Ugrás a fő tartalomra

YOULI új dalában mondja el, hogy hogyan érdemes élni, szeretni

Szeretni kell. Ezzel a címmel jelent meg YOULI újdonsága. Ha csak a címet néztem volna, valami elcsépelt nyálas nótára kellett volna számítanom, de mivel szerencsére a dalt YOULI adja elő, sőt szerzőként is ő jegyzi, így banalitásról szó sincs. YOULI az őszinteségről, a tisztaságról, és a nyitottságról mesél, vagyis arról, hogy miként érdemes élni. És pont így, ilyen hozzáállással ajánlatos ezt a zenei munkát is meghallgatnod, befogadnod. A szerzeményhez nem mellesleg az eddigi legfantasztikusabb animációs klip készült el, amit eddig láttam.
Hangszerelés: Somogyvári Dani
Animációs klip: Varga Tímea

UPDATE - 2020.07.08.-
“Mikor megírtam a dalt még nem sejtettem, hogy a megjelenéskor ilyen aktuális lesz a szöveg mondanivalója, bár örök érvényű gondolatokat igyekeztem megfogalmazni, még ha nem is volt ez teljesen tudatos a részemről. Franciaországban voltam egy turnén és kicsit magányosnak éreztem magam, szerencsére nálam volt a laptopom és a roll up zongorám, ami mobil és könnyen vihetem bárhová, ezért mindig, mindenhol segít a dalszerzésben. Összeraktam a mini stúdiót és elkezdtem megírni a dalt. A szöveg csak úgy jött belőlem, spontán leírtam az érzéseimet és a gondolataimat." - kezdte YOULI.

"Sokan nem ismernek, mégis véleményt alkotnak rólam vagy kitalálják, milyen vagyok. Persze ha valaki olyan pályát választ, aminek része a nyilvánosság, akkor ne csodálkozzon ezen, mégis néha egészen meglepődöm azon, hogy emberek mennyire félre tudnak gondolni és hogy a velem kapcsolatos előítéleteik miatt akadályokba, ellenállásokba ütközöm. Erről is szól a dal, de arról is, hogy tényleg szeretni kell, mert nincs más univerzális gyógymód az olyan problémákra, mint például a rasszizmus. Az, hogy valakinek meg kell halnia, csak mert más színű a bőre teljesen nonszensz és azt gondolom, aki képes a bőrszíne miatt haragudni egy másik emberre, annak a szívéből teljes mértékben hiányzik a szeretet, nem szereti saját magát sem. Még ha ez szentimentálisnak is hangzik, akkor is úgy érzem, valahol itt van az igazság. A szeretet arra is vonatkozik, hogy magunkat is szeretni kell, meg kell tanulni, még ha ez nehéz is néha. Én például nagyon kritikus vagyok magammal és sokszor túlzottan kemény, ezért én is tanulom szeretni önmagam, és a hibáim, hiányosságaim miatti önostorozás helyett arra fókuszálni, amiben jó vagyok." - tette még hozzá az énekesnő.
szerző: nikiahatos
nyilatkozat: Katalin Benedek

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos