Ugrás a fő tartalomra

Apróhirdetésben találtak egymásra és máris nyertek a Latency tagjai

Alig egy éve, egy zenei szakmai fórumon talált egymásra a Latencyt alkotó Tomi és Andi, de máris megnyerték a Petőfi Rádió Saját zenéd versenyét. A friss formáció vadonatúj szerzeménnyel rázza fel a szerda délelőttöt, egy óriási löketet adva a hosszú hétvégének.

Líra és trap, egy cseppnyi poppal kiegészítve, így lehetne a legjobban összefoglalni a duó legújabb szerzeményét. Az Angyal-ban mindenki magára ismerhet, hiszen a szerzőpáros a plátói szerelem szívfacsaró kérdéseit feszegeti. „Mindenki életében akadnak elérhetetlen "angyalok", akiket meg szeretne ismerni, de belső vívódásai nem teszik lehetővé. Egyrészt úgy érzi, jobb, ha nem köti le őket, hadd szárnyaljanak, másrészt megfogalmazódik benne az a gondolat is, hogy együtt talán még többre lennének képesek”- mesélte Andi.

A klipben is ezt az elérhetetlenséget próbálták meg filmre vinni az alkotók, a helyszínválasztás tudatos volt, ahogy a női alakok sokszínűsége is. „Az angyalok személyében többfajta karaktert igyekeztünk megmutatni, hiszen az angyal bárki lehet. A templom mint helyszín, egyértelmű volt, hiszen szemünket becsukva egy ilyen helyszínt képzeltünk el a dalhoz, a tető pedig jelképesen egy olyan hely, ahol még közelebb lehetünk ezekhez az égi lényekhez”- tette hozzá Tomi.

Az Angyal a zenekar harmadik szárnypróbálgatása, a vadiúj formáció pedig kétségkívül még hallatni fogja a hangját. Andi fenomenális vokálja és Tomi füstös hangja remekül egészíti ki egymást, de még ezt is tudják überelni, hiszen a klasszikus hangszerek sem állnak távol tőlük.

„Zeneileg a pop és a trap stílus van a legnagyobb hatással ránk, de szeretjük felhasználni minden tudásunkat, így csellót is belecsempészve egyes dalokba, hiszen Andi gyerekkora óta csellózik. Dalaink üzenetét a saját tapasztalataink és érzéseink táplálják, azok a dolgok, amik minket éppen akkor foglalkoztatnak. Szeretnénk, ha a zenén keresztül ugyanazt átélhetnék az emberek, mint amit mi érzünk ezek megírásakor és előadásakor”.
Forrás: Magneoton

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos