Ugrás a fő tartalomra

Animációs klip a Carson Comától. Na Mindegy...

A Carson Coma egy régóta dédelgetett álmát váltotta valóra: animációs klippel jelentkeznek, mely a zenekar legfrissebb szállóigéjét kapta címnek: Na Mindegy

Az év felfedezettjeként Fonogram-díjat nyert Carson Coma új videoklipjében a valóságtól való elrugaszkodás lehetőségeinek köszönhetően mind a hat tag önmaga karikatúrájává válhatott, miközben új témákkal és hangzásokkal kísérleteztek.

A dal születéséről Héra Barnabás, a zenekar dobosa árult el izgalmas információkat: „A fellépések nélküli időszakban áldás volt minden szobakoncert. Énekesünk Giorgio például kifejezetten imádta ezeket a bulikat (melyeket nem?). Ezeken a sajátos koncerteken vettük észre, hogy a kelleténél sokkal többször zár le úgy egy felkonfot, hogy NA MINDEGY. Persze a rajongóink is észrevették már ezt a „bekattanást”, így ők is elkezdték ezt nyomni a Facebookon és a Carson Komák Zsibongója csoportban, amelyet elöntöttek az erről készült mémek is."

Pedig ez nem csak egy töltelékmondat. A dal koncepciója már korábban megszületett: „A ‘Na Mindegy’ szövegének alapjait már tavasszal leírtam. Ültem a vidéki kertünkben és azon gondolkodtam, hogy életem bizonyos (szentimentális) emlékei mennyire megváltoznak az eltelt idő hatására. Totál Meglepett, hogy az idő múlásával a korábbi rossz emlékekre-élményekre-randikra milyen virágos és átszínezetett nosztalgiával gondolok: őrület!” – mesélte Fekete Giorgio.

„Beszélgettünk erről a zenekarral és más barátainkkal is, amikor egyszer két nagyon közeli ismerősöm meglepett azzal, hogy előálltak egy animációs klip-javaslattal. Ők se csináltak még ilyet, mi sem csináltunk még ilyet, mi pedig azt gondoltuk, hogy rokk az élet, miért is ne! Annyira megtetszett nekünk az ötlet, hogy bele is mentünk a dologba, így készülhetett el a Carson Coma első homeanimációs-official klipje. Jó, persze ezt mi találtuk ki, mint műfaj, de reméljük a filmszakma mostantól csak így nevezi majd ezeket” – tette hozzá az énekes.

A klip Berezvai Sára és Farkas Péter közös munkája, akik egyébként is sokat segítenek a zenekar mindennapjaiban. A Carson Coma legénysége egyébként jól kihasználta a „kényszerpihenőt”, hiszen minden alkalmat megragadtak, hogy az új lemezükön dolgozhassanak, amely várhatóan idén ősszel meg is jelenik, és melyet egy újabb klippel és később majd egy lemezbemutató koncerttel is megünnepelnek majd. Remélik, hogy ebbe a furcsa nyárba még belefér majd pár koncert, az augusztus 12-i Budapest Park bulit már nagyon várják.

Forrás: napmedia

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos