Ugrás a fő tartalomra

KONCERT: Sosem hallott új dalokkal zárja a nyarat a yesyes

A koronavírus miatti kényszerpihenő után augusztus 27-én végre újra közönség előtt zenélhet Szabó Ádám és Katona Tamás, azaz a yesyes zenekar. A srácok az első 2020-as budapesti koncertükkel búcsúznak el a nyártól az A38 Hajó Tetőteraszán, ahol több új, még kiadatlan dalt is előadnak majd.

Egy kollégiumi szobában született meg a yesyes együttes, a közös álmok pedig hamar valóra is váltak! Szabó Ádám (ének, harmonika) és Katona Tamás (dob) rendíthetetlenül hisz az igenek erejében: pozitív gondolkodásuk 2018-ban egészen A Dal verseny döntőjéig juttatta el őket az „I let you run away” című dalukkal, amit a Los Angelesi Trap Nation is felkarolt – és mára már több mint 5 millió megtekintéssel büszkélkedhet. A fiúk nem szeretnénk beskatulyázni magukat, próbálnak minél többféle zenei gondolkozásmódot belevinni a számaikba: így a downtempo, drum and bass és pop is ötvöződik a hangzásvilágukban - az elektronikus vonalat a harmonika és klasszikus dob egészíti ki.

Bár a koronavírus-járvány miatt törlésre került számos koncert és fesztivál, a yesyes a karantén időszaknak is megtalálta a jó oldalát: folyamatosan új dalokon dolgoztak és egy olyan setlistet állítottak össze az augusztus 27-i fellépésükre, amit eddig még sehol sem hallhatott a közönségük. „Óriási felszabadultságot érzek, ugyanis nagyon rég koncertezhettünk emberek előtt: egy zenész csak így létezhet szabadon és teljes szabadsággal, ha a közönségével együtt élhetik meg a pillanatot” – mesélte Szabó Ádám, aki már elképesztően várja, hogy az A38 Hajó színpadjára állhasson, ahogyan az együttes dobosa, Katona Tamás is. „Szeretném persze, hogy hatalmasat szóljon az este, de most mindennél fontosabb az, hogy végre megint zenélhetünk” – tette hozzá.

„Szerencsére pozitív irányba formált az elmúlt pár hónap! Sokat gyakoroltam és fel is vettek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre harmonika szakára, amit kétlem, hogy a közeljövőben megcsináltam volna, ha nincs a pandémia” – vallotta be Ádám. „Emellett pár hónapja elkezdtem edzeni és máris jobban érzem magam a bőrömben így, hogy látom az eredményeit a kitartó munkáknak! Dalokat is írtam, amiket borzasztóan szeretnénk már megmutatni mindenkinek!

A srácokat eddig főleg az angol nyelvű felvételeikről ismerhettük, most azonban számos magyar dallal is készülnek a koncertre, ahol két kedves barátjuk, Nagy Betti és Diószegi Kiki (a Down For Whatever frontembere) is be fognak ugrani egy-egy szám erejéig. „Rengeteg még ki nem adott szerzeményt fogunk bemutatni!” – árulta el Ádám. "Egy zenekari megbeszélésen eldöntöttük, hogy új fejezetet nyitunk a banda életében: tehát akik szeretik a yesyes magyar szövegű dalait, azok most örülhetnek, ugyanis cunamiként rájuk fogunk zúdítani egy pár nótát...” – mondta nevetve a banda énekese. „De persze annyira nem fognak eltérni attól, amit megszokhattak tőlünk, energiában biztos, hogy nem!”

yesyes koncert az A38 Hajó Tetőteraszán
Helyszín: A38 Hajó
Időpont: 2020. augusztus 27., csütörtök, 18:00–22:00
Jegyár: Jegyár elővételben 2020. augusztus 26.-ig - 1499 Ft
Jegyár a helyszínen – 1999 Ft

Forrás: Borbála Barna

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos