, vagy a Soerii & Poolekből csenghet ismerősen.

Az elmúlt két évben a BAAB bevette a főbb budapesti koncerthelyszíneket – Akvárium, Barba Negra, A38, Instant, Robot – és szerves része lett a fővárosi klubéletnek. Önálló koncertjeiken kívül olyan bandák előzenekaraként álltak színpadra, mint a Punnany Massif, a Supernem vagy a Holychicks. 2019-ben a BAAB leigazolt a Mertez Managementhez, ettől kezdve profi szakmai stáb egyengeti útjukat.

A zenekar az utóbbi időszakban is aktívan töltötte az idejét. Elvégezték első nagylemezükön az utolsó simításokat, sőt, április 24-én Magyarországon az elsők között tartottak élő stream koncertet egy közismert nemzetközi oldalon, majd Takács Jappán Zoltánnal kiegészülve rendhagyó felállásban adtak koncertet a Hajónapló műsorának keretein belül a Petőfi TV-n. Fontos mérföldkő a BAAB életében az első nagylemez; az elmúlt két évben sok ember járult hozzá az ide vezető úthoz - „a BAAB egy igazi pop-cosa nostra” - fogalmazott Jappán, akinek jóvoltából a banda koncertjei a kezdetektől tökéletesen szólalnak meg élőben és streamen is.

A zenekar életében fontos szerepet töltött be Csákvári Péter is, aki több ízben örökítette meg koncertjeik pillanatait. Segítségével már az első évben egy vagány live sessionnel rukkolhatott elő a banda, most pedig a BAAB-ot Tiny Wasteland néven ismert miniatűr világára formálva, elkészítette a Régi jó dolgok lemezborítóját.

Horváth Barnabás Botond, a BAAB gitárosa, és egyben a korong zenei producere így mesél a Régi jó dolgokról:

“Mind a zenekar tagjaként, mind producerként nagyon jó élmény volt ezen a lemezen dolgozni, szeretem ebben a brigádban, hogy kompromisszummentesen, szabadon fogalmazhatunk meg gondolatokat, és tudjuk, hogy ha a másik valamit felülbírál, az nem önzőségből történik, hanem a közös cél érdekében.
A Régi jó dolgok cím a mondást is idézi; ezzel és a szövegek tartalmával is arra utalunk, hogy emberek vagyunk, változunk bizonyos dolgokban, és sok mindent átélünk. Ezeket az élményeket próbáltuk olyan formába önteni, hogy a dalok kifejezzék azokat az érzelmeket, amiket ezekben a változásokban, helyzetekben megéltünk.
A szövegeket Pulius Tomival (ének, billentyű) ketten írjuk, ami egy szerencsés helyzet, mert nagyon jól kiegészítjük egymás gondolatait. Természetesen ez a dinamika az egész zenekarra jellemző, bárki gondolata lehet gyökere egy dalnak.” 

Bár a fennálló helyzet miatt a lemezbemutató koncert még várat magára, a BAAB, figyelve a változásokat, tervezi a jövőt.

Az idei évet annak szentelik, hogy minél több emberhez eljuttassák a megjelent albumot, de az ötletelés náluk sosem áll meg, már elkezdtek dolgozni az új dalokon is, és jövőre szeretnék bepótolni az idénre tervezett vidéki koncertjeiket is. Azért a nyári szezonban sem hagyják unatkozni a közönséget: A BAAB-ot legközelebb a debreceni Campus Eleven fesztiválon csíphetitek el élőben, augusztus 21-én.
Forrás:  Fruzsina Lederer

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos